SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Nevruz Kutlaması

0
Güncellendi - 2017-03-22 22:10:45
Üniversitede Nevruz Kutlaması
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde  Nevruz Bayramı kutlamaları yapıldı.

Hoca Ahmet Yesevi Salonu'ndaki "Nevruz ve Türk Dünyasındaki Önemi" konulu konferansın ardından İnönü Üniversitesi Halk Oyunları ekibi Mudanya Meydanı'nda gösteri sundu.

Ekibin gösterilerini ilgiyle izleyen Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, gösteriden sonra nevruz ateşini yaktı.

Yaşar ve Kızılay, yumurta tokuşturduktan sonra nevruz ateşi üzerinden atladı.

Öğrenciler, dilek tutup nevruz ateşi üzerinden atladığı etkinlikte halay çekip eğlendi.

MESAJLAR..

Bu arada, Nevruz dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

"Bugün kışın sona ererek tabiatın canlandığı, hüznün yerini yeni umutlara bıraktığı yeni günü ve baharı müjdeleyen Nevruz’u karşılıyoruz.

İnşallah bu bahar hem gönüllerimizde hem de ülkemizde çiçekler açacak. Türkiye yepyeni bir sistemle, yeniden doğacak. Ülkemiz daha güçlü ve aydınlık yarınlara, güçlü ekonomiye, yönetime ve istikrara, güçlü ve tarafsız yargıya, sağlam demokrasiye, çatışma yerine uyum ve dengeye kavuşacak.

Çeşitli medeniyetlerde çağlar boyunca kutlanan ve yeniden dirilişin tarihi olan Nevruz, dayanışmanın ve kardeşliğin simgesi olmuştur. Bu anlamlı günü özüne uygun biçimde kutlamalı, birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenmeliyiz.

Baharın ilk gününün milletimize ve tüm insanlığa, barış, huzur ve refah getirmesini diliyor, Nevruz Bayramını tebrik ediyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tüm vatandaşların Nevruz’unu kutladı.

Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

"Baharın başlangıcını ve tabiatın canlanmasını ifade eden Nevruz; dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının daha çok öne çıktığı, coşkulu bir bayramdır.

Yeniden dirilişin, tazelenişin sembolü olan Nevruz Bayramı, ülkemizde ve bölgemizde yüzyıllardan bu yana aynı ruh ve heyecanla kutlanmaktadır.

Toplumları sevgi ve barışla birbirlerine kaynaştıran bu bayram, önemli kültürel değerlerimizden biridir. Toplumsal barış ve kardeşliğin pekiştirilmesine katkı sağlayan Nevruz, bütünleşmenin, sevgiyle kucaklaşmanın kaynağıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve aynı kültürü paylaşan diğer ülke insanlarının Nevruz Bayramı’nı kutluyor; dünyada huzur, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum."

AA- malatyahaber.com- Bülten

 

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • israfil çatalkaya (7 yıl önce)
    Sayın Rektörüm seninle ve yaptıklarınla gurur duyuyoruz uçuş da fena değildi , Akademisyenler toplumla alakalı olan işlere el atarsa gençlik ve toplum daha az hata yapar ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Isar (7 yıl önce)
    Yasarda az kalmis ucusa gece..
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (7 yıl önce)
    ne güzel kbb de hasta bakıyodun
    0
    0
    Yanıtla