SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ürünü 25 Kuruşa Vermeye Niyetimiz Yok"

0
Güncellendi - 2018-07-03 21:32:30
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin 27. dönem milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile İl Başkanı İhsan Koca, Valiliği, Ticaret Borsası'nı ve Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ettiler.

-“Malatya seçim başarısında 7. İl”

Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve yönetimince karşılanan Çalık, Malatya'da seçmenin yüzde 70'inin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiğini dile getirerek, milletvekilliği seçimlerinde ise büyükşehirler arasında AKP'ye en fazla destek veren yedinci il olduklarını belirtti.

Çalık, “Her seçim sonrası neler yaptıklarımızın ve bundan sonra neler yapılması gerektiğinin muhasebesini gördük. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Malatya'nın emrindeyiz” dedi.

Kayısıya yönelik çalışmaları bu dönemde sürdüreceklerini ifade eden Çalık, "Arapgir üzümü, Dalbastı kirazı ve Pütürge balı" gibi ürünlerin de tescil edilmesi gerektiğini kaydetti.

Çalık konuşmasında; “Krizlere, darbe girişimlerine rağmen Türkiye büyümeye devam etti. 2017'deki yüzde 7,4'lük büyümesi ile Türkiye çok önemli bir büyümeye imza attı. 2002-2018 yılları arasında yüzde 5,8 büyüme de tüm dünyanın dikkatini çeken bir orandı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile temel hedefimiz, büyüyen ve gelişen bir Türkiye'yi sizlerle inşa etmek. Çok büyük bir reform, devrim yaptık, 100 yıllık parlamenter sisteme noktayı koyduk. Artık kaotik koalisyonlar dönemine son verdik. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımızın yemin ettiği günden itibaren hükümetimizi kuruyoruz. İnşallah Malatya'mız için de Türkiye'miz için de ekonomimiz, adaletimiz, eğitimimiz en önemli hedeflerimiz arasında." dedi.

-“Meyve suyu fabrikasını biz kuralım”

Malatya’da, meyve suyu üreticilerinin kayısı için belirledikleri 25 kuruş taban fiyata karşı, üreticilerin kayısılarını satmama kararı almalarını alkışla karşıladığını belirten Çalık, "Siyasiler olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bizim 25 kuruşa ürünümüzü vermeye niyetimiz yok. Malatya için kayısı suyu fabrikası kurmamız lazım. Malatya'da meyve alımını yapacak fabrikayı biz kuralım, başkalarına kayısılarımızı 25 kuruştan vermek zorunda kalmayalım." ifadelerini kaydetti

- Vali Kaban’a ziyaret

AKP milletvekilleri ve İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Malatya Valisi Ali Kaban’ı da ziyaret etti.

Çalık, seçim sürecinin sıkıntısız atlatılmasında emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluş yöneticileri adına Vali Kaban’a teşekkür etti.

Milletvekillerine başarılar dileyen Vali Kaban, Malatya’nın barış ve birlikte yaşama konusunda ciddi bir geçmişi olduğunu ve bugünde bu durumun devam ettiğini kaydetti.

-Emniyet Müdürü Urhal’a ziyaret

AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı ve AKP İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal’ı da ziyaret etti.

Çalık, burada seçim sürecinde ve seçim günü alınan güvenlik önlemlerinden dolayı tüm emniyet mensuplarına Dr. Urhal nezdinde teşekkür etti.

Emniyet Müdürü Dr. Urhal ise, Malatya’da seçim sürecinin huzur içinde geçtiğini ifade ederek, kayda değer bir olayın yaşanmamasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.

Bu arada, Çalık ve beraberindeki AKP heyeti, MÜSİAD Malatya Şubesini de ziyaret etti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Aydın (5 yıl önce)
    Meyve suyu fabrikası sözü 4 yıl önce verilmişti.Siz sözü nereden verirsiniz.Anlamadık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanin yerlisi (5 yıl önce)
    Alkole gereksiz zamma dur demelisiniz ayrıca alkolden ehliyet alma konusuna da el atmalısınız bu ülkede alkol tüketenlere bu kadar yüklenmemelisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • TARAFTAR YMS (5 yıl önce)
    Meyve suyu üretimi çözüm değildir. Meyve suyu üretimi Malatyamıza bir şey kazandırmaz. Sadece yapılması gereken daha önce Kaysı Konsantresi için tesis yapılmıştı yada bu tesis için alınan makineleri kuru kaysı işleyen bir firmamızım bünyesinde müşteri araştırması yapmak şartıyla Kaysı pulpu üretmek ve meyve suyu üreten firmalara vererek Malatyamızın zayi olabilecek kaysısını ekonomiye kazandırmak olmalıdır. Ayrıca kaysımıza siyasi açıdan bakıp karşılıklı atışmalarla bir yere varamayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET 44 (5 yıl önce)
    yalakalık kokuyor burası
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay **** (5 yıl önce)
    Malatya AK Parti'ye en fazla oy veren şehirlerden bir tanesi fakat bu dönemde neden AK Parti'nin oy kaybetti ? Bunun sorgulanması lazım. Patentlerden ziyade önce özelleştirilmiş toplu taşıma araçları her yıl yapılan zamların konuş olması lazım. Bence yeteri kadar kaldırım taşı değiştirildi. Hep aynı yerleri kazip yapmaktan ziyade , l biraz akpınar, Fuzuli caddeleri yapılması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Bunlara,oy,veren,ciftciler,kayisicilar dusunsun Benim,tuzum kuru,cunku,oy,vermedim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (5 yıl önce)
    yazık günah kayısı 25 kuruş sahipsiz malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Sizmi, Güldürmeyin 16 yıla bakın alt geçitler dışında bu şehire ne yaptınız. Bitmeyen stad Üniversite çıkışı yanlış yol kazalar Orada ölenlerin tüm vebali sizde Barguzu yolu, Fahri kayhan Meyvecilik Süsleme ile göz boyama Yetim hakkının sokağa dökülmesi cebe indirilmesi Çırmıhtı 2 yıl önce yapılan taşlar sökülüyor yenisi yapılıyor. Maksan altı apartmanların lağımı akşam saatlerinde yola boca İstasyon kavşağı ihtiras kurbanı yol Trafik kuralının olmadığı bir il Gireni çıkanı belli olmayan bir üniversite Ey basın 16 yıl için Elazığ ve Malatya yı ALLLAH rızası için karşılaştırın ve sonucu yazın. Aslında boşuna yazıyorum değilmi. İçinizden benim için söyledilerinizi duyuyor gibiyim. Allah selamet versin. Yapılmayan fetö operasyonlarını yapmayanlarda kahrolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (5 yıl önce)
    Mustafa efendi bu millete vitayagini,saniayağı yedirmeye mecbur eden fabrikakalarini kurduran, sonra piyasada yok eden karaborsa satış yaptıran ve bu aziz millettin beyin zeka hücrelerini çökerten sizin zihniyetinizdeki yüce dinim Islami kendilerine örtü edinen aslında kendileri abd nin emparyalislrrin birer memuru olarak atanmış kendilerini sağ ve milliyetçi gösteren iktidarların degilmi?Tarihi iyi incele ve gözünüzdeki at gözlüklerini çıkarıp öyle yorum yap
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (5 yıl önce)
    Meyve suyu fabrikasının plan ve projeleri, tüm fizibiliteleri yapılmıştı. Yeri bile satın alındı. Bakanlık iki kere ekip gönderip projeyi inceleyip olur verdi. Sonra sırf birkaç kodamanın işi bozulup kayısı gelirleri çiftçiye daha adil dağıtılacak diye vazgeçildi. Kuru laf edeceğinize projeyi kaldırdığınız yerden indirin ve uygulayın her şey hazır. Yiğitseniz ağababaları karşınıza alıp binlerce istihdam yaratacak fabrikayı yapın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (5 yıl önce)
    Bir ilin valisinin yanında ilin sorunlarını görüşmeye gidiyorsun elinden Tlf lara dikkat yazık millete ayıp ediyorsunuz valiye
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (5 yıl önce)
    25 kuruşa vermezler doğru demişler zaten 20 kuruştan topluyorlar: Malatya’ya bu da çok üzülmeyin deneyerek 15 sen verirsiniz fındık fiyatının düşmesine hükümet nasıl tepki verdi tarım bakanı fındığın hepsini devlet alacak dedi fiyat düzeldi bizde bu vekiller görüntü adamları cenaze açılış bakanlara refakat işleri yaparlar başka becerileri YÖK çünkü
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (5 yıl önce)
    Hiç üzülmedm oy kaybetmenize
    0
    0
    Yanıtla
  • Neva (5 yıl önce)
    Yazık şu Malatya'ya!!!ne ekerseniz onu bicersiniz şikayet etmeye hakkınız yok vermem diyenler haniiiiii
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Körler sağırlar birbirini ağırlar %14 oy kaybetmişler başarıdan bahsediyorlar bizde yedik yazık oldu malatya ya artık sözü para etmeyecek dört sandalye mız var mecliste.Gözün aydın Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kerimoğlu (5 yıl önce)
    Tüm olumsuz düşünceleri bir kenara bırakıp, Malatya'nın geleceğini düşünerek Başkomutanımıza eşlik edecek Yol Arkadaşlarına desteği sonuna kadar vermek her duyarlı vatandaşımızın asli vazifesi olmalıdır. Özellikle Malatya'nın Şehr-i Emini Sayın Ahmet Çakır'a şahsım adına başarılar dilerim. Rabbim Yol Arkadaşlığınızı hayırlara vesile eylesin Inşaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asli vazife mii ? Nedir bu vatan borcu mu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kerimoğlu (5 yıl önce)Porgalı isimli kullanıcı yorumuna
    İki satır yazayımda ne olursa olsuncu zihniyetten vazgeçip bir kere de hakkını veren Muhalefet olun. Olun da, mevzuya bikez olsun yerinden girin be kardeşim:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkeyi uçuruma kim getirdi 16 yıldır CHP'iktidar partisi de bizim haberimiz yok Her tarafından yağcılık yaparak bu ülke Bekaunu ile karşı karşıya kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kerimoğlu (5 yıl önce)Alperen isimli kullanıcı yorumuna
    Olan dönemleri de bu ülke gördü. En basiti, milletin şuanda evlere koymadığı sana yağını o dönemde kimse bulamıyordu be. Daha bir çok şey sayarım da. Bu düşüncede olanların, Zihniyet değişme kabiliyeti olmadığı için, benimde parmaklarımı klavye de yormamın bir manası yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Yağ denildimi nasıl da biliyorsunuz :)
    0
    0
    Yanıtla
  • yav destek olalımda.bir kerede siz muhalefete destek olun kardeşim.neresinden tutarsak elimizde kalıyo.mesela bu adamları seçiyonuz allah aşkına rahmetli mevlüt Aslanoğlu,Veli ağbaba dan başka mecliste hangi milletvekili Malatyanın sorunlarını dile getiriyo.Biz Akp Malatya milletvekillerini sadece yemin ederken görüyoruz.ondan sonra buhar olup uçuyolar.Ama Malatyalı vefasız yıllarca Malatyanın hakkını savunan Mevlüt aslanoğluna bile hayınlık yaptılar.oda sonradan gördü ve malatyadan aday olmadı.durum bu mustafa Kerimoğlu.anca reis diye diye 16 sene boyunca şunları vekil seçtiniz.anlayın kardeşim bunların malatyaya hayrı dokunmaz.dokunsa mecliste çıkıpta 2 kelam ederdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bey her sayfada AHmet ÇAKIR'a övgüler yağdırmıssın. Sana ne faydası oldu kardeş açıklasana Kahraman başkanını! Malatya'da senden başka menmun olan birr vatandaş var mı? Bu kadar şakşakçılık yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kerimoğlu (5 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ben hizmet yapana Gül de yağdırırım, övgü de. Adam 2 dönemde Malatya'nın çehresini değişti. Zor değil. Sadece 2009-2018 Malatya'sına bir bakın. Hakkaniyetle bakın ama. Bakın ki değişen bir çok şeyi inkar etmeden söyleyebilesiniz. Gerçi size koskoca Reis yaranamadı. Sayın Ahmet Çakır'mı yaranacak. Bırakın bu gerici zihniyetide gelin adil olarak bu işi yapın. Yapın da Biz de helal olsun diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş Ahmet bey şu memlekete iki tane sabit semt pazarı yapamadı yüzüne gözüne bulaştırdı,çarşı merkezine üç tane yürüyen merdivenli alt geçit yapamadı,yapmayı dahi düşünemedi, koca bir şehrin alt yapı çalışmasını bir firmaya verip memleketi üç yıl yaşanmaz hale getirdi,daha sayarımda neyse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (5 yıl önce)
    Hâla başarılıyız diyorlar bunlar neyin kafasını yaşıyor
    0
    0
    Yanıtla