SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Telefon Dolandırıcısı Malatya'da Yakalandı

0
Güncellendi - 2020-02-26 05:43:40
Telefon Dolandırıcısı Malatya'da Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Bolu’da kendini polis olarak tanıtıp FETÖ’nün adamları tarafından hakkında işlem yapıldığını söyleyerek, 72 yaşındaki Düriye V.'yi dolandırdığı iddia edilen şahıs hakim karşısına çıktı.

Olay, 2019 yılının Şubat ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Bolu’da kaldığı otelden Düriye V.'yi arayan Turan A., düşürdüğü kimlik kartı üzerinden FETÖ/PDY'ye bağlı şahısların adına iş yeri açıldığını, çek ve senet işlerine girdiğini söyleyerek korkuttuktan sonra Düriye V.'ye ait 1 adet altın kolye, 9 adet çeyrek altın, bin 370 Euro da parasını alarak kayıplara karıştı. Yaşlı kadının dolandırıldığını anlayıp, şahsı şikayet etmesi üzerine Turan A., polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda Malatya’da yakalanarak tutuklandı. Olayın Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında mağdur Düriye V. ve tutuklu sanık Turan A. hakim karşısına çıktı.

Duruşmada yaşananları anlatan Düriye V., “Beni aradı ve başkomiser olduğunu söyledi. Nüfus cüzdanımı düşürdüğümü, hakkımda FETÖ’den soruşturma açıldığını söyledi. FETÖ’nün, benim nüfus cüzdanım üzerinden işlem yaptığını ve onlara evdeki para ve altınları vermek gerekiyormuş. Para ve altınları onun gönderdiği kişiye verdim. Beni her iki telefonda da arayarak başka birine haber vermeme de engel oldu. Parayı teslim ederken de telefonda konuşmayı sürdürdü. Şikayetçiyim” dedi.

Mağdurun sözlerinin ardından konuşan sanık Turan A., yaşlı kadının kendisini başka biri ile karıştırdığını söyleyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti tarafları dinledikten sonra eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihine erteledi.

BOLU (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız