SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suriye Uçağı İndirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:36
Suriye Uçağı İndirildi
A- A+ PAYLAŞ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya'dan Suriye'ye giderken Ankara'ya indirilen Suriye uçağındaki bazı malzemelere el konulduğunu belirterek, "Bizim için mahsur telakki edilebilecek unsurlar var" dedi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TGRT Haber Televizyonu Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın hazırlayıp sunduğu Ankara'nın Gündemi programına katıldı. Programın çekildiği İHA Atina Stüdyosu'ndan ayrılırken açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Uçakla ilgili bildiğiniz gibi incelemeler sürüyor. Biraz önce elimizde net veriler söz konusu olduğu için Sayın Başbakanımızla da istişare ettim. Uçağın yolcularıyla birlikte gitmesine izin veriyoruz ancak uçaktaki malzemeleri hem incelemelerin sürmesi hem daha sonraki işlemler için elimizde tutuyoruz. Aldığımız karar bu. Yolcuların mağdur olmaması açısından yolcuların yolculuklarına devam etmesine izin vereceğiz ancak malzemeye el koyuyoruz. Yani malzemeyi Türkiye’de tutacağız. İncelemelerimiz sürüyor. Bazı bulgular da söz konusu. Bu yönde bildirilmesi gereken, yapılması gereken bildirimin unsuru olmayan bazı malzemelerin varlığı söz konusu olduğu için biz bu işlemin incelemenin ve işlemin devamı için malzemeleri elimizde tutuyoruz" diye konuştu.

Davutoğlu, el konulan malzemelere ilgili, "Bunu incelemelerin neticesinde daha net olarak duyuracağız ancak demin söylediğim gibi sivil uçuşlarda bildirim yapılması gerekip de olması meşru olan unsurlar dışında unsurlar var diyeyim. Biraz diplomatik bir ifade gibi gelebilir ama herkes tarafından anlaşılacak bir ifade olduğunu zannediyorum. Bizim bu konudaki ilkesel tutumumuz belli, bu çerçevede malzemeler üzerinde incelemelerimiz devam ediyor. Dediğim gibi uçak yoluna devam edebilir ancak malzemeleri elimizde tutarak bu incelemelerin neticesini göreceğiz. Özellikle dediğim tarz, bizim için mahsur telakki edilebilecek unsurlar var. Bu uygulamalar zaten daha önceki askeri uçuşlarla ilgili biliyorsunuz getirdiğimiz kısıtlamalar vardı ama sivil bir uçuşta bizim için mahsurlu ve bildirimde bulunması gereken nitelikteki malzemelerin bildirilmemiş olması, dediğim gibi böyle bir durum olması durumunda tekrar aynı işlem yapılır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız