SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sulamayla Çiftçilere Yıllık 113 Milyon Ek Zirai Gelir Sağlandı"

0
Güncellendi - 2021-01-26 21:08:54
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya'ya son iki yılda DSİ tarafından 550 milyon lira yatırım yapıldı, 169 bin 740 dekar arazi sulamaya açıldı ve çiftçilerimize yıllık 113 milyon lira ilave zirai gelir sağlandı” dedi.

Milletvekili Çalık, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ 9.Bölge Müdürü Mahmut Dündar ve Malatya ilçe belediye başkanları ile birlikte DSİ yatırımlarını ve projelerini değerlendirme toplantısı düzenledi.

DSİ Malatya 92.Şube Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda konuşan Çalık, son 18 yılda DSİ tarafından Malatya’ya depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmaları ve sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla 1 milyar 400 milyon lira yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

“Çiftçilere 113 milyon lira zirai gelir”

Çalık, DSİ tarafından kentteki tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörünün, diğer sektörlerin de itici sektörü olduğu belirterek, son iki yılda 2 baraj, 4 sulama tesisinin inşa edildiğini, 169 bin 740 dekar arazinin sulamaya açıldığını ve çiftçilere yıllık 113 milyon lira ilave zirai gelir sağlandığını belirtti.

Malatya’da kalkınmayı hızlandıracak, sulamayı ve ziraatı geliştirecek yatırımlara devam edileceğine işaret eden Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl DSİ yatırımları arasında Yazıhan ilçemizde 28 bin 300 dekar daha araziyi suya kavuşturacak Boztepe Barajı pompaj sulaması ve 174 bin dekar araziyi sulayacak Yoncalı Barajının gövde, ön yüzü ve vana odalarının tamamlanması ile barajın sulama isale tünelinde çalışmalar devam edecektir. Doğanşehir Elmalı ve Erkenek Göleti, Darende Çınarköy ve Ayvalı Göleti, Hekimhan Kurşunlu ve Karadere Göleti, Kuluncak Karaçayır Göleti, Akçadağ Taşevler Göleti çalışmaları bu yok devam edecek işler arasındadır.”

“Bu yıl 4 gölet ve 6 sulama tesisi tamamlanacak”

Çalık, yer altı barajlarıyla ilgili yatırımlara başlanılacağını belirterek, “Hekimhan ilçemizde Sarıkız, Arapgir ilçemizde Deregezen bölgesine yer altı barajları yapılacaktır. Bu yıl 1 baraj, 4 gölet, 6 sulama tesisi ve 2 kamulaştırma çalışmaları tamamlanacak ve 26 bin 450 dekar arazi sulamaya açılmış olacaktır. Bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“18 yılda 376 bin dekar arazi sulamaya açıldı”

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ise, DSİ’nin Malatya’ya son 18 yılda 10 baraj, 11 sulama tesisi, 46 taşkın koruma dahil toplamda 80 tesisi kazandırdığını ve 376 bin 850 dekar araziyi sulamaya açtığını ifade etti.

DSİ Elazığ 9.Bölge Müdürü Mahmut Dündar da, toplantının çok verimli geçtiğini, sulama, taşkın koruma, yer altı barajları dahil tüm yatırımları değerlendirdiklerini söyledi.

Çalık, toplantıda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telefonla görüşerek, kent için ayrılan ödeneğin arttırılmasını istedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ömer (3 yıl önce)
    Hani 10 milyon TL de monilyadan dolayı çiftçilere dağıtılmıştı. Ama hangi çiftçiler kimse öğrenemedi. Birlikler su ile ilgili sıkıntı oluşmaması için herhangi bir yatırım yapmaz yada yapamaz iken çiftçinin kendi imkanları ile keson kuyu ve alternatif çözümlerinde hemen yeraltı suları kanunen devlete aittir diyerek çiftçiden dönüm başı para almayı iyi biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (3 yıl önce)
    Battalgazi sulama birliğinin icraya verdiği ciftcilerdenden, sayın vekillerimiz haberi yok galiba??? Icra ile Köylüyü soyduruyorlar!!! Bu zulüm değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    sanki suyu çitci olarak bedava kullanıyoruz sanırlar hekimhan yukarı girmana da suyun saati geçen sene 35 tl den kullandık sulama birlikleri ne yapıyor bu paraları
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Icra dairelerinde tarım kredi ve sulama dosya sayıları kaç acaba..
    0
    0
    Yanıtla
  • Omer (3 yıl önce)
    Battalgazi sulama birliği ödeme emri tebligat gondermeden kanaldan su kulanmayan herkesi icraya vermiş bundan haberiniz var mı .cifcinin neyi para ediyor acaba bu kadar karlı olsa zaten onlar köylüye bırakmazlar sadece reklam
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatya ya hipodrom dahil içinde tüm atlı sporların yapılabildiği bir "ATLI SPORLAR MERKEZİ" mutlaka kazandırılmalıdır. Yarış atı yetiştiren Türkye nin üç ilinden biri olan Malatya nın hakkıdır. Bu tesis Malatya ya büyük bir artı değer kazandıracaktır. Lütfen destek olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın vekil bu hesapları nasıl yapmış. O zaman çiftçinin çok zengin olması gerekir. Bir de çiftçiye sormak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram akgeyik (3 yıl önce)
    yav kardeşim bu kadar gelir varda bizler neden göremiyoruz varsada kimin yandaşına var kimin dostuna yada kimin akrabasına hep milletin aklıyla alay etmek başka birşey değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Battalgazi sulama birliğinin vahsi sulamadan vazgecmıyor. Her yıl suyuda yetersiz. Temmuz agustos aylarında su sıkıntısı basgösteriyor. Yetkililer sehsin gobegınde buna bi cozum bulamıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Dırejanlı fbay (3 yıl önce)
    Ya ne kadar borç kaldı onuda hesaplayalım mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Herşey masabaşında rakamlar ile ne kadar da güzel.sulama suyu ücret lerinden haberiniz varmı.battalgazi sulama birliği dekardan 200 tl para topluyor.bundan haneriniz varmı sayın vekil.
    0
    0
    Yanıtla