SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Taşerona Kadro Koşulsuz Verilmeli"

0
Güncellendi - 2017-11-17 03:08:32
A- A+ PAYLAŞ

CHP Emek Büroları tarafından 18 Kasım'da Ankara'da Taşeron İşçilik Çalıştayı düzenleniyor.

Geçtiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Emek Büroları tarafından, çalışma yaşamının kanayan yarası haline gelen taşeron işçiliği masaya yatırıyor. AKP Hükümetinin 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi vaatleri arasında yer alan ancak 2 yılı aşkın süre geçmesine rağmen somut adım atılmayan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlenecek çalıştayda çıkacak sonuç kamuoyuna açıklanacak ayrıca hükümete iletilecek.

Çalıştay hakkında bilgiler veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, taşeron işçiliğin çalışma yaşamının kanayan yarası olmaya devam ettiğini söyledi. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ‘Taşerona Kadro’ vereceğiz diyenlerin aradan iki yıl geçtikten sonra hala ‘çalışma yapıyoruz’ demesini eleştiren Veli Ağbaba, “2 yıldır ne bitmek bilmez çalışmaymış.1 Kasım seçimlerinde oy almak için taşeron işçilere kadro vereceğini müjdeleyenler, iki  yıldır bu sözlerini tutmayarak gerçek yüzlerini ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

Ağbaba ikinci yılın sonunda gelinen noktanın hala çok bilinmeyenli denklem olduğunu belirterek “Kamuya ait bir şirket kurulması, özel sözleşmeli personel,3 yılda bir yenilenen sözleşmeler, işçi statüsünde kalıp işçi olmamak gibi ucube formüllerle işçinin karşısına geçmeyi planlıyorlar. CHP olarak ilk günden itibaren amasız-fakatsız, hiçbir şart öne sürülmeden taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz.” dedi.

Ağbaba açıklamasının devamında “18 Kasım Cumartesi günü  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nın katılımıyla akademisyenler, gazeteciler, taşeron işçi örgütlerinin temsilcilerinin sunum yapacakları ‘ Türkiye’de dünden bugüne taşeron işçilik, taşeron işçiler nasıl güvenceli olacak?, güvenceli iş, güvenceli yaşam’ başlıkları altında üç oturum halinde gerçekleştirilecek Taşeron İşçilik Çalıştayının bu sorunun çözümünde önemli bir adım olacağını düşünüyoruz. Çalıştayın sonuç bildirgesini kamuoyuna açıklayıp, hükümetle de paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.

Ağbaba, “Daha önce düzenlediğimiz Kıdem Tazminatı Çalıştayı ile de işçilerin şiddetle karşı çıktığı tazminatın fona devredilmesi planını engellemiştik. Çünkü biz kapalı kapılar ardında değil, olması gerektiği gibi işçinin sorununu işçilerle konuşarak belirliyoruz. Sendikaların hayır dediğine evet, evet dediğine de hayır deme durumumuz asla olamaz”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız