SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Virüs En Çok Bizim Takımı Etkiledi"

0
Güncellendi - 2020-06-09 01:40:12
A- A+ PAYLAŞ

TFF 3.Lig 3.Grup takımlarından Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un teknik direktörü Alaattin Gülerce, kovid-19 süreci öncesi Yeşilyurt Belediyespor olarak maç tempolarını, kondisyonlarını, ritimlerini ve oyun sistemlerini oturttuklarını ifade ederek, bu anlamda salgının en çok kendilerini etkilediğini söyledi.

Alt liglerin oynanıp oynanmayacağının tescilinin henüz olmadığını kaydeden Gülerce, "Açıklama yapılırken 'şimdilik 18-19 Temmuz'da başlatmayı düşünüyoruz' diye bir karar verildi. Birkaç gün içerisinde bir toplantı yapılacak ona göre net bir şekilde oynanıp oynanmayacağına dair karar verilecek. Bizde alınacak karara göre elimizdeki senaryoları uygulamaya başlayacağız" diye konuştu.

Gülerce, ligin oynanması halinde şartların çok zor olacağını ifade ederek, "Başlangıç tarihi, hazırlanma süreci biraz sıkıntılı olacak. Bizim koronavirüs sürecinden sonra futbolculara izin verdiğimiz günden buyana tam 3 ay oldu. Bizim şuan yaptığımız çalışma sezon başı hazırlığı gibi değil. Önceden sezon biterdi sporcular yine aktif bir şekilde spor yaparlardı. Kendilerini en az yüzde 20-30 kampa hazır bir şekilde getirirlerdi. Ama bu 3 aylık süre zarfı içerisinde sokağa çıkma yasağı, pandemi olduğu için herkes evinde kaldı. İster istemez futbolcularda bir kilo alma, kondisyon sorunu ve bazı metabolizma bozuklukları sorunu olacak. Biz, salı ya da çarşamba günü toplanmayı düşünüyoruz. Alınacak olan karara göre kampa başlayacağız. 40 günlük bir zamanımız var, bu süreç içerisinde bu sıcakta kamp yapacağız. Çocukları ona nasıl hazırlayacağız, nasıl adapte edeceğiz bu çok zor bir süreç olacak. Çünkü sezon başı gibi bir ortamımız yok. Herkes tamamen bitik ve sıfır bir şekilde buraya gelecek. Onların önce kilolarını vermek sonra ritimlerini yakalamak, kuvvetlendirmek, maç kondisyonunu yakalamak 40 günlük bir zamanda nasıl olur bilmiyorum. Ama oynanırsa elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kovid-19 sürecinde evlerinde kalan sporcular için bir program uyguladıklarını anlatan Gülerce, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk bir aylık dönem içerisinde video konferansla bütün futbolcuları haftada dört gün hocamızın nezaretinde evde bir şekilde tutmaya çalıştık. Daha sonra bunu ikiye düşürdük çünkü sokağa çıkma yasağı, liglerin oynanıp oynanmayacağının belirsizliği vardı. Hocalarımızın verdiği programla çocuklar çalışmalarını evlerinde kendileri yapmaya çalıştılar. İmkanları olanlar dışarıda, bahçelerinde, sokaklarında, yakın bir halı sahada yaptılar ama bunu ne kadar futbola özgü yapabildiler çok zor. Çünkü çok uzun bir süreç. Mümkün mertebe biz biraz daha öndeymişiz gibi geliyor. Çünkü biz çocukları hiç bırakmadık. Hem video konferanslar hem de telefonlarla sürekli herkesi yapması gerekeni; antrenman programı, yeme-içme programı olsun biraz daha tutmaya çalıştık. Ama bu tabi futbolcular buraya geldikten sonra belli olacak. Çünkü 3 aylık bir süreçte kimseyle yüz yüze görüşemedik, sadece video konferansla ve telefonla konuştuk."

Gülerce, Yeşilyurt Belediyespor'un ligdeki durumuyla ilgili ise şunları söyledi:

"Bu virüs en çok bizim takımı etkilemiştir. Çünkü maç tempomuzu, kondisyonumuzu, ritmimizi, oyun sistemimizi oturtturmuştuk. Son 6 haftadır hem yenilmiyor hem de iyi bir futbol oynuyorduk. Bununda meyvesini yemeye başlamıştık. Çoğu takım düşüşteyken biz çıkış içerisindeydik. Bu süreç ister istemez bizi çok etkiledi. Çünkü o formu yakalayana kadar çocuklar çok özverili çalıştılar. Tam bir ritim ve tempo yakalamıştık. Maç temposunu çok iyi yakalamıştık, oyun sistemini iyi oturtturmuştuk ama maalesef virüsten dolayı verilen ara tekrar bizim yeniden başlamamıza, yeniden o ritim ve tempoyu yakalamamıza neden olacak. Bizim artımız oynamak istediğimiz sistemi futbolcularımıza aşıladık. Futbolcuları fizik, güç olarak hazırladığımız zaman sistem olarak çok büyük bir sıkıntı yaşamayacağımıza inanıyorum. Çünkü artık herkes ne yapması gerektiğini ezberledi. Sadece bu kısa sürede biz çok çabuk fizik, kondisyonumuzu üst seviyeye çıkarmalıyız."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • halil koca (3 yıl önce)
    hocamızın geçmişdeki futbolculuk vede teknik dirökter olarak başaralarını biliyoruz malatyamız vede bölgemiz için birdeğerdir kıymetini bimeliyiz yenimalatyasporun başındada görmek isteriz
    0
    0
    Yanıtla