SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversitede Panel

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Küreselleşme Çağında Üniversite" paneli düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Süreyya Aybar Konferans Salonu'nda düzenlenen, "Küreselleşme Çağında Üniversite" başlıklı panelin Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Abdullah Korkmaz yaptı. Panele Prof. Dr. Süheyla Ünal, Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kaya ve Doç. Dr. Hüsniye Canbay Tatar konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmalara geçilmeden önce bir açılış konuşması yapan ve kısaca küreselleşme kavramını ve küreselleşmeyle birlikte hayatımıza giren yenilikleri değerlendiren oturum başkanı Prof. Dr. Korkmaz, küreselleşmenin olumlu ve olumsuz manada hayatımızda yaptığı değişiklikleri düşünce sistemleri temelinde ele alarak konunun üniversiteler bağlamında ele alınmasının önemini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Doç. Dr. Hüsniye Canbay Tatar, "Üniversite Tarihi" başlıklı sunumunda üniversitenin doğuşunu, gelişmesini ve günümüzde aldığı konumu tarihten notlarla ve küreselleşme bağlamında ele aldı.

"Sosyal Bilimler Bağlamında Yerellik ve Evrensellik" başlıklı sunumunda Yrd. Doç. Dr Yaşar Kaya da, bilim yükselişinin hangi bağlamlarda değerlendirildiğini ve bu bağlamlar içinde sosyal bilimlerin konumlandığı yeri, yerellik ve evrensellik temelinde değerlendirdi.

Prof. Dr. Süheyla Ünal ise "Sağlık Bilimlerinde Küreselleşme" başlıklı sunumunda, küreselleşmenin etkilerinin sağlık bilimlerindeki yerine değinerek dünyadan ve ülkemizden farklı örnekler sunarak konuyu açtı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız