SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Toprak Gitti, Yol Yeniden Kapandı!

0
Güncellendi - 2018-05-29 05:40:28
Vali Toprak Gitti, Yol Yeniden Kapandı!
A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe bölgesindeki bir hemzemin geçidin kapatılmasıyla bölgede oturan vatandaşlar yeniden ciddi sıkıntılar çekmeye başlarken, Vali Ali Kaban'ın konuyla ilgilenerek, daha önce eski Vali Mustafa Toprak döneminde olduğu gibi, geçidin kontrollü olarak kullanıma açılmasını sağlamasını istediler.

Plansız, alt ve üstyapısı yetersiz alanların yerleşime açılmasının faturası halka çıkıyor. Demiryolu hemzemin geçidinin bulunduğu ve Yeşiltepe-Topsöğüt arası yaya ve araç ulaşımını sağlayan tali yoldaki hemzemin geçit, yaya ve araç ulaşımına kapatılınca bölgede bulunan 56 hanenin yaklaşık 300 sakini saatlerce yol yürümek zorunda kaldı. Duruma isyan eden mahalle sakinleri, “Evimize veya işimize gitmek için kilometrelerce yürüyor veya araçlarımızla dolaşıyoruz. Malatya’nın merkezinde mağduriyet yaşıyoruz. Aynen, İsraillilerin Filistin Halkını abluka altına alması gibi bir durumdayız. TCDD, Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyeleri sorunu çözmek yerine topu birbirlerine atıyor. Konuyu 2 yıl önce gündeme taşımış, sorunumuzu dile getirmiştik. Dönemin Valisi Mustafa Toprak, hemzemin geçitte kontrollü ulaşım sağlanması için talimat vermişti. Talimat yerine getirildi ve sorunsuz olarak işimize veya evimize gidip gelebiliyorduk. Fakat Vali Bey gittikten kısa bir süre sonra, hemzemin geçit kapatıldı. Okula giden çocuklarımız, yaşlılarımız saatlerce yol yürümek kalıyor, bizler de araçlarımızla dolaşmak zorunda kalıyoruz. Bu soruna artık bir çözüm bulunsun” diyerek, Vali Kaban'ın ilgisini beklediklerini söylediler.

2 YIL ÖNCE GÜNDEME GETİRİLMİŞTİ

Bölgede yaşanan yol sorunu, 2 yıl önce malatyahaber.com'da yayınlanan aşağıdaki haberle gündeme getirilmişti:

"TCDD tarafından Topsöğüt Mahallesi ile Yeşiltepe arasındaki tali yolda açılan bir hemzemin geçidin kapatılması vatandaşların 200 metrelik mesafe için 14 kilometre güzergahı kullanmasına ve tepkilerine yolaçıyor.

TCDD’nin Yeşiltepe ile Topsöğüt arasındaki hemzemin geçide üst geçit yapma çalışmaları devam ediyor. Ancak, bu çalışmalardan dolayı Yeşiltepe ile Topsöğüt arasındaki yol kapalı tutuluyor. Vatandaşlar ise Yeşiltepe Cumhuriyet Mahallesi Günaydın Sokak karşısında geçici olarak açılan hemzemin geçidini kullanıyor.

TCDD’nin, Günaydın Sokak girişindeki hemzemin geçit kaçak olduğu gerekçesiyle fiziki engeller koyarak kapatması, vatandaşları 200 metrelik mesafeye ulaşmak için yaklaşık 14 kilometrelik güzergahı kullanmasına yol açıyor.

Bölge sakinleri; “TCDD kullanmış olduğumuz hemzemin geçidin yanında üst geçit yapıyor. Buranın inşaatı bitene kadar kontrollü olarak burayı kullanmamıza ya müsaade etmeli, ya da uzun bir süreden beri inşaatı süren üst geçidi tamamlayarak hizmete vermeli. Ayrıca, kullanmış olduğumuz hemzemin geçide yaklaşık 500 metre mesafede TCDD kendi lojmanlarına ulaşmak içinde standartlara uymayan hemzemin geçit kullanmaktadır ve burayı vatandaşın kullanmasına izin vermemektedirler. Kendileri için problem olmayan hemzemin, vatandaşın üst geçit inşaatından dolayı kullanmak zorunda bırakıldığı hemzemin geçit neden problem yapılıyor.” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, “200 metrelik mesafeyle ulaşımımızı sağlayabilecekken, şehirdeki işimize, hastaneye, okula gitmek için Sivas yolundan dolaştırılmak suretiyle 14 kilometrelik güzergahı kullanmak zorunda bırakılıyoruz. ” diye konuştular.

Vatandaşlar, Vali Mustafa Toprak’ın konuyla ilgilenerek bu sorunlarını çözmesini istediler."

ESKİ VALİ TOPRAK TALİMAT VERİP SORUNU ÇÖZMÜŞTÜ..

Bu haberin ardından, dönemin Valisi Mustafa Toprak konuya ilgi göstermiş, vatandaşların hemzemin geçitte kontrollü olarak ulaşımlarını sağlaması için gereğinin yapılması talimatını vermiş ve talimat doğrultusunda hareket edilerek sorun çözülmüştü.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • VATANDAŞ (4 yıl önce)
    Topsöğüte ne imar veriliyor ne de yollar yapılıyor.Aslında Halk Birleşip Malatya Yeniden Küçük Şehir Olması İçin oylama yapmak lazım Küçük şehir olursak kesin Topsöğüt de yeni belediye başkanı seçilir kesin o zaman süper hizmet de gelir o zaman .
    0
    0
    Yanıtla
  • öz malatyalı (5 yıl önce)
    bunlar VİLLACI sakinleri 100 metre ilerde üst geçit var ama 1 kilometre fazla gitmemek için kıyamet kopuyor fakir bi semt olsa kimse sormazdı bile ama yaygara sağülam ordaki araçlara bakın bi
    0
    0
    Yanıtla
  • Caminin karagası der ki!!!! (5 yıl önce)
    Yolu yap millet geçsin nedir bu hal oraya bir hemzemin geçit yapamayacaksab gel sen karga olur ben başkan..
    0
    0
    Yanıtla
  • TARIK (5 yıl önce)
    MALATYA MERKEZDE DEMEK BOYLE ZULUMDE VARMIS YOLU OLMAYAN MAHALLE BELEDİYEMİZ NE YAPIYOR SECİM CALİSMALARI KOLTUK SEVDASİ HİZMETİ UNUTURMUŞ
    0
    0
    Yanıtla