SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Vaka Sayısı Düştü, Kurallara Uymaya Devam'

0
Güncellendi - 2021-01-08 01:41:27
'Vaka Sayısı Düştü, Kurallara Uymaya Devam'
A- A+ PAYLAŞ

Korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan yeni kısıtlama ve tedbirler Malatya’da da meyvesini vermeye başladı. Önceleri ortalama günlük 700 vakanın çıktığı Malatya’da, kısıtlamalar ile birlikte bu sayı 100’lere kadar geriledi. İl Sağlık Müdürü Prof. Recep Bentli ise vatandaşları rehavete karşı uyararak, alınan tedbir ve kurallara uymalarını istedi.

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 30 Kasım itibariyle ülke genelinde başlayan kısıtlama devam ediyor. Alınan tedbirler ile birlikte vaka sayılarında ciddi düşüş kaydedilirken, yetkililer vatandaşları rehavete karşı uyarıyor. Yeni kısıtlamalardan önce günlük vaka sayısının 700’ü bulduğu Malatya'da alınan tedbirler sayesinde bu sayı yaklaşık 100’e kadar düştü.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kısıtlamalar ile birlikte kentte vaka sayısında düşüş olduğunu belirterek vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Müdür Bentli, “Vatandaşlarımızdan ricamız eğer hasta kendi aracıyla acile başvurabiliyor ise testlerini alıyoruz, ayrıca aracı yoksa bizim sağlık müdürlüğü çağrı merkezini ararlarsa ekiplerimiz gidip testlerini evden alıyor. Vatandaşlarımız buna dikkat etsinler” şeklinde konuştu. Aile içinde bulaşmanın daha fazla artığında ifade eden Bentli, “Kafe ve restoranlar kapandı, bundan dolayı en çok bulaşma yerleri şu an aile içi görünüyor. Bir ailede bir kişi pozitif olursa o aile vaka sayıları yüzde 40 üzerinde oluyor. İşi olmayan ve zorunlu kalmadıkça kimsenin dışarı çıkmasını istemiyoruz. Çıkanlarda maske ve mesafe kuralına mutlaka dikkat etsinler” dedi.

Çin’den gelen aşıların ne zaman vurulmaya başlanılacağı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Bentli, “Malatya’daki gönüllüler üzerinde süren aşı çalışmaları ile ilgili İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Yaşar Bayındır hocamız ile sık sık görüşüyoruz. Bakanlığın açıkladığı yüzde 91.25 güvenilir ve etkin olduğunu gösteren rapor var. Önümüzdeki günlerde de Faz 3 çalışmaları kesin bitmiş olduğunda da raporun yayınlanacağını biliyoruz. Kesinlikle hekim dışı açıklamalara güvenmeyin. İşin uzmanlarına güvenmek ve işin uzmanlarına bu işi bırakmak gerekiyor” diye konuştu.

Aşının önemli olduğunu ifade eden Bentli, toplum bağışıklığı yüzde 65’in üzerine çıkmadıkça salgının kontrol altına alınamayacağını söyledi. Bentli, bu yüzden aşı ile ilgili karamsar söylemlerden vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.

ÖNLEMLERLE İLGİLİ DENETİM SÜRÜYOR

Malatya’da, yeni tip korona virüs (Covid-19) hastası olan ve dışarı çıkan 59 kişi yurtta izole ediliyor. Korona denetimlerinde maske ve diğer kurallara uymayanlara da ceza kesiliyor.

Malatya’da polis tarafından korona virüs denetimleri sürdürülüyor. Pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında dışarı çıkan 15 kişiye 13 bin 500 TL ceza uygulandı. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan 8 saatte yapılan denetimlerde ayrıca 1 iş yeri ve 11 toplu taşıma aracına kurallara uymadıkları gerekçesiyle ceza kesildi. Maske takmayan 1 kişi ile sigara yasağına uymayan 1 kişiye de ceza uygulandı. Yeni tip korona virüs olup da dışarı çıkan 59 kişi de yurtta barınıyor. Polis izolasyon kurallarına uymayanları yurda yönlendiriyor.

Polis tarafından toplu taşıma araçlarında yapılan denetimlerde, yolculara korona virüs kurallarını içeren broşürler de dağıtılıyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Dershaneleri açmışlar gençler dışarda okullar kapalı dershaneler açık var mı böyle bir anlayış Allah aşkına vakaları görün şimdi.Zaten siyasi tanıdığı olan dershane sahipleri yasak falan dinlemiyor tam gaz derslere devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • hocam normalde kisisel gelisim kursu yani satranc,saz ve gitar kurslari vb.kurslar acildi yani hukuk disi dirum sozkonusu ve malatya milli egitimde sadece bu durumu seyrediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • haydar (3 yıl önce)
    vaka sayısı azalmıyor, yeniden artışa geçiyor.çok tehlikeli bi hastalık, dikkat etmeye devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (3 yıl önce)
    Vaka sayısı falan düştüğü yok halkı rehavete sokmayın lütfen böyle söyleyince kimse kurallara uymuyor
    0
    0
    Yanıtla