SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Teklifi Biz Reddettik"

0
Güncellendi - 2018-06-02 04:34:08
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi Malatya 1. Sıra milletvekili adayı Mehmet Kaya Asiltürk, 2. Sıra milletvekili adayı Abuzer Göğüs ve partililer, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Cemiyet Başkanı Haydar Karduman’ın rahatsız olmasından dolayı Cemiyet Genel Sekreteri ve TSYD Malatya Temsilcisi Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyelerinin ağırladığı Saadet Partisi milletvekili adayları Malatya’da basının mensuplarının yaşadığı sıkıntıları ile ilgili istişarelerde bulundu.

Malatya’daki medya kurumları ve medya çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları aktaran, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve TSYD Malatya Temsilcisi Vahap Güner, “Malatya, yakın bir zamana kadar 5 tane karasal televizyon, 3 tanede uyduda yayın yapan televizyonu olmak üzere 12-13 tanede günlük gazetesi olan bir kentti. O günlerde Malatya’da yaklaşık 200 sigortalı gazetecinin istihdam edildiği bir olanak vardı. Ama teknolojik gelişmeler ile birlikte biri uydudan olmak üzere 4-5 televizyon kapandı. Yaklaşık 100’e yakın basın mensubu işsiz kaldı. Bununla birlikte gazetelerin birleştirilmesi ile 12 gazete sayısı 4’e düşürüldü. Burada da istihdam da düşüş oldu. Bununla birlikte teknolojik gelişmeler, gazetecilerin işsiz kalmasına neden oluyor. Saadet Partisi gibi köklü bir partinin basının sorunları konusunda da duyarlı olacağını biliyoruz.” diye konuştu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’a acil şifalar dileyerek sözlerine başlayan Mehmet Kaya Asiltürk, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Asiltürk, “Haydar beye Allah’tan şifalar diliyorum. Kendisi Malatya’nın duayen gazetecilerinden, duayen insanlarından biridir. Bu seçim ilk kez yapılacak olan bir seçim. 16 Nisan referandumu ile başkanlık sistemine geçilen ve bu bağlamda milletvekillerine ayrı, cumhurbaşkanına ayrı oy kullanılacak bir seçim. Saadet Partisi bu seçimlerde Türkiye’deki kutuplaşmayı, öteleştirmeyi, ya bendensin ya düşmansın söylemini bitiren bir anlayış ile bir seçim ittifakı kurdu. Bu ittifak bu hükümetin 16 Nisan’da gündeme getirdiği ve kanunlaştırdığı bir ortam. Daha önce hükümet kurmak için yapılan bir çalışma bugün seçimden önce yapılan bir çalışmaya dönüştü. Çünkü artık 50.1 oranında bir seçmen kitlesi aranıyor ki başkan veya cumhurbaşkanı seçilsin. Onun için referandumlar önceden yapılıyor” ifadelerini kaydetti.

MİLLET İTTİFAKI

Millet İttifakı’na dair açıklamalarda da bulunan Asiltürk, eleştirilere neden olan CHP ile ittifak konusuna da değindi İlk olarak AK Parti’nin kapısını çaldıklarını anlattı ve şöyle konuştu; “Biz Saadet Partisi olarak tüm siyasi partilere aynı bir mesafede olduğumuz için önce Adalet ve Kalkınma Partisi ile 3 defa görüştük. AK Parti amblemi ile bir ittifaka razı olmadık. Yani Büyük Birlik Partisi gibi gelin içimizde eriyin. 50 yıllık emeğinizi, söyleminizi, hedeflerinizi bitirin, 3 günlük dünya için size şu kadar vekil verelim teklifini biz reddettik. Bunun üzerine millet ittifakı adı ile Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’nin yer aldığı bir ittifakın içerisine girdik. Bu ittifakı neden yaptık? Türkiye’de demokrasinin vazgeçilmezi siyasi partilerdir. Siyasi partilerde insanların görüşlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söylemesi gereken alandır. Ama ülkede yüzde 10 adaletsiz bir baraj olduğundan, her iktidar geldiğinde kaldıracağız dediği, daha sonra kendisinin de bu barajda boğulduğu bir önümüze dayadılar. Bizim Saadet Partisi olarak bu barajı tek başına kaldırmaya gücümüz yetmiyordu. Önce Adalet ve Kalkınma Partisi ile beraber kaldıralım dedik. O kabul etmeyince de şu an ki Millet İttifakı ile birlikte o barajı kaldırdık. Şu anda sıfır baraj ile giriyoruz. Hangi ilde milletvekili çıkartacak oy alırsak Saadet Partisi’ni mecliste temsil edecektir.”

İKTİDAR MUHALETEFLİĞE TAHAMMÜL EDEMİYOR

Medya kurumları ve medya mensuplarının yaşadığı sıkıntılara da değinen Asiltürk, “Malatya’da 8 tane televizyon vardı. 3 tanesi uydudan, 5 tanesi karasal yayın yapıyordu. 13 tane gazete vardı. Gazeteler birleştirildi, şu anda 5 gazete kaldı. Bunun bütün sebebi ise başımızda bulunan iktidar muhalefetliğe tahammül edemiyor. Yani çok olursa çok seslilik olur. Bizim yanlışlarımız, eksiklerimiz, belediyelerimizin yaptığı yanlışlar halka duyurulur. Küçültelim, bir araya toplayalım, kontrol daha az olsun düşüncesi ile yapılan bir çalışmadır. Gazeteci işsiz kalmış, gazeteci evine ekmek götürmemiş, sigortası bitmiş kimsenin umurunda değil. Maalesef istihdam da bitmiştir.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız