SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye Hazır, Malatya Hazır..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekili adayları Hekimhan ve Kuluncak ilçelerine giderek vatandaşlarla görüştüler.

İki ilçenin yanı sıra il merkezindeki programa ilişkin AKP'den yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Hekimhan’a tam kadro giden Ak Parti milletvekili adayları beklentilerin üzerinde konvoy ve kalabalıkla karşılaşınca, memnuniyet ifadeleri sık kullanıldı. Hizmetlerden, genel konulardan, vatandaşın sorunlarından bahseden adaylar tek tek esnafı ziyaret ettiler. Kuluncak programını da aynı güne sığdıran Ak Partililer yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürürken, akşam da merkez İsmetiye Mahallesindeki programa katıldılar.

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, kadın kolları başkanı Emine Akkurt, Gençlik kollara başkanı Mehmet Acar, milletvekili adayları Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Şanal Tosun’la birlikte Hekimhan ilçesine giden Ak Parti heyeti mutlu ayrıldı.

Hafta ortası olması, iş mevsiminin yoğun geçmesi ve geçtiğimiz dönem CHP’nin birinci parti olarak bu ilçede oy almasından dolayı normal bir kalabalığın beklendiği Hekimhan, sürpriz yaptı.

Oldukça kalabalık bir konvoyla ilçe girişinde karşılanan Ak Partililer ilçe turunun ardından parti binasına geçtiler. Katılımcıların binaya sığmaması yüzünden caddede kısa bir program yapıldı. Bir süre trafiğin kesildiği Hekimhan’da esnaflar tek tek ziyaret edildi.

Daha sonra tarihi Taş Han’a geçen Ak Parti heyeti burada da yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Çok sayıda kişinin ayakta kaldığı toplantıda tüm vekillerle il başkanı söz aldı. Sık sık alkış ve tezahüratlarla konuşmaları kesilen milletvekilleri mutluluklarını dile getirdiler.

Ağırlıklı olarak ilçeye Ak Parti’nin getirdiği hizmetleri anlatan vekil adayları, muhalefeti halka şikâyet ettiler.

Söz alan Mücahit Fındıklı Anayasanın mutlaka değişmesi gerektiğini, bunun da güçlü bir iktidarla gerçekleşeceğini belirttiği konuşmasında şunları kaydetti: “siz ak partiyi burada birinci parti yaparsanız emin olun Malatya’da altı vekilin altısını da alabiliriz. Gönüllü çalışmalarınız sonucu hedefe varacağız/varabiliriz. İster Sünni, ister Alevi olsun herkesi Ak Parti çatısı altına bekliyoruz. Türkiye hazır, Malatya hazır!.. Hekimhanlılar hazır mı?”
Diğer milletveikili adayları birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Adaylar, kardeşin kardeşe kırdırıldığı, insanların cezaevlerinde işkence çektiği günleri bu milletin unutmadığını dile getirdi. Alevi de olsa, Sünni de olsa, Kürt de olsa, Türk de olsa zulme uğrayan herkesin mazlum olduğunu söylediler.

Diğer bir konuşmacı ise Ömer Faruk Öz’dü. Öz, Hekimhan’da kendilerine gösterilen yoğun ilgiden dolayı ilçe başkanına teşekkür etti. Öz, geçtiğimiz dönem önemli hizmetlere imza attıklarını belirtti. Öz, bu hizmetlerin sürdürülmesi için halkın oylarına ihtiyaç duyduklarını belirtti. Ömer Faruk Öz, MHP ve CHP’yi Hekimhanlılara şikâyet etti. Halkçıyım diyenlerin birbirlerine yaptıkları entrikaları hatırlattı. MHP’nin ise gerçek yüzünün son kaset olaylarında ortaya çıktığını hatırlattı. Öz, bir partinin genel başkan yardımcısının, yaptıklarından çok söylediklerinin korkunç olduğunu söyledi. Mukaddesatçı, milliyetçi olduğunu iddia edenlerin gerçek yüzünün ortaya çıktığının altını çizdi.

Kaymakamlığa geçen Ak Partililer Buradan Kuluncak ilçesine geçtiler. Davullarla karşılanan Ak Partililere kurban kesildi. Tek tek esnafı ziyaret eden Ak Parti heyeti akşam programı için Malatya Merkezde bulunan İsmetiye Mahallesine geçtiler.

Başbakanın korumalarına yapılan saldırı lanetlendi
Burada mahalle sakinlerine konuşan Milletvekili adayları Başbakanımızın korumalarına yapılan saldırıyı gündemlerine aldılar. Yapılan menfur saldırıyı lanetlediler. Toplantıda Öznur Çalık, “onların saldırıları bizi yıldıramayacaktır. Ne başbakanımızı, ne partimizi, ne de Ak Partimize gönül verenleri çıktıkları yoldan döndüremeyecektir.” Dedi.

Daha sonra söz alan milletvekili adayı Şanal Tosun, Ak Parti Hükümetleri döneminde yapılan icraatları istatistikî bilgilerle anlattı.

H. Cemal Akın; “Başbakanımızın korumalarına yapılan taarruz bizleri derinden yaralamıştır” diye başladığı konuşmasını “ başbakanımızın da ifade ettiği gibi; daha önce Rahmetli Adnan Menderes’in bu yola çıkarken siyasetçinin iki gömleği vardır: ‘biri idamlık, biri bayramlık’ demişti.” Diye sürdürdü. Akın, konuşmasının devamında şunları ifade etti: “Demokrasiye ve özgürlüklere tahammülleri olmayanlar O’nu ve arkadaşlarını astılar. Daha sonra halka hizmet için yola çıkan Rahmetli Özal’ı da geniş halk kitlelerinin kanaatine göre öldürdüler, zehirlediler. Onların mücadeleleri her dönemde olacaktır. Demokrasiye ve özgürlüklere inananların da mücadeleleri sürecektir. Bu bayrak yerde kalmayacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız