SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sultansuyu Gibi Bir Değeri Asla Kaybetmeyeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz,Sultansuyu Harasının Malatya için çok önemli bir değer olduğunu ifade ederek, işletme yapılan yanlışlardan dönülmesi gerektiğini söyledi.

Kiraz, at yetiştiriciliğinde ve tarımda önemli bir yere sahip olan Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin son zamanlarda skandallarla gündeme geldiğini belirtti.

Sultansuyu’nun Malatya’ya önemli katkısının olduğunu ancak işletme üst üste yanlış iş ve işlemlerin yapıldığını dile getiren Kiraz, “Sultansuyu Malatya için çok önemli bir alan. Yıllardır Malatya’da dünyaca yarış atlarını yetiştirebilen bir merkez. Burada şampiyon atların tayları yetiştiriliyor. Her yıl tay satışından milyonlarca lira gelir elde ediliyor. Sultansuyu Harası doğal güzelliğiyle ve orada yetiştirilen farklı ürünleriyle, çiftlik alanlarıyla, insanların zaman geçirebileceği yerleriyle olağanüstü bir güzelliğe sahip olan bir noktadır. Son dönemler yapılan işlemlere baktığımızda Sultansuyu Harası’nda neler oluyor diye merak ediyoruz. Daha önce çeşitli birimlerin yıkıldığı ve yeniden yapılandırıldığı haberini almıştık. Son aldığımız bilgiye göre Sultansuyu Harası içerisinde misafirhanelerin yıkılmaya başlanacağı bilgisini almış bulunuyoruz” diye konuştu.

“TİGEM tarafından yıkımının gerçekleştirileceği bu konuyla ilgili ihaleye çıkılacağı belirtiliyor” diyen Kiraz, şunları söyledi:

“Misafirhanenin bir bölümü taştan yapılmış, dayanıklı bir bina. Binanın yıkılıp yeniden yapılmak istenmesi birilerine rant sağlamaktan başka bir işe yaramayacaktır.  Geçmişte olduğu gibi Sultansuyu Harası’nın içinin boşaltılması noktasında çeşitli çabalar var. Bu çabaların kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz. Şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu tür hatalı yanlış uygulamalara karşı çıkıyoruz. Yıkım ve yeniden yapım işlemi Büyükşehir Belediyesi ilgili komisyona gelecek. Meclis üyelerimizde komisyonda partimizin karşı duruşunu belirtecekler. TİGEM Malatya’nın önemli bir değeridir. Bu değerin katkı sunularak büyütülmesi, geliştirilmesi gerekiyor. TİGEM’in Sultansuyu işletmesi at yarışlarının oynandığı bir hipodrom ile desteklenmeli, tesis ile büyütülmeli. Eğer bir para harcanacaksa yeni projeler için harcanmalı. Sağlam yapıları yıkıp, birilerine para kazandırmak için uğraşılacağına yeni ve daha sağlıklı yatırımlar yapılmalıdır. Bu olayın takipçisi olacağız. Sultansuyu gibi bir değeri asla kaybetmeyeceğiz.”

Bülten

FOTO: Sultansuyu'nun yıktırılmak istenen ve halen misafirhane olarak kullanılan 80 yıllık binasının geçtiğimiz hafta çekilmiş görüntüsü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Sahipsiz Şehirin (1 yıl önce)
    Malatyalı duyarlı siyasiler ve STK'lar Akçadağlılar dernek başkanını, Akçadağ belediye başkanı Sn.Ali KAZGAN, Sn. Eyüp GÖNÜLTAŞ,Akçadağ Muhtarlarını ve Yeşilyurt muhtarlar dernek başkanını ve muhtarları, İlçe belediye ve Büyükşhir belediye başkanlarını Sultansuyuna sahip çıkmaya davet ediyoruz. Tarımın ve TMO, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Et ve Süt Kurumu, Et ve Balık Kurumu, Halk Ekmek, Sulatnsuyu benzeri İşletmelerin ne kadar stratejik kurumlar olduğunun ve nasıl büyük bir Milli Güvenlik sorunu oluşturduğunundaha iyi idrak edildiği şu günlerde, kurumun mevcut işlevsel durumunun korunması ve geçmişte olduğu gibi hem safkan at yetiştiriciliği hem de bölge insanına damızlık sığır temininde destek sağlayan konumunun korunması gerekir. Şeker fabrikasında gösterilen hassasiyetin, Sulatnsuyu içinde gösterilmesi gerekmektedir. Bura üzernde özel yada tüzel kişilerin, kimin ne beklentisi varsa umudu kırılsın diye, şehrin tüm sakinleri TİGEM Sultansuyu tarım işletmesine sahip çıkması gerekmektedir. Basın ve kanaatt önderleri niye sessizler. İktidar Millet vekilleri Bülent Tüfenkci, ÖZNUR ÇALIK, Hakan Kahtalı, Ahmet Çakır ve Sn. Veli AĞABABA'yı Sultansuyuna sahip çıkmaya çağırıyoruz. Dünya Kayısı başkenti olan ilimizde: Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kapatılması konusuyla ilgili olarak Sn. Veli Ağbaba'nın; Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün Sivas'a bağlanması Malatya için büyük bir kayıptır" hassiyetinin aynını, Sultansuyu işletmesi içinde istiyoruz. Henüz geç olmadan.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Malattalı duyarlı siyasiler ve STK LARDA Allah korkusu varsa sultansuyunda yıkılmak istenen binayı yerinde görürler gerçekten yıkılması gereklimi pna göre karar verirler
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Duyarlı Chp İl teşkilatını tebrik ediyorum aynı duyarlılığı Atilla kantarcı ve diğer parti yöneticilerindende bekliyoruz gitsinler yıkılmak istenen misafirhaneyi görsünler birde sığırcılık tesislerindeki ahırları görsünşer hangisinin yıkılöası gerek olur ona göre elini vijdanına koysunlar
    %86
    %14
    Yanıtla