SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye Şampiyonu Oldular, İtalya'ya Gidecekler

0
Güncellendi - 2017-03-27 04:23:53
Türkiye Şampiyonu Oldular, İtalya'ya Gidecekler
A- A+ PAYLAŞ

  • Oryantiring Türkiye Şampiyonu olan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı İtalya'da Türkiye'yi temsil edecek

Vali Mustafa Toprak, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Okul Sporları Daire Başkanlığı, Türkiye Oryantiring* Federasyonu ve Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen okullar arası Oryantiring Gençler Türkiye şampiyonası’ na katılan ve Kızlar B Kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ve aynı şampiyonada katılan ve A Kategorisinde yarışan yine aynı okul öğrencilerini makamında kabul etti.

Okul Müdürü İsa Ünver, Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Özen ve öğrencileri makamında kabul eden Vali Toprak’a İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı kabullerinden dolayı teşekkür ederek Okul Müdürü, öğretmen ve öğrencileri tanıştırdı.

Müdür Tatlı, “Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Spil dağının eteklerinde bulunan Kent Ormanı mevkiinde gerçekleştirilen Okullar arası Türkiye Oryantiring Gençler Kız yarışmalarına Ankara, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğl, Nevşehir, Ordu, Rize, Tokat, Balıkesir, İstanbul ve Kastamonu illerinden sporcular katıldı.

Okullar arası Türkiye Oryantiring şampiyonasında sporcularımız 6 kilometrelik parkurda ellerindeki harita ve pusulalarla hedefleri bulmak için performans gösterdi. Zamanla yarışan sporcularımız ormanlık alanındaki zorlu parkurları geçmek için performanslarının çok üstünde çaba sarf ettiler. Gün boyu süren Türkiye şampiyonasında Kızlar B Kategorisinde ise okulumuz takımı birinciliği elde etti ve 22-28 Nisan’da İtalya’nın Palermo kentinde yapılacak olan Uluslararası Oryantiring şampiyonasında ülkemizi ve ilimizi temsil edecekler. İki gün sürecek şampiyona sonrası da burada düzenlenecek etkinliklerde ülkemizi ve ilimizi tanıtacaklar.” dedi.

Okul Müdürü Ünver de kendilerini kabullerinden dolayı şükranlarını ve teşekkürlerini iletirken Vali Toprak’ın talimat ve desteklerini almak amacıyla ziyarette bulunduklarını belirtti.

Beden Eğitimi Öğretmeni Özen, Türkiye Şampiyonasına A Kategorisinde katılan takımın sporcularının son dört yıldır Türkiye finallerine gittiğini ancak bu yıl A Kategorisinde Milli Takımın Uluslararası Şampiyonaya katılacak olmasından dolayı kendi takımlarının Uluslararası Şampiyonaya katılamadığını ifade ederken Çok güçlü takımlarla yarıştıklarını ve bu düzeye geldiklerini ancak Gençlik ve Spor Bakanlığının bu tür şampiyonalarda maddi desteğinin kısıtlı olduğunu ifade ederek kendi imkânları ile bu şampiyonalara katıldıklarını ve bu konuda kendilerinden manevi desteklerinin yanında maddi destek de beklediklerini arz etti.

Vali Toprak da öğretmen ve öğrencileri kutlayarak teşekkür edip A Kategorisinde yarışan takımında önümüzdeki yıl Uluslararası Şampiyonaya katılacağına olan inancını ifade ederek, “Önemli olan ülkemizi iyi bir şekilde temsil edebilmektir. Oradan da başarı ile döneceğinize inanıyorum. Bir taraftan ülkemizi diğer taraftan Malatya’mızı temsil edeceksiniz. Her şeyden öte orada Ay Yıldızlı bayrağımızı orada, şampiyonada dalgalandırabilirseniz esas Türk halkını o zaman memnun etmiş olacaksınız. Bir taraftan eğitim-öğretiminize devam ederken diğer taraftan vücut, zihin, akıl, ruh sağlığının da iyi bir şekilde gelişmesi açısından spor yapmanızın da önemi var. Derslerle birlikte sportif, kültürel ve sosyal etkinlikler içerisinde olan çocuklar ve gençlerimiz hayatta daha başarılı olabiliyorlar.

Spor branşlarıyla, kültürel, sanatsal ve sosyal aktivitelerle uğraşanlar derslerinde daha ileri gidebiliyorlar, sizlerinde bu noktada aynı sonuca gidebileceğinizi biliyorum. Sporu yaparken ahlaklı, seciyeli, ecdadımıza, milli ve manevi duygularımıza uygun, donanımlı kendine güvenen, ülkesini seven, barışı, huzuru, sevgiyi, kardeşliği tüm toplumla birlikte yaşayan bir vasfımızı hem sporcuda olması gereken özellikler olarak hem ülkenin bir ferdi olarak, örnek bir insan olarak, öğrenci olarak hem de gittiğiniz bu uluslararası ve ulusal müsabakalarda Malatya’yı, Malatya insanın güzelliğini göstermesinde önemli bir sorumluluk ve yükümlülüğünüz var.

Kendinize güvenin, kendinize güvendiğinizde başarıyı yakalayacağınızdan eminim. Sizin zihninizdeki engelleri kaldırıp, kendinize olan güvenle birlikte, cesaretinizle birlikte başarıya gidebilirsiniz. Zaten sizin şu an burada bulunmanız hepinizin kendinize olan güveninizin tam olduğunu, başarıyı yakaladığını ve bundan sonraki başarılara da hedef koyduğunuzu gösteriyor.”dedi.

Bülten- malatyahaber.com

___________

* Oryantiring (yönbulma, orienteering, kısaca OL), harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.(Vikipedi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız