Malatya’da yaz spor okullarının gözde branşlarından olan basketbol sporuna yoğun talebin olması yetkilileri sevindirdi.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz spor okulları kapsamında faaliyetlerini sürdüren basketbol branşında kayıtların 670’i bulduğu kaydedildi. Haftanın 3 günü Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen çalışmalarda öğrencilere, basketbol sporuyla ilgili temel ve uygulamalı bilgiler veriliyor.
Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Ramazan Toprak ve 3 beden eğitim öğretmeni eşliğinde gerçekleştirilen çalışmaların çocuk ve genç kategorileri ayrı olarak iki grupta yapıldığı kaydedildi.
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren basketbol antrenörü Ramazan Toprak, yaz spor okulları kapsamında faaliyet gösteren basketbol branşına her yıl ilginin daha da arttığını kaydederek, Malatya’da iyi bir basketbol potansiyelinin olduğunu, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Basketbola yoğun bir ilgili olduğunu ifade eden Toprak, “Basketbol sporuna her zaman Malatya’da yoğun bir ilgi var. Özellikle son 2 yıldır yaz spor okullarına basketbol branşı için kayıt yaptıran sporcu sayısında büyük bir artış oldu. Geçtiğimiz yıl 450 sporu kayıt yaptırdı. Bu yıl ise kaydımız 670’leri buldu ve halen kayıtlar devam ediyor. Yüzme ve basketbol branşlarına her yıl bu şekilde yoğun bir ilgi var. Tabi basketbolun ücretsiz olması kaydın daha da artmasını sağladı. Ben ve 3 beden eğitimi öğretmenimiz çocuklarımızı çalıştırıyoruz” dedi.
“ EĞİTİMLER VERİYORUZ”
Öncelikli amaçlarının iyi birer sporcu yetiştirmek olduğunu belirten Toprak, “Basketbol sporu her zaman rövanşta olan bir spor dalı. Özellikle yaz aylarında çocuklarımız ve gençlerimiz inanılmaz ilgi gösteriyor. Öyle ki, kulüplerde oynayan sporcularımızla antrenman yapma şansımız çok az oluyor. Haftada 3 gün 10 antrenman yapıyoruz. Yaz okulundan fırsat bulduğumuz anlamda takımla birlikte çalışma yapıyoruz. Bazen o çalışma fırsatını bile bulamadığımız oluyor. Çünkü müthiş bir talep var. Burada sporcularımıza temel eğitimler veriyoruz. Temel duruş, top sürme teknikleri ve pas verme tekniklerini sporcularımıza öğretiyoruz. Çalışmalarımız oldukça zevkli ve neşeli geçiyor. Tabi her şeyden önce ilk amacımız çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde spor yapmalarını sağlamak. Her şeyden önce öğrencilerimizin iyi birer sporcu olmalarını istiyoruz. Daha sonra branşta kendilerini geliştirmek istediklerinde de kendilerine yardımcı oluyoruz” diye konuştu.
“AMAÇ İYİ BİR TEMEL OLUŞTURMAK”
Toprak, Malatya Basketbol’una sporcu kazandırdıklarına da işaret ederek, şunları söyledi: “Yetenekli olan sporculara lisans çıkartıyoruz. Özellikle bu sporcularımızı yerel liglerde değerlendiriyoruz. Minikler, küçükler, yıldızlar ve gençlerde oynayabilecek olan sporcularımıza liglerde yer veriyoruz. Özellikle gelecek sezon için küçük erkeklerde oynatabileceğimiz sporcularımız var. Tabi kısa vadede bir başarı elde edemesek de, uzun vadede başarılı olacağımıza inanıyorum. Tabi basketbol zor bir spor ve 3-4 yıllık bir temel istiyor. Bizimde en büyük amacımız çocuklarımıza iyi bir basketbol temeli vermek. Zaten basketbol temelini de verdikten sonra sporcularımıza lisan çıkartarak, yerel liglerde oynamalarına katkıda bulunuyoruz.”
“SPORA YÖNLENDİRMESİ GEREKİYOR”
Küçük yaşta spor yapan çocukların ilerideki spor hayatlarında başarılı olduklarına işaret eden Toprak, “Spor, çocuklarımızın ve gençlerimizin gerek fiziksel gerekse de zihinsel gelişimlerine büyük katkıda bulunuyor. Bunun yanında kötü alışkanlıklardan da uzak kalmalarına yardımcı oluyor. Bunu ailelerimizin iyi bilmesi gerekiyor. O yüzden ailelerimizin çocuklarını mutlaka spora yönlendirmesi gerekiyor. Bir çocuk, 4 yaşında jimnastik, 5-6 yaşında yüzme sporunu yapmalı. Daha sonrada yetenekli olduğu branşlara yönlendirilerek, kendisini geliştirmesi için desteklenmesi gerekiyor. Küçük yaşta spora yönlendirilen bir çocuğun ilerideki spor hayatı oldukça verimli geçiyor” şeklinde konuştu.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.