SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vatandaşın Her Derdi İle İlgilenmek Felsefemiz"

0
Güncellendi - 2019-10-21 04:36:29
A- A+ PAYLAŞ

19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Vali Aydın Baruş, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği, Malatya Mahalle ve Köy Muhtarlar Derneği, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği ve Battalgazi Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti.

Dernek ziyaretlerinde Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Eren, Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Alaattin Akdaş, Malatya Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulvahap Ortaç ve derneğe üye muhtarlar tarafından karşılanan Vali Baruş, buralarda yaptığı konuşmasında muhtarlık müessesinin ve muhtar derneklerinin önemine değinerek çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Aydın Baruş’un sık sık gerçekleştirdiği mahalle ve muhtarlık ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını, bu ziyaretlerde sorunların yerinde tespiti ve çözüm yolları konusunda yapmış olduğu çalışma ve çabalardan ötürü Vali Baruş’a teşekkür ederek şükran duyduklarını ilettikleri ziyaretlerde Vali Baruş; devlet ile vatandaş arasında köprü olan muhtarlarımızın önemli bir yere sahip olduklarını, vatandaşa hizmet etmek için görevli olmanın bilinciyle, muhtarlarımızın belirtmiş oldukları sorunları çözmeye çalıştığını söyledi ve muhtarlar ile birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar gününü kutladı.

Vali Baruş ayrıca her beş dernek ziyaretinde muhtarlara kendisine iletmek istedikleri bir sıkıntılarının olup olmadığını sordu.

Sorunlarını ve sıkıntılarını aktaran muhtarlar ile ilgili notlar alarak çözüm noktasında yapılacak ne varsa yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

İsmetpaşa Parkı'ndaki (Hürriyet Parkı) Vefa Konağında düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde konuşma yapan Vali Aydın Baruş, muhtarların devletin bel kemiği olduğunu vurgulayarak, "En tabanda halkımızın sorunlarına vakıf olan bazen de birçok olumsuzlukla karşılaşmak zorunda kalan muhtarlarımız 1830'lu yıllardan belli bizim devletimizin bel kemiği. 1830'lu yıllardan başlayarak bugüne kadar demokrasinin en ücra köşede durmasını sağlayan vatandaşın demokrasisini sağlayan bir müessesedir. Bu önemli konumu muhtarların her zaman devlet yetkilileri tarafından önemsenmesi gerekmiştir.

Ancak herkesin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan muhtarlarımıza başka değer veriyor. 2015 yılında bu önemin neticesi olarak da yayınlamış olduğu bir genelge ile 19 Ekim’i, “Muhtarlar Günü” olarak ilan etmiştir. Vatandaşımıza sahip çıkmak her derdi ile ilgilenmek devlet olarak bizim felsefemiz. Bizim anlayışımız Sayın Cumhurbaşkanımız bunu her sözünde ifade ediyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışının neticesi budur. Yani her insanımızın sorunu ile ilgilenmek zorundayız. Devletimiz her zaman vatandaşımızın yanındadır. Şefkat eli, merhamet eli her zaman üzerindedir. Bu da demokrasimizi güçlendirmek açısından bu son derece önemlidir" dedi.

Vefa Konağındaki etkinliğe Vali Baruş’un yanı sıra Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Hakan (4 yıl önce)
    Onun için emeksizden itibaren .Çilesiz saki Osman ancar durağı .temelli koyun oğlu .gazı lise öyolu ve arka sokak yolları. Yama asfalt .delik deşik asvaltlar çukura dönmüş . Hiç araçla gecmiyomusunuz. Nezaman geçsem bostanbasi fahrikayahan . Olduğu yerler .asfaltlanıyor. Çilesizden elaziga doğru olanlar insan deyilmi .açık ve net belli insan ayrımı var belediyelerin hepsinde
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Büyükşehirlerde muhtarlığın hiç bir önemi kalmadı. Üstelik maaşların yükseltilmesi dolayısı ile bir çok köyde adaylar arasında büyük sorunlar oluştu. Kısacası muhtarlık olayı da ranta dönüştü. Büyükşehirlede bir an önce kaldırılmaldır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru söz (4 yıl önce)
    Yapmayın Allah aşkına, işsizlikten kırılan ortamda sadece kendi yakınlarınıza ayırdığınız kadrolardan vazgeçecek misiniz ? İş kur müdürünün ildeki yöneticilerin dediğiniz dışında hareket etmesine izin verecek misiniz ? İmar planlarına müdahaleden rant sağlamaktan uzak duracak mısınız kaçını yazayım. Bence susun konuşmayın daha iyi
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Resimde asker selamını doğru veren 1 kişi bile yok. Şovmenler ordusu! hahahaha.
    0
    0
    Yanıtla
  • GAZİ (4 yıl önce)
    doktorlar ı bitirdiniz sıra asker sömürü sü ne geldi!
    0
    0
    Yanıtla
  • BARAN (4 yıl önce)
    Muhtarlık tamemen özellikle şehirlerde gereksiz hale geldi.İnsanlar artık e devlet üzerinden birçok işini hallediyor.Eğitim düzeyi yükseldi , şu fotoda ki birçok muhtar ilkokul mezunu adamın kendine faydası yok.Bir an evvel kalkmalı muhtarlık denilen çağ dışı şey.
    0
    0
    Yanıtla