SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tüm Türkiye'ye Anlatılması Gerekir"

0
Güncellendi - 2018-09-21 05:02:16
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya Valiliği ve İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen Malatya’nın Fethinin 917. Yıl Dönümü münasebetiyle X. Uluslararası Malatya’nın Fethi ve Danişmendliler Sempozyumuna katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Milletvekili Çalık, “Malatya’nın hiç işgal görmediğini ve kurtuluş günü olmadığını biliyoruz. Allah’a şükürler olsun. Bundan sonra Malatya’nın fethi meselesi ile Malatya’nın tarihinin çok daha yaygın bir şekilde Malatyalı hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm Türkiye’ye anlatılması gerekir.” dedi.

Çalık şunları söyledi:

“Malatya, Anadolu’nun anayurt olduğu 1071 Malazgirt Zaferiyle birlikte 1101 tarihinde fethedildiği ve sonrasında işgalsiz bir süreci yaşayan, İslamlaşan, Türkleşen bir dönemi yaşayan Malatya’mızın bugüne kadar gelişimini kademe kademe incelememiz, irdelememiz ve Malatyalı hemşerilerimizle, Türkiye’mizle paylaşmamız lazım. Malatya tarihi ile geçmişi ile medeniyetlerin beşiği olmuş bir şehir. Bu medeniyetlerin beşiği olmuş şehrin Battalgazi’nin torunları olmaktan, Mevlana’nın hocası Sadreddin Konevi'nin doğduğu şehrin çocukları olmaktan, Niyazi Mısri’nin öğrecisi Cevat Paşa’nın ve Fethi Gemuhluoğlu’nun evlatları olmaktan biz hassaten çok büyük mutluluk duyuyoruz.”

GAZİLERİ ZİYARET

Bu arada Çalık, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Muharip Gazileri evlerinde ziyaret etti.

Beraberinde Yeşilyurt Belediye başkanı Mehmet Çınar ve partililerle birlikte TOKİ Gazeteciler ve Gaziler Sitesi’nde oturan Muharip Gazileri evlerinde ziyaret eden Çalık, gazilerin ellerini öpüp,  sohbet etti.

Muharip Gazilerin ve aileleri ile sohbet eden Çalık, “Kıbrıs Barış Harekatına gidip Muharip Gazi olarak ülkemize dönen büyüklerimizin ellerini öpmeye geldik. Gazilerimize Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdik. Sizin gibi yiğitlerin evlatları olmak bizim için çok büyük bir gurur vesilesi. Biz sizlere hangi hizmeti getirirsek getirelim, sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Şehit ailelerimizi ne kadar desteklesek onlara hangi maddi ve manevi imkanları sunsak biliyoruz ki şehidimizi geri getiremeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde başlayan şehit aileleri ve gazilerimize sahip çıkan bir liderimiz var. Şehitlerimizin emanetleri ailelerimize ve gazilerimiz için üzerimize ne düşüyorsa başımızla gözümüz üstüne. Sizlerin yanındayız.” dedi.

Çalık, “Gazilerimizin ellerinden öpüyorum. Bu topraklar vatan olduysa gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesinde.” dedi.

Çalık, kendisine iletilen gazilerin ve ailelerinin yaşadığı sorun ve talepleri de not alarak ilgileneceğini ifade etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • arğalı (5 yıl önce)
    Arkadaş kurtuluş dedinmi Osmanlıdan sonra işgal edilmişmi ona bakılır.Milleti enayi yerine koymayın.Ona bakarsan en büyük kurtuluş Malatya topraklarının İslamlaşmasıdır o tarihi baz alın.Yalnız bunu sadece Malatya için yapmayın tüm illerimiz için yapn.Urfanın kurtuluşı 1924 malatya 1011 olmasın
    0
    0
    Yanıtla