SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarlalar Bahçeler Alev Alev!.

0
Güncellendi - 2019-07-01 19:21:14
Tarlalar Bahçeler Alev Alev!.
A- A+ PAYLAŞ

BİR GÜNDE 36 AYRI NOKTADA YANGIN ÇIKTI.. BİR İTFAİYECİ YARALANDI.. Malatya ilçelerinde Cumartesi günü 36 noktada tarla, bahçe ve anız yangını meydana geldiği, toplam bin 180 dekar arazinin etkilendiği yangınları söndürme çalışmaları sırasında 1 itfaiye görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Birçok yangının, hububat hasadının ardından kalan anızın temizlanmesi amacıyla çıkarıldığı, ancak bunların kontrol dışına çıkarak zarar verdiği öğrenildi. 29 Haziran Cumartesi gün boyunca, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin arazideki yangınları söndürmek için çaba gösterdiği, en önemli hasarların; Akçadağ-Aydınlar Mahallesi'ndeki 300 dekar, Akçadağ- Oluklu Mahallesi'ndeki 250 dekar, Battalgazi- İspendere Mahallesi'ndeki 200 dekar, Arguvan ilçesindeki 250 dekar, Kale ilçesindeki 180 dekar araziyi etkilediği, yangınlara itfaiye araçlarının yanı sıra, Yol ve Asfalt Şubesi'nin iş makineleriyle de müdahale edildiği kaydedildi. Bazıları da evlere yakınlığı nedeniyle panik yaratan yangınlar sırasında arazilerdeki saman yığınlarının yanı sıra 1000'e yakın kayısı ağacının da zarar gördüğü, bir itfaiye görevlisinin yaralandığı belirtildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, çiftçileri uyararak, kesinlikle anız da denilen, biçilmiş olan ekinlerin toprakta kalan kök ve saplarınının yakılmamasını, bu yangınların tarla ve bahçelere verdiği zararın yanı sıra, arazideki hayvan türlerine ve doğal dengeye zarar verdiğini, milli serveti yok ettiğini belirttiler.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • abdulvahap gülezgin (4 yıl önce)
    tarım bilincinin tamamen yitirildiği bir ortamda daha ne beklenir ki? km'lerce uzayan kırsalda binlerce cühela bu metodu kullanıyor (anadolu'nun her yerinde). Allah ıslah etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    CAHİLLİK DİZ BOYU... Tarlayı edepsizce yakarsan, hele bir de meteorolijinin rüzgar uyarısına rağmen. Yangın ise kaçınılmaz olur. Tümü c.tesi pazara denk getirmiş. Haberim yok diyen çiftçi yalan söylüyor. Bunların tümünün evlerinde hatta çadırlarında bile çanak anten var, Tüm dünyayı yakından takip ediyorlar. Bir de kullandıkları telefonlar android.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Gün (4 yıl önce)
    İtfaiye nasıl yetişecek vatandaş duyarsız sorumsuz bu tür olaylar cezalandırılmalıdır. Fahri Kayahan da cumartesi öğlen biz balkonda duramazken itfaiyeciler o sıcakta canlarını hiçe sayarak saatlerce uğraştılar. Rabbim kolaylıklar versin.bilinciz vatandaşa da akıl versin. Valiligimizin İtfaiye teşkilatına her türlü katkıyı sağlamasını temenni ediyorum kolay gelsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Demir (4 yıl önce)
    Orada bir sürü böcek, karınca yaşıyor. Binlerce kuş besleniyor. İnsanoğlu ne kadar acımasız ne kadar bencil. Sonra çiftçi aç diye ağlıyorsunuz. Şunu yapana Allah rahmetini bereketini nasip edermi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Muhittin (4 yıl önce)
    Çiftçilerimiz ne yazıkki bilinçsiz. Devlet kurumları sorumsuz. Bu anizlari yakanlara ciddi bir ceza verilse belki yakmaktan vaz geçerler. Ayrıca tarım müdürlüklerinde ki ziraat mühendisleri sahaya inip çiftçileri bilgilendirmeli, bölgesel değerlendirme yapılıp toprağın yapısına uygun tarım ürünleri yetiştiriciliği teşvik edilmeli, yoksa çiftçi tarlayı rahat sürmek için anizda yakar, 10 Gr gübre kullanacağı yer için 100 Gr gübre kullanır toprağı çoraklaştırır ve o toprak artık birşey vermez hale gelir, çiftçi toprağı terk eder ve sonuç herşeyi ithal etmeye başlıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Judge (4 yıl önce)
    O anız yakanlar.. Dünya malı için tarlaya beraber yaktığınız o böcekler, karıncalar.. Yarın sizden hesap soracaklar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Cahilce bir hareket, o ateşi yakarken yangının bu sıcakta hızla yayılacağı hesaba katilmaliydi. Yapan hemen bulunup taksir felan dinlemeden ağır cezalandırılmalı. Zarar gören 1000 kayısı ağacı daha bi halta yaramaz, kesilecek hepsi. Yanan samanların sahibi hayvanlarına bi kış ne yedirecek.
    0
    0
    Yanıtla