SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Kızdı.. ''Soruşturma Açacağım..''

A- A+ PAYLAŞ

Vali Halil İbrahim Daşöz, Doğanşehir'de yaşanan sel felaketi sırasında ulaşamadığı ilgili daire müdürlerine kızdı ve soruşturma açacağını bildirdi. İl Koordinasyon Kurulu toplantısında doğalgaz ve Pazar günü bazı semtlerde su bulanması da gündeme geldi.

VALİ KIZDI..
İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Daşöz, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatı nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek başsağlığı diledikten sonra konular ele alındı.

Vali Daşöz, toplantıda, Cumartesi günü Doğanşehir bölgesinde meydana gelen sel olayı ile ilgili olarak, ulaşamadığı DSİ yetkililerinin yanı sıra diğer ilgililere kızdı. DSİ yetkilisinin, belirtilen bölgeye makine gönderdikleri açıklamasına da kızan Vali," Biz ulaştığımızda aynen Fırat Nehri gibiydi. Etkili yağışlar 1 saat sürseydi, yan yollar dahil bütün yollar gitmiş olacaktı.. Bir makineyle bu işler olmuyor. Bir mühendis gönderdim demeyle bu iş olmuyor. Geldiğimde bir genelge yayınlamıştım. Daire müdürlerinin cep telefonları 24 saat açık olsun diye. Sırf bundan dolayı soruşturma açacağım. Arıyorsun, ilgililere ulaşamıyorsun. Çok iyi biliyorum, il dışına çıkanlar telefon kapatıyor. Meteorolojik uyarılar olduğu halde biz neden il dışına çıkıyoruz? Onun için ilgili yetkili etkili arkadaşların mutlaka aktif olması gerekiyor."dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Doğanşehir bölgesinde meydana gelen sel olayından dolayı karayollarını ortaya koyduğu çalışmaya teşekkür etti.

SU VE DOĞALGAZ..
Toplantıda, Malatya Belediyesi adına Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim'den doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Daşöz, doğalgazı ilk kullananın Malatya olmadığını, bu konuda Türkiye'de deneyimli bir kadronun bulunduğunu, bundan yararlanılması gerektiğini, Malatya'daki çalışmalarla ilgili sıkıntılar olduğunu, 30 yıl sonra doğalgaz alt yapısının belediyeye devrolacağının unutulmaması gerektiğini, bunun için doğalgaz alt yapısı konusunun önemle takip edilmesi gerektiğini bildirdi.

Sevim, doğalgaz çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı ve bu arada, yağış nedeniyle Pazar günü içmesuyu kaptajında bir bulanma olduğunu, yapılan müdahale ile sorunun öğle saatlerinde giderildiğini söyledi. İçmesuyundaki bulanma, kent merkezindeki bazı semtlerde da, "çamurlu su" olarak vatandaşlarca farkedilmişti.

YATIRIMLAR..
Daşöz, Malatya'daki 2006 yılı yatırımları için şimdiye kadar 115 milyon YTL tutarında harcama yapıldığını söyledi.

İlçe kaymakamları, yatırımcı daire müdürleri ve belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, ilin yatırımları hakkında bilgi veren Vali Daşöz, "İlimizde 2006 yılı yatırım programında 8 sektörde toplam bin 119 adet proje yer almaktadır. Bu projelerin 153'ü belediyelere aittir.

Yatırım projelerinin 539'u ulaştırma, 350'si diğer kamu hizmetlerini, 101'i eğitim, 74'ü tarım, 33'ü enerji, 13'ü imalat, 5'i sağlık ve 4'ü ise madencilik sektörlerine aittir. Yatırım projelerimizin toplam tutarı 1 milyar 855 milyon 634 bin YTL'dir. Yatırım projelerinin 2006 yılı yatırım ödeneği 163 milyon 562 bin YTL olup, dönem sonu itibariyle 115 milyon 407 bin YTL harcama yapılarak yüzde 71 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır" dedi.

Vali Daşöz, dönem sonu itibariyle toplam bin 119 projenin 563'ünün tamamlandığını, 304 projenin devam ettiğini, 31 adetinin ihale aşamasında ve 221 projeye ise henüz başlanılmadığını söyledi. Vali Daşöz, "Yatırımcı kuruluşlar bazında yatırımlarımızın yılı ödenekleri değerlendirildiğinde, Malatya Belediyesi 38 milyon 59 bin YTL ile birinci, İl Özel İdaresi Genel sekreterliği 30 milyon 142 bin YTL ile ikinci, ve Devlet Su İşleri ise 19 milyon 450 bin YTL ile üçüncü sırada yer aldığı görülmektedir" diye konuştu.

Toplantıda, ayrıca Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, Malatya'da 85 kilometrede bölünmüş yol çalışmasını bitirildiğini, 45 kilometrede bölünmüş yol çalışmasını devam ettiğini kaydederek, 20 kilometresinin Darende'de, 25 kilometresini ise Gölbaşı yolunda olduğunu belirtti. Altınyuva, bundan sonraki amaçlarının Malatya-Darende karayolunda bölünmüş yol çalışmasını sürdürmek olduğunu kaydetti. Altınyuva, Darende-Malatya Karayolunun 2007 yılı için yeterli ödenek verilmesi durumunda, çalışmalara başlayabileceklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız