SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yılmaz Vural Malatya Anılarını Anlattı, Gülme Krizine Soktu

Yılmaz Vural Malatya Anılarını Anlattı, Gülme Krizine Soktu
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye liglerinin tecrübeli hocalarından Yılmaz Vural, Malatyaspor’da 1986-1987 sezonunda teknik direktör olarak görev yapan merhum Özkan Sümer’in yardımcısı iken yaşadıkları bazı olayları, konuk olarak katıldığı A Spor'un canlı yayınlanan Son Sayfa programında anlatırken, program sunucusu Melike Çelik ile programın diğer katılımcısı yorumcu Serdar Sarıdağ, gülme krizine girdiler.

1986- 1987 sezonunda Özkan Sümer'in yardımcısı olarak Malatyaspor'da görev yapan, sezonun ikinci yarısında Sümer'in istifası üzerine teknik direktörlük görevini üstlenen ve teknik direktörlük kariyerine Malatya'da başlayan Yılmaz Vural, 6 ay birlikte çalıştıkları Özkan Sümer'le olan bazı anılarını anlattı.

Yılmaz Vural, “Allah rahmet eylesin Özkan Sümer hocamın Malatyaspor’da yardımcısıyım.  6 ay yardımcılığını yaptım. Malatya’da oynuyoruz, bizim stpoer çıkıyor, tak vuruyor gol, kendi kalemize. Bir daha çıkıyor, gol kalemize. Özkan hoca dedi ki, ‘Yılmaz, bir futbolcuyu çıkartalım, bir stoper sokalım.”  Ben de, “Hocam, 3 stoperle mi oynayacağız, ne yapacağız?” diye sordum. Özkan hoca, “Bu şerefsiz anamızı ağlatacak, bunu tutsun bari” dedi. Stoperi soktuk, bizim stoperi tutsun diye. Özkan hocam, Allah rahmet eylesin, müthiş insandı.” dedi.

 Yılmaz Vural, yanda Malatyasporlu dönemlere ait bir arşiv fotoğrafı bulunan merhum Özkan Sümer'le ilgili  bir başka anısını da şöyle nakletti:

“Bizde Feridun (Özütok) diye bir oyuncu var. Hocam taktı kafayı ona, maçta çıkıyor, “Feridun, Feridun” diye bağırıyor. Ben de baktım olacak gibi değil, “Hocam bir şey söyleyeceğim” dedim. Özkan Hoca, ‘Ne oluyor Yılmaz’ dedi. Bende ‘Feridun oynamıyor, yanımızda oturuyor’ dedim. Özkan hoca, ‘kafayı amma takmışım, herkesi Feridun görüyorum’ dedi. Özkan hocam, oyyy efsaneydi.”

Vural, Konyaspor deplasmanına gittiklerini, gözünde Rayban gözlük bulunan Özkan Sümer'e Konyalı taraftarların sürekli küfrettiklerini, hocanın bunlara tepki vermediğini, ancak bir taraftarın gözlüğüne yönelik küfür edince verdiği tepkiyi  unutamadığını söyledi.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Turgut Özmüş. (2 yıl önce)
    Yılmaz hoca bunamış,ve gündeme gelmek için boyundan büyük ,yanlış laflar ediyor.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Aydın (2 yıl önce)
    Ben Malayaspor un tüm maçlarını izlemiştim. Kendi kalesine gol atan stoperi görmedim. Sadece Antep maçında Ömer Erdoğan kendi kalemize attığı gol ū hatırlıyorum. Yılmaz Vural biraz sallamış. O maçı ve stoper kim söyleseydi daha iyi olurdu.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 1648951615 (2 yıl önce)Aydın isimli kullanıcı yorumuna
    Evet arkadaş haklı bende çalıştırdığı döneme baktım ,kendi kalesine gol yok,Yılmaz hocada yaşlandı,belki başka bir kulüpte yaşadığı anıdır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu (2 yıl önce)
    Değeri anlaşılmamış hocalardan birisi güzel zamanlarda kimse hatırlamaz adeta kötü gün dostudur düşme tehlikesi yaşayanlar doğrudan yılmaz hocayı bulurlar oda genellikle takımları ligde tutmasına rağmen adı küme düşüren hocaya çıkmıştır hocamızı iyi günlerimizde bir sezon başında biz bile Malatya'nın başına getirmedik başkanlar yılmaz hoca gibi dobra sözünü esirgemeyen ipliklerini pazara çıkaran hocaları sevmezler
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Allah razı olsun başkanımızdan da personellerinden de, büfelerde çalışan personeller çok kibar çok inceler çok memnunuz belediyemizden
    %6
    %94
    Yanıtla
  • Yoruma baktım ne alaka dedim.
    %100
    %0
    Yanıtla