SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turhan'ın Bakanlık Görevine Son Verildi

0
Güncellendi - 2020-03-28 03:25:29
Turhan'ın Bakanlık Görevine Son Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın (fotoğraftaki) bu görevine son verildiği, bakanlığa Adil Karaismailoğlu'nun atandığı bildirildi.

Resmi Gazete'nin 28 Mart 2020 Cumartesi günkü sayısında yeralan atama kararları bölümünde yeralan Cumhurbaşkanlığı Kararı'nda, Turhan'ın görevine son verilerek yerine Adil Karaismailoğlu'nun atandığı bilgisi yeraldı.

Karar şöyle:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN'ın görevine son verilmiş ve bu suretle boşalan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Adil KARAİSMAİLOĞLU Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104 üncü ve 106 ncı maddeleri gereğince atanmıştır. 27 Mart 2020

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI"

YENİ BAKAN KARAİSMAİLOĞLU KİMDİR?

Adil Karaismailoğlu 19 Mayıs 1969 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Üniversite eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını ise Bahçeşehir Üniversitesi, Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi bölümünde tamamladı.

Mayıs 1995'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nde ilk görevine başlayan Karaismailoğlu. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü'ne geçti. İETT'nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü'nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'ne atandı.

23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi. Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı. Temmuz 2016'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında ulaşım, çevre ve teknoloji yatırımlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Son olarak Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın görevine son verilerek, yerine Adil Karaismailoğlu atandı.

malatyahaber.com- takvim.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Sıtkı (3 yıl önce)
    Hiç bir tecrübesi olmayan birisinin bakan yapılması olacak iş değil Trabzon veya Rizeli isen demekki sorun olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZTÜRK (3 yıl önce)
    Bir Trabzolu gidiyor diğeri geliyor sanki memlekette adam yok. Kabinede kaç tane Trabzonlu var? 4 tane , ayıptır yahu!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Birileri bizi fena kekliyor din iman diyerek... evet buradan çıkan sonuç bir trabzonlu gider onun yerine gelse gelse başka bir trabzonlu gelir... diğer illerde hiç bakan olacak yada bürokrat olacak kapasitede adam yok... durmak yok yola devam malatya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Canercan (3 yıl önce)
    En cok oy cikarıyoruz ama 1 tane bakanımız bile yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Bakanlık yaptığı iki yıllık süresi içinde, kuzey çevre yolu, sivil havalimanı ve uçak sefer sayılarının artırmasıyla ilgili, Malatya' ya zerre kadar faydası olmamıştı. Görevden alınması isabetli olmuş...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    Yine bi karadenizli bakan kabinede her zaman olduğu gibi...?
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    Aaa!
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    türkiyenin en önemli yerlerine yapılan atamalara bakıyosun ya trabzonlu ya karadenizli. THY. ulaştırma. ekonomi. daire başkanları. genel müdürler. valiler. emniyet müdrüleri. vs vs. trabzon veya karadenizde adam yetişiyor diğer illerde yetişmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)yıldırım isimli kullanıcı yorumuna
    Ne biçim konuşuyorsun sen. Diğer illerde adam yetişmiyor diyerek. Malatya Şehri İki Başbakan İki de Cumhurbaşkanı Yetiştirmiştir Bu Ülkeye. İçimizdeki Ve Malatyadaki Karadeniz Sevicilerini Duyurulur...???
    0
    0
    Yanıtla
  • kardeş sen nasıl algıladın öle hayret. malatya iki cumhurbaşkanı çıkardı heralde. ben bunu söylerken. bakanlık. genel müdürlük. daire başkanlığı. bu makamları kast ettim. bu makamlarda trabzonlu veya karadenizli den başka birileri yapamıyormu. sapla samanı karıştırma
    0
    0
    Yanıtla
  • Mevsim sonbahar köyde ne kadar kışlık toplarsan o kadar rahat edersin yaz bitiyor ambarlar dolmasi gerek
    0
    0
    Yanıtla