SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TMO Bölge Müdürlüğü Malatya'nın Hakkı"

0
Güncellendi - 2019-12-15 17:47:32
A- A+ PAYLAŞ

Kurulduğu günden bu yana taşradaki teşkilatlanmasını ve çalışmalarını şube müdürlüğü düzeyinde yürüten Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, yeniden yapılanma kapsamında Türkiye genelinde 12 bölge müdürlüğü kuracağı, bu bölge müdürlüklerinden birinin de, tarımsal potansiyel ve kaynakları bakımından bölgenin ve ülkenin önde gelen illerinden biri olan Malatya’da kurulması gerektiği savunuluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile 6 Kasım 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, 2019/373 Sayılı “Bazı Kamu İktisadi Teşebbüslerine Ait Kadro ve Pozisyonların İptal ve İhdası Hakkında Karar” ile, aralarında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nün de bulunduğu kurumun kadro yapısında değişikliğe gidildi.

Söz konusu Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında yapılan değişikliklerden biri de, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü için 12 Bölge Müdürü ve 24 Bölge Müdür Yardımcısı kadrosu ihdasını öngörüyor.

Bu düzenleme, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatının 12 ilde kurulacak Bölge Müdürlüğü düzeyinde yeniden yapılanmasını ve 12 TMO Bölge Müdürlüğü kurulması anlamına geliyor.

“TMO Bölge Müdürlüğü için en uygun il Malatya”

TMO teşkilatlanmasının değiştirilmesi ve 12 ilde bölge müdürlüğü kurulması hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararı hakkındaki sorularımızı yanıtlayan tarım sektörü temsilcileri, bu alandaki STK yöneticileri ve çiftçiler, Malatya’nın birçok tarımsal üründe bölge bazında, kayısı başta olmak üzere birçok üründe ise Türkiye’nin en önemli üretim merkezi olduğunu hatırlatarak, TMO Bölge Müdürlükleri’nden birinin Malatya’ya kurulması gerektiğini savundu.

“Siyasiler bu konuya odaklanmalı

Lisanslı depoculuk alanındaki yatırımları nedeniyle Malatya Ticaret Borsası’nın Türkiye Ürün İhtisas Borsası Acenteliği’ne sahip olduğunu, tarıma dayalı ihtisaslaşmış Organize Sanayi Bölgesi’nin Malatya’da kurulduğunu, tarımsal üretim ve ihracatta Doğu Anadolu’nun en önemli ilinin Malatya olduğunu vurgulayan STK ve sektör temsilcileri, “TMO Bölge Müdürlüğü mutlaka Malatya’ya kurulmalıdır. Malatya sahip olduğu tarımsal potansiyel ve kaynakları ile zaten bu alandaki rüştünü ispatlamıştır. Bu nedenle, parti ayrımı olmaksızın, AK Parti, CHP ve MHP’nin Malatya milletvekilleri TMO Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’da kurulması için çalışmalı ve sonuç alıcı bir kararı ortaklaşa çıkarmalıdırlar” şeklinde görüş bildirdi.

Malatya’daki birçok bölge müdürlüğünün başka illere taşındığını da hatırlatan sektör ve STK temsilcileri, “Bu konuda Malatya’nın yaşadığı gerilemenin telafisi için milletvekillerimiz, parti teşkilatı yöneticilerimiz Malatya’nın kazanımı için çalışmalıdır. Malatya’nın kazanımı doğal olarak çevresindeki illeri kapsayan bölge illeri için de olacaktır” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Kılıçarslan (4 yıl önce)
    Malatya hayvan varlığı açısıdan bölge de potansiyeli olan bir il ,belki vekillerin gayretiyle TSE nin,METEOROLJİNİN,ZİRAAT BANKASININ yerine belki TMO gelir..........................İNŞALLAH
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Bizim vekiller bu işi beceremez. Hiç boşuna ümitlenmeyelim. Şimdiden Elazığ a hayırlı olsun diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Drej ahmet (4 yıl önce)
    Bizim malatya milletvekilleri de maşallah hala göğüslerini gere gere geziyorlar Allah bunların hesabını soracak elbet Hakan kahtalı da çıkmış huzur şehri diyor acaba kaç defa gezdi de olayları biliyor duyuyor diğer milletvekilleri aldığınz paranın hakkını verin diyicem ama veremezsiniz Allah ıslah etsin sizleri
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (4 yıl önce)
    Malatyada o kadar çok bölge müdürlüğü var ki elimizdekileri bile verdik.Demek ki bize bölge müdürlüğü falan lazım değil.Geçmişteki uygulamalar bunu gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (4 yıl önce)
    Bölge müdürlüğünü alırlar belki ama müdürünü elazığlı, adıyamanlı yaparlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Elâzığ büyükşehir olduğundan onların hakkı olsa gerek bizimkilerde destek olurlar
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (4 yıl önce)
    Malatyada vekilmi var.Ya sivas alır yada elazığ bir kuyu kazmak için elazığ kapılarında emekliyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    DSİ elazığa gitti!!! Karayolları Elazığa gitti!!! Orman elazığa gitti!!! Ziraat bankası bölge müdürlüğü Elazığa gitti!!! Vakıflar bölge müdürlüğü elazığa gitti!!! Bölge şehir hastanesi Elazığa yapıldı!!! Meteoroloji bölge müdürlüğü malatyadan alındı!!! Daha neler neler.... anlatmakla bitmez!!!! Malatyamıza sahip çıkalım. İşsizlik hat safaya çıktı. Üretime yönelik yatırım yok, fakat tüketime yönelik yatırım çok fazla
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Malatya bölge müdürlüğü falan alamaz niyemi? pek çok bölge müdürlüğünü elinde iken mevcut olanları kaptırmış bir il,yeni bir bölge müdürlüğünü mü alacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa (4 yıl önce)
    elazığlılar gelmeden yazayım bizim vekiller sağ olsun diğer bölge müdürlükleri ve şehir hastanesi gibi elazığ'a hediye ederler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Elazığ a kurarlar Malatya yı da Elazığ a bağlarlar. Bunu buraya yazın.Çünkü Malatya nın sahibi yok. Bakın izleyin Elazığ İn vekilleri tüm sivil toplum kuruluşları nasıl teyakuza geçip bölge müd. Oraya alıyorlar ve Malatya da oraya bağlatıyolar. İzleyin görün.
    0
    0
    Yanıtla