SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Somali'de Bombalı Saldırı: 231 Ölü

0
Güncellendi - 2017-10-16 03:38:56
Somali'de Bombalı Saldırı: 231 Ölü
A- A+ PAYLAŞ

Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 231'e yükseldiği bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, dünkü bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 231'e, yaralıların sayısı ise 275'e yükseldi.

Saldırıyı üstlenen olmadı

Yerel basında yer alan haberlere göre, dün başkent Mogadişu'da 2 bombalı saldırı düzenlendi. Söz konusu haberlerde, saldırılardan ilkinin Safari Otel yakınlarında, diğerinin ise kentin Medine-i Münevvere bölgesinde düzenlendiği ve olayla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

Saldırıların sorumluluğunu ise henüz üstlenen olmadı.

3 gün ulusal yas ilan edildi

Hastane kaynakları daha önce saldırıda ölenlerin sayısının 189'a, yaralıların sayısının ise 200'e yükseldiğini açıklamıştı.

Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu da bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin anısına ülkede 3 gün ulusal yas ilan etmişti.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali'deki bombalı saldırıyı kınayarak, "Türkiye, terörizme karşı Somali hükümeti ve kardeş Somali halkı ile dayanışma içerisinde olmaya devam edecektir. Bu çerçevede, ambulans uçak ve tıbbi malzeme temini, ayrıca yaralıların Türkiye'de tedavisi de dahil her türlü yardım hazırlığı için talimat verdim." ifadesini kullandı.

Edinilen bilgiye göre Erdoğan, Somali'deki bombalı saldırının ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'ya mesaj gönderdi.

Başkent Mogadişu'da dün gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Somali'nin istikrar ve güvenliğini hedef alan bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum. Türkiye, terörizme karşı Somali hükümeti ve kardeş Somali halkı ile dayanışma içerisinde olmaya devam edecektir. Bu çerçevede, ambulans uçak ve tıbbi malzeme temini, ayrıca yaralıların Türkiye'de tedavisi de dahil her türlü yardım hazırlığı için talimat verdim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hain saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifa, Somali hükümeti ve halkına başsağlığı diledi.

Mogadişu, Ankara- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız