SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tamamlanması İçin 3 Aylık Süreç Var"

0
Güncellendi - 2016-11-28 17:13:42
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeni stadı gezen ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çim serme işlemini de yakından takip etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberindekilerle Malatya Merkez Spor Salonu ve yeni stadı inceledi.

Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan Bakan Kılıç, “Bugün Malatya’da sayın bakanımızla yaptığımız ziyaretlerde spor tesislerimizi inceleme fırsatımız oldu. Salon artık son haline gelmiş, rötuşları yapılıyor şu anda. Havuzla ilgili de hızlandırma çalışmaları yapacağız inşallah.

Şu anda içerisinde bulunduğumuz ve herkesin güzel bir şekilde gördüğü algıladığı Malatya'ya da yakışan stadyumun içerisindeyiz. Biliyorsunuz daha önce TOKİ marifetiyle Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sorumluluğunda yapılan bu statta bir gecikmemiz oldu. Daha önceki gecikmenin sebebi de şudur; maalesef bazen olabiliyor, ilk yüklenici firmayla sıkıntı yaşandı. Şu anda inşaatı üstlenmiş olan firmamızda her hangi bir sıkıntı sorun yok. Kendisine verilen program çerçevesinde hatta onun biraz daha üstünde performansla işlere devam ediyorlar. İyi gidiyor inşaat. Tabi Malatya stadyumundaki eksiklerin giderilmesiyle alakalı bir sıkıntı yaşamadık, yaşamayacağız inşallah.

Bugün çimler serilmeye başlandı. Oturması kök salması, onun da belli bir süresi var. Önümüzdeki belli bir süre daha burada çalışmalar devam edecek ama önemli olan çalışmaların rayına girmiş olması. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde 2017 ilk yarısının içerisinde burada işler tamamlanacak ve Yeni Malatyaspor’un maçlarını oynayabileceği zaman gelecek” dedi.

“İŞ ÜSTÜNE İŞ KOYMAYA GELDİK”

Stattaki işlemlerin kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

“Buradaki işlerin tamamlanmasıyla süreç en az 3 aylık bir süreci var. Çim dediğiniz durum bu canlı bir organizma, bakımı var, inşaatla yapılması gereken işler var. Dolayısıyla hepsini göz önünde bulundurduğumuzda sağlıklı bir altyapıyla oynaması için sportif açıdan baktığımızda 3 aylık süre mevzu bahis. Türkiye'nin 4 bir yanında sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla başbakanlığı döneminde başlatılmış olan bu projelerin çerçevesinde Türkiye'nin çehresi değişiyor sportif anlamda.  Türkiye'de şu anda 30 stadyumun inşaatı devam ediyor. Bunların içerisinde tamamlanmış olanlar var. Örneğin Antalya, Sivas, Eskişehir tamamlandı. Bununla beraber Trabzon stadımız çok kısa bir süre içerisinde o da sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla inşallah açılacak. Gaziantep stadımızda şu anda işlerimiz hızlı bir şekilde ilerliyor. Bunları niye söylüyorum, değerli arkadaşlar eleştirmek istediğiniz zaman şunu bile yapabilirsiniz, şuradaki çeliğin rengi niye şöyle olmuş da diyebilirsiniz. Burada çok büyük yatırımlardan, uluslararası yatırımlardan bahsediyoruz. Bunları bu hükümet, AK Parti iktidarları döneminde yapıyoruz, yapacağız demiyoruz yapıyoruz. Sayın başbakanımızın çok güzel bir söz var laf üstüne laf koymaya değil taş üstüne taş, iş üstüne iş koymaya geldik diye. Çalışmalarımız devam ediyor.”

“26 İLDE STAT PROJESİ BAŞLATIP, DEVAM ETTİREN ENDER ÜLKEYİZ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, “Gerçekten Malatya’nın bir spor üssü olarak var olmasını sağlayan bakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bugün de gezdiğimizde gördük ki gerek alt yapısıyla spor salonlarıyla, gerek üst yapısıyla, gerek yüzme havuzlarıyla, basketbol sahalarıyla, hentbol sahalarıyla ve muhteşem stadıyla, Malatya antrenman sahalarıyla artık Türkiye’de spor altyapısı bakımından da önemli şehirlerarasına girdi. Biz istiyoruz ki gençlerimizin sadece boş vakitlerini kahvehane köşelerinde değil, bu saha ve salonlarda geçirsinler. Bu, Malatya halkı için yapılan sahalar. Buralar ayrıca sosyal yaşam merkezleri, birçok etkinliğin de buralarda gerçekleştirileceği alanlar. Sadece 15 günde bir veya haftada bir maç yapılmasıyla buraların değerlendirilmesinin doğru olmadığını Cumhurbaşkanımızda defaatle ifade etti. Projelendirmelerde bakanımızın hassasiyeti de bu noktadadır. Hem bu içinde bulunduğumuz stat hem de yüzme havuzu ve spor salonuna, gençlik merkezine, çok amaçlı spor salonlarına baktığımızda birçok fonksiyonu bir arada taşıdığını görüyoruz. En önemlisi de şu; bütün bu statları yerli firmalarımız yapıyor. Türkiye artık dışarıdan 20-30 sene önce firma bulmakta zorlanıyordu. Bu dönem içerisinde, 14 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye’deki stat ve önemli projelerin tamamını yerli firmalar yapıyor. Bu firmalar içerisinde Malatyalı bir firmamızda bu stadı yapıyor. Başarıyla yapıyor. Dolayısıyla bu Türkiye’nin ekonomik anlamda nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından çok önemli ve Türkiye bir şeyi daha başarıyor; aynı anda 20-26 ilde stat projesi başlatıp, devam ettiren ender ülkelerden birisi. Dünyada böyle bir ülke yok. Biz bunları Allah’a hamdolsun başarıyla devam ettiriyoruz. Hükümet ya da bakanlıktan kaynaklanan bir aksaklık yaşanmıyor. Bütün aksaklıklar yüklenici firmaların bir takım sıkıntılar içerisine girmelerinden kaynaklanıyor. Bunların maddi kaynakları, bütçeleri de hazır vaziyette. Dolayısıyla Türkiye iyi yolda gidiyor. Birilerinin belki kötümser hava çizmeye çalışmasına bakmadan bizim yolumuza devam etmemiz lazım. Daha çok üreteceğiz, daha çok çalışacağız ve daha çok insanımızı dünya refah pastasından pay alır hale getireceğiz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Eski Yimpaş alanı çok ekonomik değil. Yurt yapmak içinde, başka bir binaya evrilme noktasında da uygun değil. Şuan ki değerlendirmelerle ekonomik olmadığı görülüyor. Bunun üzerinde çalışmak lazım. İl olarak biz orayı yıkıp mı değerlendiririz, yoksa başka bir şekliyle mi değerlendiririz, başka bir kuruma mı devretmemiz gerekir onu biraz çalışmalıyız. Ama şuanda yurt olma konusunda çok rantabl görünmüyor” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

stad1stad2stadd3stadd5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • YORGUN (7 yıl önce)
    RUMUZ Malatya sporlu-İfadesi"Hele bi 10 bin kişilik stadı doldurun kardeşim" bazen yapılan yorumlara bir anlam veremiyorum, taraftar stada neden gider? destek için;evet lakin taraftarı yanına çekmesi gereken olgular nelerdir?yönetimin takımdaki otoritesi ve takımın desteği hak edecek konuma gelmesi,şu an lider ama taraftar menmun değil neden ? maçtan sonra ortak karar kazandık ama şansa futbol adına birşey yok bu haftada da yırttık:) şu an lider olmasın ama taraftarın istediği futbolu oynasın taraftar o stadı dodurur ve o takımı şampiyon yapar yani mesele taraftar meselesi değil MALATYASPORLUM bunu bil 25 yıl önce malatyanın nufusunu düşün stat ful doluyordu deplasmanlarda en az 4 bin seyirci giderdi neden ?oynanan oyun bizi takımın yanında olmamız gerektirdiğini gösteriyordu da o nedenle.yönetim ve takım olarak halkı arkana nasıl alacaksın başarılı olarak eee sen her maçta gool yee zar zor maç kazan sonrada Hele bi 10 bin kişilik stadı doldurun kardeşim ifadesini kullan YANILIYORSUN.
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    zar da olsa zorda olsa evet geç te olsa yinede ortaya bişeyler çıkıyor.bir an önce yol çalışmalarınıda başlanırsa gülyalı olur
    0
    0
    Yanıtla
  • OZAN (7 yıl önce)
    Ortada takım yok, stadı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • takım yok derken
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bugünkü yöneticilerin zihinlerinde Malatya hep küçük şehir olarak durduğu için hizmetlerin hep en küçüğü Malatya ya layık görülüyor. Büyük düşünen yöneticiler olsaydı Malatya daha bir başka olurdu. Ama ne yazık ki Malatya ya çok zamandır büyük yönetici seçilemiyor. Bu da Malatya nın kaderi diyeceğim ancak, ne yazık ki halkın tercihi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    Özmalatyasporlu ulaşım yönünden dediklerine aynen katılıyorum birde işin başarı yönü var stadın dolması için Malatyaspor un süper lig de oynaması lazım oda maalesef bu imkanlar la çok zor süper lige çıksa bile bu yönetim anlayışıyla tutunamabilmesi neredeyse imkansız .
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (7 yıl önce)
    Biz kaç yıldır söylüyoruz stadın yeri yanlış yanlış yanlış şehrin merkezindeki stada takım lider olduğu halde imkanlar musait olduğu halde taraftar rağbet etmiyor yeni stadın zor doğacağını düşünüyorum ulaşım başlı başına bir sorun kısacası devletin o kadar parası boşa harcanmış olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • ersssyy (7 yıl önce)
    Yolu yapilmasi lazim yoksa millet perisan olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Hani Aralık 2016 da bitecekti! maçlar da burada oynanacaktı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sporlu (7 yıl önce)
    Hele bi 10 bin kişilik stadı doldurun kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol Akdeniz (7 yıl önce)
    Malatya büyük şehir herkes 10.000 kişilik salon 35 000 kişilik stad yaparken biz projesi 5.000 kişi olan salonun kapasitesini 2.500 kişiye düşürüyoruz vizyon meselesi emeği geçenlere teşekkür ederiz. Sayın Belediye başkanımız Ahmet çakır size canı yürekten teşekkür ederiz yaptığınız güzel işlerden dolayı Malatyanın ufkunu açtınız gönül rahatlığıyla bizim şehrimiz diyebiliyoruz vizyonu küçük ve dar olanlar size ve yaptığınız işlere bakarak inşallah vizyonlarını genişletirler
    0
    0
    Yanıtla
  • musa (7 yıl önce)
    Emegi,gecen,herkese,tesekur,ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (7 yıl önce)
    Nisan ayına kadar orada maç oynanır ise stad zemini zarar görür stadın yeri yanlış oldu bugün sınav vardı trafik felç olmuştu yarın 25 bin kişinin stada geliş ve gidişlerinde trafik ne olur düşünemiyorum keşke kapasitesi 33bin kişilik olsaydı yinede emegi geçenlere teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla