SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Songül Yarbay Ölümsüzlüğe Uğurlandı

0
Güncellendi - 2017-06-03 04:04:44
Songül Yarbay Ölümsüzlüğe Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Şehit Yarbay Songül Yakut’un naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak, katafalkta konuldu. Anne Sebaha Yakut, şehit kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne Yakut, acısını paylaşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya sarılarak, yakasında bulunan şehit kızının fotoğrafını öptü. Tören esnasında fenalaşan şehidin annesi Yakut'a, sağlık görevlileri müdahale etti.

İl Müftüsü Ümit Çimen dua ederek, cenaze namazını kıldırdı. Top arabasıyla taşınan şehit Songül Yakut’un naaşı, Garnizon Şehitliği girişinde vatandaşların omuzlarında şehitliğe götürüldü. Şehit Yakut, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı olan şehit Songül Yakut’un babası Seydi Yakut’u küçük yaşlarda kaybettiği ve 4 kardeşinin olduğu kaydedildi.

Bekar olan şehit, 2005-2007 yılları arasında Beypazarı'nda görev yaptı ve görev yaptığı bölgelerde aile içi şiddete karşı verdiği mücadeleyle tanınmıştı.

Cenaze törenine; şehidin annesi Sebaha Yakut, 4 kardeşi ve yakınları, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Yardımcısı Selahattin Öztürk,  Malatya Valisi Mustafa Toprak,  AKP Genel Başkan Yardımcıları Öznur Çalık ve Ravza Kavakçı Kan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral İbrahim Yaşar, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Emniyet Müdürü Şerafettin Urhal’ın yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, askeri ve mülki erkan, şehidin yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI..

Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de, Yakut'un şehadeti dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Malatyalı hemşehrim Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut'un Şırnak’taki helikopter kazasında şehit düşmesinden derin bir teessür duydum.

İlçe jandarma komutanı olarak görev yaptığı Ankara Beypazarı’nda aile içi şiddete karşı verdiği mücadelelerle tanınan, köylü kadınların derdi ile dertlenen, ailesinin ordudan ayrılmasını istemesine rağmen ne ordudan kopan, ne görevden kaçan Yarbay Songül Yakut, ülkemizi ve milletimizi korumak için terör örgütlerine karşı yürütülen amansız mücadelenin de kahramanı oldu.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim kazada şehit olan Yarbay Songül Yakut başta olmak üzere tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet; değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Ülkemizin savunması adına gece gündüz demeden başarılı operasyonlara imza atan, kahramanca çarpışan yiğitlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum."dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 üst düzey asker için taziye mesajı yayınladı.

Ağbaba mesajında şunları dile getirdi:

“Şırnak Şenoba Tugay Komutanlığı’ndan kalktıktan sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopterde 13 üst düzey askerimiz şehit düştüğünü büyük bir üzüntüyle öğrendik.Daha 45 gün önce Tunceli Pülümür’de Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikopterin düşmesi sonucu 1 hâkim, 1 astsubay, 7 polis ve 3 mürettebat şehit olmuş,bu kazanın acısı hala sıcaklığını korurken yeni bir helikopter kazası ile 13 kahraman askerimizi şehit vermek Türkiye’yi bir kez daha yasa boğmuştur.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da şu mesajı yayınladı:

"Şırnak Uludere Şenoba mevkiinde elim bir kaza sonucu düşen helikopterde,aralarında hemşerimiz ilk Jandarma Kadın Komutanı olan Yarbay Songül Yakut’un da bulunduğu 13 askerimizin şehadet haberi millet olarak bizleri derinden üzmüştür.

Bölücü terör örgütüne karşı önemli başarılara imza atan bu kahramanlarımız, ilelebet milletimizin kalbinde yaşayacak ve asla unutulmayacaklardır. Onlar vatan borçlarını canlarıyla ödeyen, şehitlik mertebesine ulaşan seçilmiş kahramanlardır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet,başta yakınları olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Vatan sağ olsun."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde elim bir kaza sonucu düşen helikopterde şehit olan askerler için taziye mesajı yayınladı. Başkan Gürkan, “Elim bir kazada şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde yaşanan helikopter kazası sonrası şehit olan askerlerimiz için yayınladığı taziye mesajında, “Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde elim bir helikopter kazası yaşanmış, helikopterde bulunan 13 askerimiz şehit olmuştur. Bu kaza, milletimizi ve bizleri derinden üzmüştür. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için şehit düşen her bir askerimiz, milletimizin gönlünde ve dualarında daima yaşayacaktır. Şehit olan askerlerimiz arasında yer alan hemşehrimiz Jandarmanın İlk Kadın Komutanı Yarbay Songül Yakut ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz

"Şırnak'ın Uludere İlçesi’ne bağlı Şenoba Beldesinde düşen askeri helikopterde 13 askeri personelimiz şehit olmuştur. Yine dün Diyarbakır’da teröristlere yönelik yürütülen operasyonda 3 askerimiz şehit olmuştur. Gelen şehit haberleri ile ülkemizin dört bir yanına yine ateşler düştü. Ülke olarak acımız büyük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta acıyı çok derinden yüreklerinden hisseden ailelerine, yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum.

Şırnak, Şenoba’da düşen askeri helikopterde şehit olan Yarbay Songül Yakut Malatyalı, ailesini yakından tanıdığımız bir hemşehrimiz. Yarbay Songül Yakut mesleğinde çok başarılı, jandarma tarihimizde ilk İlçe Jandarma Komutanlığı görevini üstlenebilmiş, Malatyalılar açısından önemli gurur kaynaklarından biri olmayı başarmıştır. Şehit haberi bütün Malatyalıları derinden üzüntüye boğmuştur. Şehidimiz Yarbay Songül Yakut’a Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Malatya'mıza başsağlığı ve sabır diliyorum.

Her zaman ifade ettiğimiz gibi terörü şiddetle lanetliyoruz. Terör insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Terörü yapanlar, destekleyenler bütün insanlık tarafından lanetlenmelidir. Terör karşısında birliğimizi, beraberliğimizi sağlayarak hep birlikte mücadele etmek zorundayız."

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen 13 askerimiz için taziye mesajı yayımladı.

Erkoç mesajında; Şırnak Uludere İlçesi Şenoba Beldesi'nde askeri helikopterin, kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğünü ve helikopterdeki 13 askerimizin şehit düştüğünü derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Ülkemizi ve insanlarımızı korumak için verdikleri mücadele yolunda canlarını kaybeden şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Allah, ailelerine ve yakınlarına sabırlar ihsan etsin. Milletimizin başı sağolsun” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi Yönetim Kurulu

“Şırnak Uludere Şenoba’da düşen helikopterde 13 şehidimiz var. Ulusumuzun başı sağolsun.

Helikopter kazasında şehit düşen Hemşehrimiz Yarbay Songül Yakut ve Kahraman Silah arkadaşlarına Tanrıdan Rahmet, Şehitlerimizin ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'mize ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz. Mekanları cennet olsun."

Hepimizin başı sağolsun.”.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • necdet savaş (6 yıl önce)
    Allah rahmet etsin şehit bacım.Mekanın cennet olsun.,Cenab-ı hak seni Hz.Fatma ve Hz.Hatice anamıza komşu eylesin ruhun şad olsun .Malatya Büyükşehir Belediyesinden dileğim en kısa zamanda şehidimizin ismini çok önemli bir caddaye vermesidir .
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (6 yıl önce)
    O bizim hem ilk bayan komutanımız hemde ilk komutan bayan şehidimiz. Ruhun şad olsun. Ülkemiz için canı pahasına mücadele eden tüm silahlı kuvvetlerimizi askerimizi polisimizi korucularımızı sivil personeli yürekten destekliyoruz. İyiki varsınız. Cenab-ı Alllah yar ve yardımcınız olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • Naim Paz (6 yıl önce)
    HAKKINI HELAL ET ŞEHİDİM…MEKANIN CENNET OLSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (6 yıl önce)
    İnsan Olarak Utanıyorum Bir ülkenin başı babadır evlatlarına bakmasa başkasına değer kıymet verdimi bilki bir çıkarı vardır.Ülkemizde Bunca şehit varken yas ilan edilmiyor bir sudi ölüyor T.C.Devletin başı Üç gün yas ilan ediyor olacakşeymi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (6 yıl önce)
    Kuzey çevre yoluna şehit Songül YAKUT ismi verilmesi haktır artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum, malaryahaber.com bu konuda öncülük yapmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüzeyfe Gündoğan (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.Allah geride kalanlara sabır versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatansevdası (6 yıl önce)
    şehidimize allahtan rahmet ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Artık yeter bu vatan bölünmez, bölünmeyecek de bunu anlamaları daha ne kadar sürecek daha kaç vatan evladı ölecek daha kaç ananın yüreği sızlayacak daha kaç evlat anasız babasız kalacak. #şehitlerölmezvatanbölünmez
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (6 yıl önce)
    Allahım cennetine kabul et, o anaya da sabırlar ver.
    0
    0
    Yanıtla
  • izzettin kumara (6 yıl önce)
    şehidimizim mekanı cennet olsun ailesinin ve türk milletinin başı sağ olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (6 yıl önce)
    Analar vardır,pic doğurur.Analar vardır yiğit doğurur.mekanın cennet olsun YARBAYIM....
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN FIRAT (6 yıl önce)
    Mekanın Cennet olsun Songül Komutanım. Malatya seninle gurur duyuyor. Rabbim geride kalanlara sevdiklerine özelliklede ANACIĞINA mevlam Hz. Eyüp sabrı versin. Nur içinde yat hemşerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa! (6 yıl önce)
    Seyitimize allahtan Rahmet diliyorum ailesine yakinlarina sabirlar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Agah (6 yıl önce)
    Yaz tatilinde annesinin yanında kayısı toplayan, güzel insan ruhun şad olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ARTVIN'li Osman Durmuş (6 yıl önce)
    Gururumuz ilk Bayan Yarbay songül yakut Unutulmiyacaksiniz. Mekanin Cennet olsun. Sayin Dr Ibrahim Şahin Abimizin , Ailesinin ve Tüm Türkiye'nin Üzüntülerini Paylaşiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal özkaya (6 yıl önce)
    Ruhun şad, mekanın cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • KARDELEN GUL (6 yıl önce)
    ALLAH RAHMET EYLESİN, MEKANI CENNET OLSUN. AİLESİN ALLA SABIRLAR VERSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (6 yıl önce)
    Allah Mekanını Cennet etsin Komutan Bacım Şehit mertebesiyle Taçlanıp Gelin oldun ..... Tüm Türkiye`nin gururu ilk Komutan unutulmayacaksın
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet. Çoban (6 yıl önce)
    Allah rahmetiyle yargılasın bacımızı
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (6 yıl önce)
    Bu vatanının Onuru ve şerefi için canlarını ortaya koyan kahramanlar,Vatan sizlere minnettar.Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • feramuz karaca (6 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktürk (6 yıl önce)
    Komutanım mekanın cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (6 yıl önce)
    Üzüntümüz çok büyük,kaybımız çok büyük söylenecek söz yok,yüce milletimizin başı sağolsun,mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Örenli genç (6 yıl önce)
    Kendini memleketine milletine anasina hayallerine adamis hemserime allahtan rahmet eyliyorum..komutanim ruhun şad olsun mekanin cennet olsun..
    0
    0
    Yanıtla
  • MÜHENDİS (6 yıl önce)
    Ülkemizin ve Malatyanın başı sağolsun. Onlar bizim şerefli ve kahraman evlatlarımız idi. Vatanları için kahramanca mücadele ettiler ve şehit oldular . Ailelerinin ve Türkiyenin kalbinde yaşayacaklar. Mekânları zaten cennetir. Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla