SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOBB'dan Tablet Desteği

0
Güncellendi - 2021-01-07 02:56:27
TOBB'dan Tablet Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından ‘Eğitime destek’ kampanyası çerçevesinde gönderilen tabletler Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan tarafından Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’a teslim edildi.

MTB binasında gerçekleşen tablet teslim töreninde konuşan Borsa Başkanı Ramazan Özcan, dünyayı kasıp kavuran pandemiden en çok etkilenen kurumların başında eğitimin geldiğini söyledi. Öğrencilerin bu süreçte uzaktan eğitim yaptığını kaydeden Özcan, “TOBB'un her yıl düzenli olarak uyguladığı 'Eğitime destek' kampanyamızı bu yıl evde eğitim görme zorunluluğunda ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin, tablet ihtiyaçları karşılanması konusunda gerçekleştiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız ve TOBB arasında yapılan bir protokolle TOBB tarafından toplam 30 bin tableti oda ve borsalar koordinesinde öğrencilerimize ulaştırmak üzere milli eğitim müdürlüklerine teslim ediyoruz. Bugünde Malatya'daki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılması için TOBB'nin tarafımıza göndermiş olduğu tabletleri burada Müdürümüz Battal Kanbay’a teslim ediyoruz” dedi.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ise 16 Mart'ta yüzyüze eğitimde verilen aranın ardından uzaktan eğitime geçildiğini anımsatarak “Bu süreçte sadece Türkiye değil, dünyadaki tüm ülkeler uzaktan eğitim süreçlerine geçtiler. Bu süreçte milli eğitim bakanlığınca EBA alt yapısını kullanmaya başladık. İlk zamanlara hazırlıksız yakalandık ama daha sonra bizim istediğimiz gibi oturmaya başladı ve şuanda online eğitime bu sistem üzerinden devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Dezavantajlı bölgelerde öğrencilerin uzaktan eğitime katılmalarında zorluklar yaşadıklarını ifade eden Kanbay, “Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Malatya'ya 5 bin 970 civarında bir tablet ayrıldı. Bin 930 tanesi Malatya'ya geldi şuanda biz onların dağıtımlarını yaptık. Geri kalanları da Ocak ayı içerisinde bizlere ulaştırılacak. Ama Malatya'da 180 bin öğrencimiz var. Hepsinin bu anlamda çeşitli sıkıntıları var. Biz bütün öğrencilerimizin online eğitim süreçlerinde yer almalarını istiyoruz. Özellikle dezavantajlı bölgelerimizde bu öğrencilerimizin eğitim süreçlerinde etkili bir şekilde yer almalarını istiyoruz. Onların mağdur olmamaları için STK'larımız, iş adamlarımızla bir araya gelerek destek talebinde bulunuyoruz. Bu yüzden buradayız. TOBB Başkanı Rıfat Bey olmak üzere MTB başkanı Ramazan beye teşekkür ediyorum. Gerçekten anlamlı bir destek" şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • HARUN (3 yıl önce)
    sayın yetkililerden rica ediyorum 2 çocuğum öğrenci 1 tanesine verebilirseniz çok memnun olurum iletişim 0554 838 73 21
    0
    0
    Yanıtla