SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tam da Kendisinden Beklenen Cevap!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ağır hasar alan Yeşilyurt Belediyesi konutlarını “Kaza yapacağız diye, trafiğe çıkmayalım mı yani?” diyerek savunan belediye başkanı Mehmet Çınar’ı eleştirdi “Başkanın bu cümlesi depremde ders almadığımızın en çarpıcı yanıtıdır” eleştirisinde bulundu.

Ağbaba açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Yeşilyurt Belediyesi tarafından,7 ay önce sahiplerine teslim edilen ve 6 Şubat depremlerinde tamamı ağır hasar gören 7 blok 136 daireden oluşan Yeşil Topsöğüt Konutları’nın yanına yeni bir konut projesi yapılması planlanıyor. Aynı şeyi tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar bekliyorlar. Biz bu kafayla mı depreme hazırlanacağız?

Belediye Başkanı Mehmet Çınar, belediyenin yapıp 7 ay önce teslim ettiği konutların depremde hasar görmesini eleştiren, yeni yapılacak konutların da aynı akıbeti yaşayacağı kaygısını ileten meclis üyelerimize “Kaza yapacağız diye, trafiğe çıkmayalım mı yani?” demiş.  Tam da kendisinden beklenen cevap.  Dam başında saksağan, vur beline kazmayı. Elbette trafiğe çıkacağız, ama kabak lastikli , freni tutmayan, farları yanmayan araçla trafiğe çıkarsak sonumuz felaket olur.7 ay önce teslim edilip tüm blokları ağır hasar alan bölgeye yeni konut yapmak, AKP Yerel yönetimlerinin depremden ders alınmadığının en açık göstergesidir. Akıl ve bilimden uzak yönetim anlayışıyla hareket eden  liyakatsiz yöneticilerin elinde bir kez daha canlarımızı kaybetmek istemiyoruz. Meclis grubumuz ve biz bu konuyu sonuna kadar takip etmeye devam edeceğiz.”

Bülten

ARŞİV FOTO: Ağbaba, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan ve depremde büyük hasar gören Yeşil Topsöğüt Konutları'nın önünde..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Mertens (8 ay önce)
    Veli vekilmiz hepsinden iyi bldy başkanlığı yapar,,, girsin iyi partiden, Malatya da kesin başkan olur...iyi de hizmet yapar,,,en azından adam halkın içinde ...diğerleri seçimde ortaya cikiyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • 44Gurber (11 ay önce)
    Bir yanlış devam edip gidiyor Reis aday olmasa o parti % 10 dahi alamaz Muhalefet de chp ,iyi parti ikisi olsaydı en az % 60 alırdı bu hatalar yapanlar orda dururken Malatya halkını suçlamak veya suçlayanlar boş kafa bu tipler kocaman Malatyayı suçlama cesaretini nasıl alıyorlar Herkes oyunu istediği partiye verir
    0
    0
    Yanıtla
  • Dijgucler (11 ay önce)
    M cinar insat muhendisi ve ayrica yapi denetim firmasi var yaptiklari isler ortada ve yarin aday olsun yine kazanacak Malatya bunun gibi yoneticileri sonuna kadar hak ediyor
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Köylüm (11 ay önce)
    Size böyle belediye başkanları ve milletvekilleri layık. Boşuna sızlamayan. Yakında belediye seçimleri var koşa koşa aynı adamlara aynı partiye oy vereceksiniz! Niye sızlanıyorsunuzki ?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • yorumsuz44 (11 ay önce)
    editör lütfen yayınla. Ağbaba batıkent sitesi Ağır yaralı. Sayın Vekilim Ağbaba İnşaatın yapmış oldı Ağbaba Batıkent site ile ilgilenecek mi ???????
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (11 ay önce)
    Ama inanın Allah'ım bunların ahiretlerini beter edecek. Çünkü çok beddua aldılar cokk
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hak Yolu (11 ay önce)
    Mehmet Çınarın acaba hiç sağlam bir projesi, hasar almamış bir yapısı var mı? Belediye başkanı olmadan öncede yaptığı evler ortadan çatladı gitti ve o zamanlar depremler yoktu, Konak ta böyle bir çalışması var gelin görün, ev ikiye bölünmüş mahkemede bir sonuç yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • akif (11 ay önce)
    Bu yerel yönetimin başında ki zatları Allah'a havale ediyorum.Rabbim bildiği gibi yapsın....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ağır hasarlı (11 ay önce)
    Veli Ağbaba önce gitsin Ağbaba Batıkent evlerini gündem yapsın, 3 kez ağır hasar almış, 5 Mayıs saat 17.55 te orta hasara anlam verilmeyen şekilde çevrilmesini de gündem yapsın. Bostanbaşinda video çekeceğine, gitsin kendi aile şirketinin yaptığı binayı da çeksin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (11 ay önce)
    Adamda haklı. Sen kalk Adıyamandan gel Malatya'da söz sahibi ol. Demezler mi koskoca Malatya merkez ilçe belediye başkanları neden Malatyalı değil. Cunki Malatya'da siyaset maalesef rant üzerine kurulu. Bakın deprem olalı kaç ay oldu daha merkezde bir çalışma yok. Yeşilyurt harebe olmuş ama çok şükür beton santralimiz var. Beton demek para demek .
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Selahattin aşan (11 ay önce)
    6 yıla yaklaşan bitirmeyi beceremegi gedik projesi ak partili belediyenin yüz karası oldu utanma duygusu ortadan kalktı
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hakkı (11 ay önce)
    Vallahi de billahi de kadının istediği de bu. Gündemde kalmak, kalıyor da. Alkışşşşşş...
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Hakkı (11 ay önce)
    Belediye başkanının verdiği bu cevaba biayen, haydin davullu zurnalı halaya çwkmeye ve dolarlar yakmaya. Bu arada dolar son hız uçuşta, halay ekibine duyrulur. Haydin şimdi de çıkıp yakın dolarları. Gerçi ortalığı dolar yakıyor yıllardır. Bir tek bu malatya ekibi idar edemiyor. Niyeyse?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (11 ay önce)
    Sayın vekilim; yüksek enflasyon, tl. 'nın durumu, depremzedelerin hali gibi sorulara " bayrak inmez, ezan susmaz, vatan bölünmez" diyen bakanın ülkesindeki bir belediye başkanının bu ifadesi bence normal. Sayın başkanın bu sözü üzerine bazı hemşerilerimiz davul-zurna çalıp halay çekerler. Bekliyoruz.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (11 ay önce)
    Bu AKP'li başkanlar yüzünden Malatya'dan tiskindim
    %83
    %17
    Yanıtla
  • ahmet (11 ay önce)
    ağır hasarlı binayı az hasarlıya çevrilip bir de daire başı 3 milyon tl isteniyor....öbür depremde de kader dersiniz %72 oy olur %85 ...neyse kader kader!!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Akın (11 ay önce)
    Hiç bir idarecide utanma duygusu yok nerdeyse, bu kadar pişkinlik pes artık Mehmet Çınar nasıl olsa büyüttüğün gaz betonu şirketin iyice büyür yapılacak inşaatlardan sonra
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İLYAS (11 ay önce)
    Sayın Vekilimize gösterdiği hassasiyetten dolayı Malatyalı olarak teşk.ediyoruz. Diğer Vekillerden ses seda yok. Bunlar seneye Belediyeyide alırız keyfimize bakarız demeye devam edecektir.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hakkı (11 ay önce)
    Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet çınara haber yaparak zarar veremezsiniz çünkü partide ki uzantıları Eniştesi ve eniştesinin eniştesi canları pahasına koşturuyor. Ne güzel düzen Malatya akraba il baskanlıgı
    %80
    %20
    Yanıtla