SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de de Deprem Polikliniği

0
Güncellendi - 2020-02-06 03:29:00
TÖTM'de de Deprem Polikliniği
A- A+ PAYLAŞ

6,8 şiddetindeki depremin ardından ağır travma yaşayan vatandaşlar için  Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden sonra  Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Bölümü'nde de Deprem Polikliniği hizmete sokuldu.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı olan Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ünal, depremin ardından İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile deprem polikliniğini hayata geçirdiklerini söyledi. Erişkin ve çocuk hastalar için ayrı ayrı açılan poliklinikte depremden dolayı psikolojik sıkıntı yaşayan hastalara destek verildiğini belirten Ünal, “Depremden sonra açtığımız polikliniğimizde şu ana kadar 20 erişkin, 12 ise çocuk hastaya bakıldı. Tedavi süreçleri devam ediyor halen. Bu hastaların ruhsal sorunlarını değerlendirdik. Ayrıca deprem olduğu andan itibaren acil servise de 71 hasta başvurdu. Bunlardan 13’ünün takibi yapılıyor, 7 hastayı ise yatırdık. Tüm hastalara psikiyatrik değerlendirme yapıldı. Yatan hastalarla yüz yüze, ayakta tedavi gören hastalara da telefonla ulaşarak ruhsal sorunları anlamaya ve tedavi etmeye çalışıyoruz” dedi.

Deprem anında büyük korku yaşayan vatandaşlarda stres ve uyum bozukluğunun görüldüğüne dikkat çeken Ünal, “Psikiyatri bölümünde diğer poliklinik faaliyetlerine de devam ediyoruz. Genelde hastalarda korku, uyku düzensizliği, eve girememe gibi şikayetler oluyor” ifadelerine yer verdi.

Depremin birçok insanda psikiyatrik etkisi olduğu gibi var olan psikiyatrik sorunlarının da alevlenmesine neden olduğunu ifade eden Ünal, “Önceden takip ettiğimiz hastalar bu dönemde daha da rahatsız oldu. Hastalarımızın bu süreci atlaması adına hizmetlerimiz sürüyor” diye konuştu.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız