SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"VAR Doğru Kullanılmıyor"

0
Güncellendi - 2018-11-27 03:54:00
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor'un kulüp başkanı Adil Gevrek, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasına ilişkin, "VAR'ı en çok savunanlardan birisiyim ancak bunun doğru kullanılmadığını düşünüyorum." dedi.

Gevrek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deplasmanda 3-0 yenildikleri Kasımpaşa maçında, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Karşılaşmada hakemin verdiği kararları eleştiren Gevrek, kritik pozisyonlarda hakemin VAR'a başvurmadığını ifade etti.

Gevrek, VAR uygulamasının yeterince etkili kullanılmadığını savunarak, "Bizim hakemler VAR'ın ismini anlayamadılar. İsminin 'VAR'a git' olması lazım. Hakemler tereddüte düştükleri pozisyonlarda VAR'a gitmeyerek doğrudan karar veriyor. VAR'ın olması güzel ama kullanımında sıkıntı var. Madem penaltı veriyorsun VAR'a git, yine ver. Maçı orta hakem mi yönetiyor yoksa VAR'ın başındaki hakemler mi yönetiyor, biz bunu çözemedik." değerlendirmesinde bulundu.

Kasımpaşa maçındaki ikinci penaltı kararının doğru olmadığını öne süren Başkan Gevrek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tartışmalı pozisyonda hakemin VAR'a gitmesi lazım ama direk penaltı veriyor. Sıkıntı burada. Ben bunu sadece Malatya için söylemiyorum. Kim olursa olsun biz bu VAR'ı herkese adaletli olsun diye savunuyoruz. Galatasaray'a da, Fenerbahçe'ye de, yanlış varsa bize de versin. VAR'ı en çok savunanlardan birisiyim ancak bunun doğru kullanılmadığını düşünüyorum. Uygulama doğru ama doğru yönetilmediğini düşünüyorum. Çözüm olarak da adı komik olacak ama 'VAR'a git' olsun."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mehmet K. (5 yıl önce)
    Sayın Başkan hem rahatsızlık duyuyorsun hem kulübler birliğinde haksızlığa uğrayan takıma sayıyorsun , bir söylediğn ikici gün tam tersi oluyor dünya bile böyle hızlı dönmüyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar (5 yıl önce)
    Sayın başkanım sonuna kadar haklı 2.penaltı kof-tiden penaltı adam kendi takılıyor ve sonra bilinçle ve isteyerek dışarı atıyor 3.golde Danijel Aleksiç faule mazur kalıyor ve nitekim hekem efendi baka baka golün atılmasına göz yumuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (5 yıl önce)
    Bence VAR a gitmeye gerek yoktu,iki penaltı kararı da doğru. Erkan, Pereira ve Halid haricinde takımı çok beğendim. Değişiklikler çok geç yapıldı, Halid, şut çalışmıyor, topa vurmaktan korkup, devamlı pas verecek birini ararken topu kaybediyor. Halid antrenman sonrası şut ve kafa çalışmalı. Yeteneklerine diyecek yok. Kasımpaşa ligin bence en iyi takımı, defansı iyi değil ama değerlendiremedik.
    0
    0
    Yanıtla