SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uluslararasıydı.. Bu Yıl Yapılamadı..

0
Güncellendi - 2019-09-15 02:26:50
Uluslararasıydı.. Bu Yıl Yapılamadı..
A- A+ PAYLAŞ

Geleneksel hale gelen Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın 7'incisinin 2020 yılında yapılacağı bildirildi.

Geçen yıl 6 -11 Ağustos 2018 tarihlerinde Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvasının 6. sı yapılmıştı. Malatya'nın dışarıya açılan penceresi konumundaki Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası, şuana kadar yurt içinden ve yurt dışından oldukça ünlü usta satranç sporcularını Malatya'da buluşturdu.

Her yıl Malatya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda yapılan turnuva, bu yıl seçim yılı olması ve tasarruf tedbirleri nedeniyle yapılamadı. Turnuvanın 2020 yılında kaldığı yerden devam edeceği bildirildi.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, satranç sezonun 16 Eylül'de başlayacağını kaydederek, "16 Eylülde sporcu, hakem ve antrenör lisanslarının vize edilmesine başlandığı gibi 2019-2020 sezonu etkinlik programı da yürürlüğe girecek.  Lig maçları, kulüpler, küçükler, yıldızlar, gençler şampiyonaları ve diğer etkinlikler federasyon tarafından yapılırken, il birincilikleri, yöresel, ulusal turnuvalar gibi etkinler de il temsilcilikleri tarafından yapılmaktadır. İl temsilcilikleri, Türkiye şampiyonalarının  il ayağı olan çeşitli il birinciliklerini, yöresel ve ulusal çeşitli turnuvaları yapmaktadır" diye konuştu.

Toy, Malatya'nın Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası ile önemli bir turnuvaya imza attığını kaydederek, şunları ifade etti:

"Satranç İl Temsilciliği olarak ilimizin dünyaca ünlü kayısımız adına Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvasını Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde 6 kez yaptık. Hem Türkiye’de hem de dünya çapında ünlü ustalarla gelişmekte olan çok sayıda satranç sporcusu Malatya’ya akın etmektedirler. Bu yılda bu turnuvamızı yapmak üzere Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ile hem biz hem de federasyon başkanımız görüşmelerde bulunduk. Bu yıl belediye seçimlerinden dolayı zaman sıkışıklığı ile alınan tasarruf önlemleri nedeniyle yapamadığımız turnuvamızı, gelecek yıl yapabilmemiz en büyük arzumuzdu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’dan Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvasının 7'incisini gelecek yıl yapma sözünü aldık. Mesleği öğretmenlik olan belediye başkanımızın şehrimizin eğitim, kültürel, sportif değerlerini ön planda tutan, Malatya’yı Türkiye ve dünya çapında tanıtan bu turnuvayı yaşatma kararı bizleri çok sevindirdi."

Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın 7'incisinin gelecek yıl yapılacağını ve bunun kendilerini ve sporcuları mutlu ettiğini dile getiren Toy, "Turnuvamız her yıl ağustos ayında yapıldığından ve de duyuruları zamanında yapamadığımızdan dolayı telefon, mesaj, e-posta yoluyla satranç severler tarafından il temsilciliğimiz ile federasyon çok arandık. Arayanlara 2020’de Malatya’da buluşalım cevabını verdik. Çok sayıda satranç sever Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a 2020 kararı nedeniyle selamlarını ve teşekkürlerini iletmemizi  istediler. Bizde başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız