SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye ve Azerbaycan Kemik Kardeş"

0
Güncellendi - 2018-09-16 05:22:42
A- A+ PAYLAŞ

Bakü’nün kurtuluşunun 100'üncü yıldönümü dolayısıyla Azerbaycan'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye’nin Azerbaycan’ı ilk tanıyan ülke olması tesadüf değildir, kemik kardeşliğin bir sonucu olmuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan'da Bakü’nün kurtuluşunun 100'üncü yıl anma töreninde konuştu. "Türkiye’nin Azerbaycan’ı ilk tanıyan ülke olması tesadüf değildir, kemik kardeşliğin bir sonucu olmuştur” diyen Erdoğan, “Azerbaycan’ın sadece siyası değil, ekonomi kültürel en büyük ortağıdır” dedi.

Erdoğan, "Şu anda 15 binden fazla Azeri öğrenci Türk üniversitelerinde okuyor. Türkiye Azerbaycan’daki en büyük yatırımcılardan biridir. Azerbaycan da Türkiye’de kısa zamanda aynı duruma gelecektir" ifadelerini kullandı.

"Azerbaycan ağlarsa Türkiye ağlar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki sorunlar hakkında, “Azerbaycan’ın sıkıntısı olan Karabağ, bizim için de aynı derece sıkıntıdır. Kardeşimizin topraklarını yüzde 20'yi işgal altında bulunduranların, 1 milyon kardeşimizin vatanlarına dönmesini engelleyenlere sınırlarımızı açmamızı beklemeleri beyhudedir. Katilleri kahraman ilan edenlerin bize verecekleri hiçbir ders yoktur. Bir asır önce binlerce şehidimizin kanıyla yazdığı bu destanın unutulmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bakü’nün bağımsızlığı için canını feda eden şehitleri anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kafkas İslam ordusunu Azerbaycan’a gönderen Enver Paşa’ya ve orduya önderlik eden Nuri Paşa’ya saygılarımı arz ediyorum. Kafkas İslam ordusunun her mensubuna Allahtan rahmet diliyorum" dedi.

ŞEHİTLİK VE KABİR ZİYARETİ..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Haydar Aliyev'in anıt mezarına çelenk bırakan Erdoğan, daha sonra Aliyev’in eşi Zarife Aliyeva’nın mezarına çiçek bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, 20 Ocak şehitlerinin yer aldığı Bakü Şehitler Hıyabanı'nda da şehit mezarlarına çiçek bırakıp, Ebedi Ateş Anıtı’na çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev, daha sonra Bakü Türk Şehitliği'ne geçerek, anıta çelenk bırakıp anıt şeref defterini imzaladı.

Bakü, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız