SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toplum Olarak Dur Demeliyiz"

0
Güncellendi - 2018-11-20 19:40:28
A- A+ PAYLAŞ

20 Kasım Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Malatya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Şeyda Öztürk Aslan, "Umuyoruz ki bir gün değil her gün çocuk haklarına sahip çıkalım ve artık çocuklarımız açısından hukuki, ahlaki, toplumsal yönden herhangi bir zedelenme yaşamadan her sabaha uyanalım ve geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkalım."dedi.

Aslan'ın açıklaması şöyle:

"Bugün 1989 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ve çocuk haklarını savunma ve bilinçlendirme hareketi olarak bilinen ve evrensel olarak kutlanan bir gündür.Geleceğimizin, toplumumuzun temel taşları olan çocuklarımızın farkındalık günü..

Her ne kadar Çocuk Hakları 20 Kasım’da dile getirilse de toplumumuz açısından önemi büyük olan çocuklarımızın her gün hatırlanması gerekse de zaman zaman unutulmakta çocuklarımız, geleceklerimiz suça sürüklenmekte, istismar edilmekte, şiddete maruz kalmaktadır.Bu durum ne yazık ki günden güne artış göstermektedir.Bu duruma her ne kadar Malatya Barosu olarak “DUR”demeye çalışsak da, savunma makamı savunucuları olarak elimizden geleni yapmakta isek de, her türlü istismara elimizden geldiğince hukuk anlamında müdahil olsak da toplum olarak dur demeliyiz.

Çocuk Hakları, kanuni ve ahlaki olarak dünyadaki tüm çocukların sahip olduğu haklara ilişkin evrensel bir değer olsa da bir gün değil her gün bu hakların korunması gerektiği kanaatindeyiz.

Dileğimiz çocuklarımızın sahip oldukları bu haklara toplum olarak sahip çıkalım ve koruyalım.Biz Malatya Barosu olarak çocuklarımıza yapılan hak gasplarına “DUR”dedik ve demeye devam edeceğiz.Tek isteğimiz toplum olarak da hep beraber “DUR”denmesi yönündedir.

Umuyoruz ki bir gün değil her gün çocuk haklarına sahip çıkalım ve artık çocuklarımız açısından hukuki, ahlaki, toplumsal yönden herhangi bir zedelenme yaşamadan her sabaha uyanalım ve geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkalım.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü kutlu olsun. Çocuklarımızın Haklarının zedelenmediği günlere uyanmak dileği ile."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız