SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sultansuyu Yıkımcısı' Gitmiş- Dönmüş

'Sultansuyu Yıkımcısı' Gitmiş- Dönmüş
A- A+ PAYLAŞ

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) görevi sırasında, buraya bağlı olan Sultansuyu Tarım İşletmesi'nın (Harası) tarihi bazı yapılarının, 24 Ocak 2020 Elazığ- Malatya depreminden 10 ay sonra depremden hasar gördüğü gerekçesiyle sipariş raporla yıktırılmasını sağladığı için 'Sultansuyu Yıkımcısı' olarak da adlandırılan, daha sonra atandığı Tarım ve Orman Bakanlığı görevinden Nisan ayında alınan Ayşe Ayşin Işıkgece'nin, yurt dışına gidip döndüğü öğrenildi. Bu arada, görevden alındıktan sonra Bakanlık Müşavirliğine ataması yapılmayan Işıkgece'nin, bakanlığı mahkemeye vermeye hazırlandığı bildirildi.

KANADA'YA GİTMİŞ DÖNMÜŞ..
Adının karıştığı bir yolsuzluk iddiası nedeniyle hakkında soruşturma açıldığı ve yurtdışı yasağı konulduğu, ancak Ramazan Bayramı öncesinde Kanada'ya gittiği öne sürülen Işıkgece, soruşturma ve yurtdışı yasağı iddiasını yalanladı, Kanada'da öğrenci olan oğlunun yanına gidip döndüğünü söyledi.

tarimdahaber.com adlı internet sitesinin Milli Gazete'yi kaynak alarak yaptığı habere göre; Işıkgece kendisiyle ilgili yurtdışına çıkış yasağı getirildiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, Ramazan Bayramı öncesinde Kanada’da eğitim gören oğlunun yanına gittiğini ve bir hafta kalarak Türkiye’ye geri döndüğünü söyledi. Işıkgece, “Bizimle ilgili böyle asılsız iddiaları ortaya atanlara sormak gerekiyor; yurt dışına çıkış yasağımız varsa Kanada’ya nasıl gidebildim? Oğlum Kanada’da eğitim görüyordu, bayram öncesi yanına gittim ve beraber ülkemize geri döndük” dedi.

Işıkgece'nin, görevden alınan Bekir Pakdemirli'nin bakanlığı döneminde getirildiği bakan yardımcılığı görevinden yeni bakan Vahit Kirişçi tarafından alınmasından sonra beklediği bakanlık müşavirliği kadrosuna atanmaması nedeniyle haksızlığa uğradığı gerekçesiyle mahkemeye vereceği de yine söz konusu haberde dile getirildi.

Işıkgece, diğer bakanlıklarda özel sektörden gelmesine rağmen görevden alınan Bakan Yardımcılarının müşavirlik kadrosuna atamasının yapıldığını ancak kendisiyle ilgili farklı bir yol izlenerek Bakanlık müşavirlik kadrosuna atamasının yapılmadığını belirtti. Görevden alındığı halde Bakanlık müşavirliğine atanmayan tek Bakan Yardımcısının kendisi olduğunu ifade eden Işıkgece'nin, “Bu haksızlığın ortadan kalkması için hakkımı mahkemede arayacağım” dediği, Milli Gazete'nin haberinde yer aldı.  

HAKKINDA SORU ÖNERGESİ VERİLMİŞTİ.. 
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, bakan yardımcısı  Işıkgece hakkında ciddi suçlamalar da bulunmuş ve konu ulusal basına yansımıştı. TBMM Başkanlığı’na Işıkgece hakkında geçtiğimiz yıl 11 Ekim’de soru önergesi veren Barut, önergesinde Işıkgece’nin “özel yetkilerle donatıldığını” belirterek Işıkgece’nin eşinin hesabına “ihale ve ithalat izniyle ilgili 150 bin dolar yatırdığını” ileri sürmüştü.

Barut, “Bakanlıktan hayvan ithalatı için izin işlemleri zorlaştırılan ve iktidar partisine mensup bir milletvekilinin tavassutuna rağmen çözülemeyen işlemler için ilgili şirketin Ayşe Ayşin Işıkgece’nin eşinin hesabına para aktarmak suretiyle ithalat iznini aldığı yönündeki iddialar gerçek midir” sorularını yöneltmiş, Işıngece ise iddiaları reddedip kendisine iftira atıldığı gerekçesiyle tazminat davası açmıştı.

Hakkındaki yolsuzluk iddialarından 6 ay sonra bakan yardımcılığı görevinden alınan Ayşe Ayşin Işıkgece, Sultansuyu Tarım İşletmesi (Harası)'nın bağlı olduğu Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürü olduğu dönemde, haranın 80 yıllık binalarının, 24 Ocak 2020'deki Elazığ- Malatya depreminden yaklaşık 10 ay sonra depremden hasar gördüğü iddiasıyla yıktırılması, bunun hara ile ilgili özelleştirme faaliyetlerinin başlatılmasının ilk adımı olduğu eleştirileri ile gündeme gelmiş ve ‘Sultansuyu Yıkımcısı' olarak adlandırılmıştı.

tarimdanhaber.com- Milli Gazete- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ramazan (1 yıl önce)
    Tigem genel müdürlüğünde ve Sultansuyunda bakan yardımcısının ekibi var en kısa sürede onların uzaklaşması lazım
    %100
    %0
    Yanıtla