SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Süreci Yakından Takip Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2020-02-03 04:11:43
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 şiddetindeki depremin ardından Malatya’nın Battalgazi ilçesinde de çok sayıda ev ağır hasar gördü. AKP Malatya Milletvekilleri Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır’da bölgede inceleme yaparak, yaraların en kısa sürede sarılacağını söylediler.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile birlikte ilçede depremden hasar gören bölgeleri gezen Milletvekilleri Hakan Kahtalı ve Ahmet Çakır, burada depremzedeler ile görüşerek sorunlarını dinlediler.

Belediye Başkanı Osman Güder, depremin hemen ardından tüm yetkililerle birlikte sahada olduklarını ifade ederek, ilçede 240’ın üstünde ağır hasarlı bina bulunduğunu söyledi. 30 binayı mühürlediklerini belirten Güder, bin 1871 ağır hasarlı konutun olduğu ilçede hasar tespit çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü dile getirdi. Güder, Battalgazi Belediyesi olarak mağdur olan vatandaşların her daim yanında olduklarını ifade ederek, depremzedelerin barınma başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalıştıklarını söyledi.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ise depremin yaşandığı 24 Ocak Cuma günüden itibaren bölgede olduklarını anımsatarak, devletin kısa sürede afetzedelerin yanında olduğunu ifade etti. İçişleri, Sağlık ve Çevre Şehircilik Bakanlarının ilk andan itibaren deprem bölgelerinde olduğunu söyleyen Kahtalı, “Depremlere karşı tedbirler almak zorundayız. Yapılması gereken ne varsa hepsini yapıyoruz. Hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için tüm ekipler sahada canla başla çalışıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da deprem bölgesine geldiğini ve vatandaşların yanında olduğunu ifade eden Kahtalı, “Cumhurbaşkanımız Doğanyol ilçesinde yaptığı konuşmada, Malatya’nın neresinde olursa olsun depremden zarar görmüş hiçbir vatandaşı mağdur edilmeyeceğini söyledi. Yapılması gereken ne varsa devlet olarak milletimizin yanındayız. Allah bir daha böyle acılar vermesin. Bundan sonra ağır hasarlı konutları yıkılması çalışmaları yapılacak. Bu süreci de yakından takip edeceğiz. Depremzedelerin kalıcı konutlarının da biran önce yapılıp teslim edilmesi adına gerekli süreci de yakından takip edeceğiz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ramazan (4 yıl önce)
    Benim anlamadığım haberlerin altına vatandaş yani kamuoyu iyi veya kötü yorum yapıyor tavsiyelerde bulunuyor. Hiç mi bir vekil yorumları okumuyor. Hiç mi insanların düşüncesine tepki göstermiyor. Hadi onlar okumuyor haberi yapan editördemi bu durumu vekillere iletmiyor. Sanirsinki editör haberi karşıt görüşlüler laf atışmasına girsin diye yapıyor. İnsanlar kentsel dönüşüm diyip duruyor. Mühendis gibi gezmeye ara verinde asli görevinize bakın. Allah rızası için bir yetkili bu seslere bir kulak versinde çıkıp bi açıklama yapsın. Artık herkes biliyor ağır hasarlı yıkılacak bina sayısını. insanlar bunları duymak istemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Bütün evlerin tek tek çevre ve şehircilik bakanlığı ekiplerince çok acil kontrol edilip gerekli iş ve işlemlerin yapılması gerekiyor bundan sonra olacak Sincik Çelikhan sürgü Doğanşehir kapidere Gölbaşı depremi ilimizde daha şiddet li hissedilir onun için binaları güçlendirme kentsel dönüşüm yıkım ne lazımsa acilen yapılmalıdır keşke ilimizde çok katlı binalara izin verilmese ve ova kısmına binalar yapılmasa yeni şehir zemini sağlam onbin konutların karşısından cafana köyüne doğru dağ eteklerine yapılsaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bu siyasiler ne yapmaya çalışıyor bir hafta oldu halen gezmeleri bitiremediler kardeşim yıkılanlar belli yıkılaçaklar belli bu neyin tesbiti çevre yolu altına yoğunlaşın ordaki evler hepsi depreme dayanaksız biran önce orda ne yapacaksanız yapın göre göre insanları ölüme terk etmeyin dönüştürün evleri kulaklarınızı açın kafanızı kumdan çıkarın lütfen
    0
    0
    Yanıtla