SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vukuat Raporu

A- A+ PAYLAŞ

• Mehmet Buyruk Caddesi’nde 03.30 sıralarında B.A.’ya ait işyerinin kapısını zorlarken işyeri sahibi tarafından yakalanan 17 yaşındaki M.B. ve 18 yaşındaki M.K., polise teslim edildi.

• Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimat evrakı ile ilgili ifadesi alınmak üzere polis merkezine davet edilen 48 yaşındaki R.G. adlı şahsın, bilgisayarda incelenen kayıtlarında Adana 9. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından arandığı saptandıktan sonra yapılan üst aramasında M.A.K., M.A., A.Y. ve M.N.D. adlı şahısların nüfus cüzdanı, M.Y.’nin öğrenci kimlik kartı, üzerinde O.S. yazılı bankaya ait boş çek koçanı, R.G.’ya ait fotoğraf çıktığı, M.A.K.’ye ait fotoğrafın R.G.’ye ait olduğu anlaşıldı. Bu olay nedeniyle muhtar olduğu bildirilen 48 yaşındaki A.K. adlı şahsın da ifadesine başvurulurken, muhtar ifadesinde M.A.K. adlı şahsın mahalleden komşusu olduğunu, kimliğini kaybettiği için kendisine nüfus cüzdanı çıkarmak üzere belge verdiğini söylediği belirtildi. “Sahte Evrak Tanzim Etmek ve Kullanmak” suçlamasıyla adliyeye verilen R.G. tutuklanırken, muhtar A.K. serbest bırakıldı. Polis 43 yaşındaki M.A.K. adlı şahsı da arıyor.

• Hasan Varol Mahallesi’nde M.K. adlı şahsa ait oto ile gitmekte iken S.T.’ye ait araca çarpan 16 yaşındaki M.F.K.’nın yaralandığı bildirildi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Göztepe Mahallesi’nde oturan 29 yaşındaki F.K. adlı kadın polise başvurarak, V.K. adlı şahsın evine gelip kendisine ve 79 yaşındaki annesine tehdit ve hakaretlerde bulunduğunu öne sürerken, V.K. suçlamayı kabul etmeyip F.K.’dan şikayetçi oldu.

• N.K., E.K. ve A.S. adlı şahısların şikayeti üzerine yakalama müzekkeresi ile aranan İ.D. adlı şahsın Atatürk Caddesi’ndeki bir işyerinde bulunduğunun saptandığı, bu adrese gidilip işyeri sahibi V.M.D.’den sorulduğunda, İ.D.’nin işyerini kapatıp gittiğini, şahsı tanıdığını, not bırakılırsa iletebileceğini söylediği, polisin o sırada işyerinde bulunan 6 kişiden kimliklerini ibraz etmelerini istediği, bunun üzerine işyeri sahibinin “Burada kimse kimlik soramaz” diyerek hakarette bulunduğu, o sırada işyerinden dışarıya çıkan bir kişinin kimliği kontrol edildiğinde, bu kişinin aranan İ.D. olduğunun anlaşıldığı, V.M.D.’nin de “Görevli Memurun Görevini Engelleme ve Tehdit” suçlamasıyla gözaltına alındığı ve ifadesinden sonra salıverildiği bildirildi.

• Malatya Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan M.T., 01.00 sıralarında hastane içerisinde bağıran A.D.’yi uyardığını, ancak şahsın kendisine saldırıp bıçak çektiğini, diğer güvenlik görevlilerinin yardımıyla şahsı yakalayıp bıçağıyla birlikte polise teslim ettiklerini polisteki ifadesinde anlatırken, diğer şahıs ifadesi alındıktan sonra salıverildi.

• Başharık Mahallesi 3. Sokakta A.T.G. adlı şahsa ait internet kafenin asma kilitlerini kırarak giren hırsızların 5 bilgisayar kasarı, 1 demir kaynak makinesi, 1 monitör, 1 yazıcı ile bir adet ses sistemini çaldıkları bildirildi.

• Polise başvuran B.A. adlı şahıs, Necip Fazıl Caddesi’ndeki işyerinin dışına gazete yerleştirirken, içeriye giren 25 yaşlarındaki bir şahsın reçel fiyatı sorup ayrıldığını, bu şahıs gittikten sonra kasanın yanındaki cep telefonunun yerinde olmadığını farkettiğini bildirdi. B.A., kendisine gösterilen suçlular albümünden 30 yaşlarındaki M.B. adlı zanlıyı teşhis etti. Bu şahıs aranıyor.

• Sivas Caddesi’nde 54 yaşındaki M.M.K. adlı şahsın evine öğleden sonra giren hırsızlarca 100 YTL para çalındı.

• Sivas Caddesi’nde 19 yaşındaki B.O.’nun evine öğleden sonra giren hırsızlar 5 yarım altın, 9 çeyrek altın, 1 altın yüzük, 1 altın küpe, 1 altın künye ile 545 YTL para çaldı.

• Polise başvuran 19 yaşındaki Z.A., Hamidiye Mahallesi Antepli Sokaktaki bir internet kafede bir süre kalıp evine gittiğini, daha sonra kafeye masa üzerinde unuttuğu cep telefonunu almaya geldiğinde yerinde olmadığını gördüğünü, güvenlik kamerasından bir şahsın cep telefonunu aldığını gördüğünü bildirdi. Kamera görüntülerinin incelenmesiyle 17 yaşındaki A.U. adlı şahsın kimliği belirlendi ve şahıs yakalandı.

• Yeşiltepe Koşu Mahallesi’nden bıçakla yaralanmış olarak hastaneye kaldırılan 24 yaşındaki K.D., ifadesinde akrabası olan 14 yaşındaki M.D. ile tartıştığını, bu sırada şahsın kendisini sol bacağından bıçakladığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

• Salköprü Mahallesi Turgut Temelli Caddesi’nde 35 yaşındaki B.G., yönetimindeki motosikletle giderken önündeki M.L. yönetimindeki minibüsün aniden U dönüşü yapması sonucu, minibüse çarparak yaralandı.

• Karakavak mevkiinde H.Y. yönetimindeki kamyon ile A.K. yönetimindeki araç, dikkatsizlik sonucu sürtünmenin ardından, A.K. yönetimindeki araç refüje çarpıp devrildi. Kazada A.K. ile aracında bulunan Y.K., A.K., ve S.K. yaralandılar.

• Kiltepe Mahallesi’nde oturan N.T. adlı kadın polise başvurarak kendisi köyde iken 15 yaşındaki kızı S.T.’nin giysilerini alarak evden ayrılmış olduğunu, aramalarına rağmen bulamadığını, kızının hayatından endişe ettiğini belirterek bulunmasını istedi.

• Polise başvuran 30 yaşlarındaki S.B. adlı kadın, Adliye Kavşağı civarında iken, kendisiyle aynı evde yaşadığı 34 yaşındaki A.K. adlı şahsın kendisini dövüp, elindeki 300 YTL’yi zorla alarak kaçtığını öne sürerken, gözaltına alınan A.K. suçlamayı kabul etmedi.

• 43 yaşındaki H.G. adlı kadının, kardeşi E.Y. ile birlikte boşanma davası için gittiği adliyede davalı olduğu eşi F.G. ile aralarında tartışma çıktığı, tartışma sırasında H.G.’nın kulağından bıçakla yaralandığı bildirildi.

• K.G. adlı şahıs, kızı 19 yaşındaki L.Ö. ile birlikte Gaziantep’ten Malatya’ya seyyar satıcılık için geldiğini, Bentbaşı Mahallesi’nde aracı parkedip uyuduklarını, sabah uyandığında kızının olmadığını farkettiğini, yaptığı araştırmada kızının Uşak’ta oturan C.T. adlı şahsın kaçırdığını öğrendiğini bildirdi. Şikayetçi baba K.G.’nın da Uşaklı oldugu bildirildi.

• Adliye Civarında Ü.Ç. adlı şahsa ait işyerine kapısını kırarak giren hırsızlar 1 adet oto teybi ile 4 adet hoparlörü çaldılar.

• Yeşiltepe Milli Eğitim İlköğretim önünde 23.00 sıralarında meydana gelen kazada 31 yaşındaki B.D. ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralının ifadesi alınamazken, kaza sonrası olay yerinden ayrılan 44 AL 071 plakalı aracın sürücüsü 35 yaşındaki B.S.’nin daha sonra polis merkezine gelerek teslim olduğu, ifadesinde çarptığı şahsı olay yerinde bırakmaması gerektiğini bildiğini, ancak korktuğu için kaçtığını ve pişman olduğunu söylediği bildirildi.

• Tekel Fabrikası arkasında S.Ş. adlı şahsa ait olan ve hurdaya ayrıldığı belirtilen minibüste çıkan yangına itfaiye müdahale ederek söndürdü.

• İstanbul’dan sağladıkları Extacy adlı uyarıcı hapları Malatya’da pazarlayacakları saptanan 18 yaşındaki Silvan doğumlu M.Y. ile 22 yaşındaki Muradiye doğumlu M.G. adlı şahıslar, şehirlerarası otobüsten indikleri sırada polis tarafından yakalandılar. Şahısların üzerinden 300 gram esrar ile 86 adet Extacy hap çıktı. M.Y. tutuklanırken, M.G. serbest bırakıldı.

• Battalgazi İlçe Emniyeti’ne başvuran 22 yaşındaki D.K. adlı bayan, daha önce arkadaşlık yaptığı 25 yaşındaki A.G. adlı şahsın sürekli kendisini takip edip, telefonla rahatsızlık verdiğini öne sürdü. Polis yakalanan şahıs hakkında “Cinsel Taciz” suçlamasıyla işlem yaptı.

• Hekimhan’ın Sivas- Malatya Caddesi’nde 2.5 metre derinliğindeki çukurda meydana gelen kanalizasyon arızasını gidermek için çalışan 51 yaşındaki M.M.A., üzerine toprak kayması sonucu ağır yaralandı ve Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.

• Polise başvuran 64 yaşındaki N.A. adlı kadın, bir süre birlikte yaşadıkları 54 yaşındaki S.A. ile anlaşamayarak ayrıldıklarını, beraber oldukları süre içerisinde aldıkları ve ruhsatı üzerine olan aracı şahsın götürdüğünü öne sürdü. Yakalanan S.A., aracı alırken kefil olup, peşinatını kendisinin ödediğini öne sürdü ve suçlamayı reddetti. Araç, N.A.’ya teslim edildi.

• Akpınar’da fotoğrafçı dükkanında çalışan D.A. adlı kadın, işyerinden bir ara dışarı çıkıp döndüğünde masa üzerinde bıraktığı cep telefonunu bulamadığı için polise başvurdu.

• Geçtiğimiz hafta gece yarısı Valilik binası önünde elindeki bıçağı birkaç kez karnına saplayarak intihara kalkışan 37 yaşındaki R.B. adlı şahsın, borçları nedeniyle bunalıma girdiği gerekçesiyle intihara kalkıştığını söylediği bildirildi.

• Dernek Mahallesi’nde oturan N.K. adlı kadın, polise başvurarak ailevi nedenle çıkan tartışma sonucu eşi A.K. tarafından dövüldüğünü öne sürdü. A.K. adliyece serbest bırakıldı.

• Atatürk Caddesi Site İşhanı’nda K.G.’ye ait işyerine camını kırarak giren hırsızlar 25 adet çeşitli marka ve modelde hurda cep telefonunu çaldılar.

• Atatürk Caddesi İstanbul Pasajı’nda kavga edip birbirlerini döven O.A., İ.A., M.A. ve N.Ş. adlı şahıslar polis tarafından yakalandı. 47 yaşındaki O.A. ve 18 yaşındaki M.A.’da bıçak ele geçirildi.

• Ziraat Bankası Merkez Şubesi önünde R.D. yönetimindeki 21 AL 504 plakalı otoyla giderken aniden yola çıkan H.Y. adlı şahsa çarparak yaralanmasına yolaçtı.

• Polise başvuran 34 yaşındaki N.K., daha önceden tanıdığı M.T. adlı şahsın, çalıştığı MASKİ’ye geldiğini, görüşme bahanesiyle aldığı cep telefonunu geri iade etmediğini belirterek şikayetçi oldu. Polis M.T.’yi arıyor.

• Fuzuli Caddesi’nde belirlenemeyen bir nedenle 17 yaşındaki E.G.’yi döverek yaralayan 20 yaşındaki G.K. polis tarafından yakalandı.

• Adliye binası önündeki olayla ilgili ifadesi alınan 43 yaşındaki H.G. adlı kadın, aralarındaki boşanma davası nedeniyle adliye önünde iken, yanına gelen 44 yaşındaki eşi F.G.’nin kendisine bıçak çekip, tehditte bulunduğunu öne sürerken F.G. suçlamayı kabul etmedi.

• Toptancılar Sitesi’ndeki bir işyerinde ortaklıktan ayrılmak ve hissesine düşen payı almak isteyen 38 yaşındaki M.Ö. ile kardeşi olan A.Ö. arasındaki tartışmanın kavgaya dönüştüğü, kavga sırasında M.Ö.’nün kardeşi tarafından bıçakla ayağından yaralandığı, olaydan sonra ifadesi alınıp serbest bırakıldığı bildirildi.

• Şeker Fabrikası civarında E.Y. yönetimindeki 44 AC 720 plakalı otoyla giderken, kırmızı ışığın yanması üzerine durmak için frene bastığı sırada lastik patladı ve kontroldan çıkan araç kaldırıma çarptı. Kazada 25 yaşındaki sürücü yaralandı.

• Şeyhbayram Mahallesi’nde 33 yaşındaki H.T.’ye ait eve balkon penceresinden giren hırsızlar 1 altın takı seti, 4 altın bilezik, 2 altın yüzük, 1 çeyrek altın, 12 altın kaplama set ve 1 adet kelepçeli altın bileziği çaldılar.

• Tevfik Temelli Caddesi’ndeki market önünde 19 yaşındaki M.D.’nin, 21.30 sıralarında tanımadığı 3 kişinin saldırısına uğrayarak dövüldüğü bildirildi.

• Battalgazi İlçesi Alacakapı Mahallesi7nde 76 yaşındaki S.İ. adlı kadının evinden 100 adet bakır tabak ve taşın çalındığı bildirildi.

• Pütürge’de polise başvuran 30 yaşındaki N.K. adlı kadın, çalıştığı Pütürge Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde cep telefonunun çalındığını bildirdi. Polis araştırmayı sürdürüyor.

• Beydağı Polis Merkezi’ne başvuran 21 yaşındaki F.S. adlı bayan arkadaşları 21 yaşındaki Ö.D. adlı bayan ile V.E. ve R.Y. adlı erkek arkadaşlarıyla 22.40 sıralarında İnönü Caddesi üzerinde yürürken, isimlerini sonradan öğrendikleri 18 yaşındaki M.D. ile 19 yaşındaki H.A.’nın ıslık çalarak kendilerini taciz ettiğini, orada bulunan İ.D. ve E.S. adlı şahıslarla ise yanlış anlamadan dolayı tartıştıklarını bildirdi. İ.D. ve E.S.’den şikayetçi olmayan F.S.’nin şikayeti üzerine yakalananlardan H.A.’nın polise kimliğini farklı söylemesi nedeniyle hakkında ayrıca işlem yapıldığı, M.D.’nin ise Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildiği bildirildi.

• Atatürk Caddesi Özel İdare İş Merkezi’nde meydana gelen zarar verme olayı ile ilgili olarak Beydağı Polis Merkezi’ne götürülerek nezarethaneye konulan 26 yaşındaki O.Y. adlı şahsın, saldırgan tavırlar sergileyip, nezarethane demirlerine zarar verdiği, ayrıca kendisini sakinleştirmeye çalışan polis memuru R.K.’nın elini ısırdığı ve yaraladığı gerekçesiyle hakkında ayrıca işlem yapıldığı bildirildi. Şahsın alkollü olduğu da saptandı.

• Başharık Mahallesi 28. Sokakta A.D. adlı şahsa ait eve mutfak kapısını zorlayarak giren hırsızlar 1 dizüstü bilgisayar, mause, kamera, çanta ile çeşitli gümüş süs eşyası çaldılar.

• Hal Binası civarında park halinde olan M.B. adlı şahsa ait 44 EN 306 plakalı otodan bteybinin çalındığı bildirildi.

• Bentbaşı Mahallesi’nde 00.30 sıralarında meydana gelen olayla ilgili ifade veren 41 yaşındaki N.D. adlı kadın, 47 yaşındaki komşusu A.D. adlı şahsın, evine girmeye çalıştığını, akrabalık bağı olmayan bu şahsın daha önce de evine girmeye çalıştığını, ailesine zarar vermesinden korktuğunu öne sürdü. A.D. ise ifadesinde, suçlamaları kabul etmedi ve komşusunun bahçesine kaçan köpeği yakalamak için girdiğini öne sürmesine rağmen “Mesken Dokunulmazlığını İhlal” suçlamasıyla gönderildiği adliyece tutuklandı.

• Çavuşoğlu Mahallesi Kirişçi Sokakta H.K. adlı şahsa ait evden 1 bakraç, 3 tencere, 1’er leğen, elek, ibrik, sahan, tava, sürahi, tepsi ve 2 kepçeyi çaldıkları gerekçesiyle yakalanan 16 yaşındaki F.U., ifadesinde söz konusu eşyaları 13 yaşlarındaki H.Ç. ve H.Y. ile birlikte çalıp, T.D. adlı hurdacıya sattıklarını söyledi. T.D. ifadesinde bakır kapları 52 YTL karşılığında aldığını, çalıntı olduğunu bilmediğini söyledi. Polis olayla ilgili H.Ç. ve H.Y.’yi arıyor.

• Çavuşoğlu Mahallesi’ndeki özel kız yurdu civarında H.P. yönetimindeki 44 DH 333 plakalı otoyla giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 43 yaşındaki G.S. adlı kadına çarpıp yaralanmasına yolaçtı.

• Hacıabdi Mahallesi’nde oturan M.K. adlı şahıs, polise başvurarak 16 yaşındaki kızı V.K.’nın evdeki 3 adet altın bileziği de alıp evden ayrıldığını, araştırmalarına rağmen bulamadığını bildirdi ve kızının bulunmasını istedi.

• Abdulgaffar Mahallesi’nde İ.U.’ya ait eve akşam saatlerinde giren hırsızların 340 YTL para çaldıkları öğrenildi.

• Fazla miktarda ilaç içerek intihara kalkışan 25 yaşlarındaki L.K. adlı bayan Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılırken, kardeşi H.K., ablasının Ankara’da psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

• Karakavak Mahallesi’nde 38 yaşındaki K.K. adlı şahsın fazla miktarda ilaç içtiği ve zehirlendiği bildirildi. Paşaköşkü Mahallesi’nde de 4 yaşlarındaki E.E. adlı kız çocuğu yanlışlıkla içtiği ilaçtan zehirlendi.

• Zapçıoğlu Caddesi’nde S.K. yönetimindeki 44 KH 970 plakalı otoyla giderken, karşıdan karşıya geçmek isteyen 9 yaşındaki F.G.’ye çarparak yaralanmasına neden oldu.

• Aşağıbağlar Mahallesi’nde 50 yaşındaki H.A.’ya ait evden 3 bakır teşt, 4 bakır sini, 2 bakır tencere, çok sayıda bakır tas, tabak, tepsi ve 100 metre kablo çalındı.

• Doğanşehir Polis Merkezi’ni arayan 44 yaşındaki N.M. adlı kadın, Karşıyaka Mahallesindeki evlerinin kapısını kıran 43 yaşındaki Z.D.’nin babası Z.M.’yi dövüp sonra da otoyla kaçtığını bildirdi. Z.M. Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Z.D. gözaltına alındı.

• Merkez Tanışık Köyünde oturan C.A. adlı şahıs hakkında, 16 yaşındaki kızı Z.A.’yı okula göndermediği gerekçesiyle yasal işlem yapıldı.

• Darende Ayvalı Beldesinde 19 yaşındaki F.T. adlı şahsın, 16 yaşındaki G.Ö. adlı şahsın balık avlamasını engellemek istediği sırada tartışma çıktığı, bu sırada F.T.’nin kuru sıkı tabanca ile ateş ederek G.Ö.’yü hafif şekilde yaraladığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız