SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Üniversiteli Judocular Dereceyle Döndü

0
Güncellendi - 2018-04-24 20:57:39
Üniversiteli Judocular Dereceyle Döndü
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Üniversitelerarası Türkiye Judo Şampiyonası'ndan çeşitli derecelerle döndü.

Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Judo Şampiyonasında, 28 üniversiteden 45 takım yer aldı. Üç gün süren şampiyonanın açılışına; Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Tertip Komitesi Başkanı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, Tertip Komitesi Başkanı Nazmi Sarıtaş, üniversite temsilcileri ve sporcular katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, böylesine önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Üniversite olarak spor alanında ulusal ve uluslararası çok sayıda başarıya imza attıklarını kaydeden Rektör Ulcay, “2016 yılında üniversitelerarası müsabakalarda 23 branşta 25 takımla yarıştık. Uludağ Üniversitesi olarak geride bıraktığımız 2017 yılında ise Türkiye Üniversitelerarası spor müsabakalarına 25 branşta 31 faaliyete 295 sporcu öğrencimiz katıldı. Takımlarımız bu spor faaliyetlerinden 17 altın, 15 gümüş, 21 bronz olmak üzere toplamda 53 madalya kazanarak genel sırlamayı 5. olarak tamamladı. Badminton, Wushu ve Tekvando spor branşlarında takım halinde Türkiye şampiyonlukları elde ettik. Böylece 3 dalda şampiyonluk olmak üzere kupa sayımızı 9’a çıkardık. 2017 Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) istatistiklerine göre 150 üniversite arasında Uludağ Üniversitemiz, 5 altın, 1 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplamda 14 madalya ile en çok madalyaya sahip olan üniversite olarak, Avrupa birincisi olma başarısını yakalamıştır” diye konuştu.

Spor Bilimler Fakültesi Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada 24 erkek, 21 kadın takımı madalya için ter döktü.

Malatya İnönü Üniversitesi takım sıralamasında erkeklerde beşinci olurken, kadınlarda Süreyya Dağdeviren ve Kadriye Özman Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Antrenör Haydar Güler oldukça başarılı bir şampiyonayı geride bıraktıklarını belirterek, “Öğrencilerimizin kısa sürede bu başarıyı kazanmaları büyük bir özveri ve çalışmanın eseridir. Her antrenmanda inanın kazanacağız sloganıyla hareket ediyoruz. Bu başarıyı bütün ekip çalışanlarına ve desteklerini esirgemeyen İnönü Üniversitesi en üst yönetiminden en alt çalışanına kadar herkese armağan ediyoruz. Kata şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olan Uke Süreyya Dağdeviren ve Tori Kadriye Özman daha önce hiçbir sportif faaliyet yapmıyorlardı. Kendileri bilgisayar mühendisliği bölümü okuyorlardı ve judo bilmiyorlardı. Judoyu üniversitede ilanlardaki duyurularda görüp öyle başladılar. İlk zamanlar zorlandılar ama judo yaptıkça daha çok ders çalışma azmi oluştu ve sosyal faaliyetlerde daha farklı olduklarını gördük. Üniversite öğrencilerinin kesinlikle okudukları zamanlarda sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız