SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Temiz Olan İnsan İmanlı Olur"

0
Güncellendi - 2019-09-23 16:56:10
A- A+ PAYLAŞ

"Let’s Do It! (Haydi Yapalım!)” çevre temizliğine farkındalık hareketi 169 ülke ile eş zamanlı olarak 81 ilde ve binlerce noktada gerçekleştirildi. Bu etkinliğe Malatya’da ise Battalgazi Belediyesi Orduzu Tabiat parkında yaptığı çöp toplama etkinliği ile katkı verdi. Yüzlerce öğrenci ve vatandaşların katılımı ile Orduzu tabiat parkındaki çöpler toplandı ve gelecek nesillere çevre bilinci kazandırmak hedeflendi.

Malatya’da Battalgazi Belediyesi çevre duyarlılığını arttırmak ve gelecek nesillere aktarmak için dünyada aynı günde 169 ülkede ve ülkemizde 81 ilde gerçekleştirilen organizasyona destek verdi. Yüzlerce öğrencinin hazır bulunduğu etkinlikte Orduzu Tabiat parkında bulunan çöpler temizlendi. Battalgazi Belediyesi Çevre Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü organizasyonunda yapılan çevre temizliği etkinliğine Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Çevre ve Şehircilik il Müdürü  Fikret ONHAN, Tarım ve Orman Bakanlığı 15’inci bölge müdürlüğü ekipleri, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Eğitim Vakfı temsilcileri, TEMA vakfı il temsilciliği ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Programda çevre bilincinin gelecek nesillere aktarılması konusunda ülke olarak daha fazla dikkat çekecek programların yapılmasına dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder; “Bu kültür aslında bizim geleneğimizde var, bizim dinimizde var. Eskiden herkes evinin önünü süpürürdü. Belki temizlik şirketlerine, temizlik görevlilerine gerek kalmazdı. Bu kültürümüzün bize kazandırmış olduğu bir değer. Dinimizin bize kazandırmış olduğu bir başka değer ise, ‘temizlik imandandır’ inancı. İmanlı olan insan temiz olur. Temiz olan insan imanlı olur. Bu bilinci gerek Battalgazi’mizde, gerek Malatya’mızda, gerek Türkiye’mizde gerekse  dünya’da oluşturmak adına bugün bu faaliyeti burada Battalgazi’mizde başlatmış oluyoruz. Ve biliyoruz ki bugün 169 ülkede, 81 ilimizde bu etkinliğe görsel olarak ta insanlara bazı şeyleri, bazı özellikleri kazandırma adına böyle bir programı Battalgazi’mizde düzenlemiş olduk. Biliyoruz ki bu dünya bize ait değil. Bu dünya bize bir emanettir. Bu dünyada bizim dışımızda yaşayan insanlar, varlıklar vardır. Herkesin hakkı insan olarak yaratılmışların efendisi olarak ne yapmamız lazım. Diğer varlıklarında haklarını hukuklarını gözetmemiz lazım. Buda çevre bilincinin şekillenmesi, çevre bilincinin toplumda oluşturulmasıyla şekillendirilecektir. İşte biz, bu bilinci oluşturmak istiyoruz. Bu bilinci oluşturaraktan yaşadığımız yerleri temiz tutalım, temiz bir toplum oluşturalım, temiz bir çevre oluşturalım. Oluşturmuş olduğumuz temiz çevreyi gelecek kuşaklara temiz bir şekilde bırakalım. Bu programı, bu farkındalığı Malatya’da oluşturmaya çalışan ve emeği geçen herkese teşekkür ederken sloganımız Temiz toplum, Temiz çevre diyorum teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Malatya Çevre ve Şehircilik il Müdürü  Fikret ONHAN ise yaptığı konuşmada çevre bilincini oluşturmak için düzenlenen programa ev sahipliği yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve ekibine teşekkür ederek, “Bugün gerçekten çok anlamlı bir gün. Çevreye karşı duyarlılık projesi kapsamında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çevre aslında birçok kişi tarafından pek dikkate alınmayan bir husus. Bu konu küreselleşen dünyanın, iklim değişikliğinin getirmiş olduğu bir çok sorun. Dünyadaki varlıkların hızlıca ve kontrolsüz bir şekilde tüketilmesi bir çok olumsuzluğa sebep olmakta. Bu olumsuzluklarda yaşadığımız dünyayı çok olumsuz yönde etkilemekte. Ekosistemi bozmakta. Bozulan ekosistemle birlikte bir çok döngü zarara uğramakta. Bunun sonucunda tahmin edemediğimiz olumsuzluklar yaşanmaktadır. Bunun en somut örneği geçmiş yıllarda ülkemizde görülen hortum sayısı 3-5’i geçmez iken bu yıl 9 ayda 50’yi buldu. Bu da iklim değişikliğinin, çevreyi kontrolsüzce kullanmamızın getirmiş olduğu sonucudur. Bu anlamda sayın Battalgazi Belediye başkanımızın ve ekibinin böyle anlamlı bir organizasyon tertip etmesi çok güzel bir davranış. Malatyamız’da daha temiz, daha yaşanabilir bir çevre oluşması dileğiyle bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardın geleceğimizin teminatları olan çocuklarımız anne babaları ve öğretmenleri ile birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı 15’inci bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne ait Orduzu Tabiat Parkındaki çöpleri toplamak için harekete geçtiler. Yoğun katılımın olduğu program sonrası çevredeki çöpler katılımcılarca toplanarak farkındalık oluşturuldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız