SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapılması Gereken Çok İşlerimiz Var"

0
Güncellendi - 2017-03-11 03:58:24
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali Toprak, Kuluncak ilçesinde yöneticiler, muhtarlar, STK temsilcileri ve halktan sözü geçen isimlerle biraraya geldi..

Vali Mustafa Toprak, Kuluncak ilçesinde muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri ile İlçe Kaymakamı Tolga Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Orman İşletme, Devlet Su İşleri 92. Şube, İl Sağlık, İl Halk Sağlığı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İl Milli Eğitim, İl Afet ve Acil Durum, Çevre ve Şehircilik, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. AKSA Müessese Müdürlüğü ve Karayolları 81. Şube Şefliği yetkililerinin de yer aldığı bir toplantı gerçekleştirdi.

İlçe Kaymakamı Özdemir ve İlçe Belediye Başkanı Boyraz’ın konuşmasının ardından katılımcılara seslenen Vali Toprak,”Muhtarlarımız, Sivil Toplum Örgütü liderlerimiz Malatya'ya teşrif edip vakit kaybetmesinler diye biz gelelim burada birinci elden hep birlikte istek, talep, bir şikâyetiniz varsa alalım ve onları da hep birlikte arkadaşlarımızla imkânlar ölçüsünde önceliğine göre yerine getirelim, dedik. Bunlar bizim görevimiz, devlet olmanın gereği vatandaşlarımızın istek taleplerini, hizmet alanlarındaki taleplerini almak ve yerine getirmektir.

Yaşadığınız alanlardaki taleplerinizi, sıkıntılarınızı vatandaşlarımızın isteklerini, meramlarını sizlerden almak için biz buradayız ve ondan dolayı da memnuniyet duyuyoruz. Şüphesiz ki devletimizin vatandaşına vatandaşlarımızın da devletimize karşı karşılıklı sorumluluk ve yükümlülükleri var. Onun için insanlarımızı mutlu etmek, güzel bir ortamda yaşatabilmek devletimizin bir görevi. Biz de Allaha şükür ki Türkiye Cumhuriyeti devletimizin şemsiyesi altında, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde iyi bir şekilde yaşıyoruz ve güven ortamını koruyor ve güzellikler içerisinde birbirimize olan kardeşliğimizi, sevgimizi, hukukumuzu daha da ileri noktaya götürmek adına çaba gösteriyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti devletini 80 milyonumuzla birlikte iyi bir şekilde geçmişten nasıl emanet aldıysak geleceğe de aynı ölçüler içerisinde emanet edeceğiz.

Şüphesiz ki eksikliklerimiz var, ihtiyaçlarımız var, bir takım zaman içerisinde karşılanamayan yapılması gereken işler var bunların hepsinin planlanması yapılabiliyor. İmkânlar ve onların karşısındaki sınırsız ihtiyaçlara bir öncelik vermek suretiyle yapımı gerçekleştiriyor.

18 Mart'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya'ya teşrifleri ile birlikte 99 tane 1,2 Milyar TL- tutarındaki projenin açılışını gerçekleştirdik. Önemli hizmet alanları var ama onunla birlikte yine yapılması gereken çok işlerimiz var.

Sizlerin taleplerini de dinleyeceğiz ama ben öncelikle devletimize, milletimize şükran duygularımızı ifade ediyorum. Allah devletimize, milletimize, ordumuza hiç birimize bir zeval vermesin, güzellikler içerisinde, sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde, huzur içerisinde yaşayıp gidelim. İhtiyaçlar karşılanabilir, gecikmelerde olabilir ama şu önemli Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bekası önemlidir.

Ülkemizi parçalamak isteyen, bölmek isteyen ortadan, kaldırmak isteyen bekamızı yerle bir etmek isteyenlere karşı hep birlikte hareket ettik ve bugün hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti devletimizin şemsiyesi altında ay yıldızlı bayrağımızla ve bu kutsal vatanımızda huzurlu bir şekilde yaşıyoruz.

15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bekasını ortadan kaldıracak şekilde, iç savaşa ve Türkiye cumhuriyeti devletimizi, bu kutsal vatanımızı bölüp parçalayıp iç çatışmaya götürecek ihanet girişimini de hep birlikte milletimizin gücü ile milletimizin şahsında bu ihanete girişmeyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin evlatlarıyla, polislerimizle, jandarmamızla Cumhurbaşkanımızla her bir vatandaşımızla ihaneti püskürtmüş olduk.

Biz güçlü Türkiye'yi inşa etmek noktasındayız, gücümüzü birleştirmek noktasındayız ve gücümüzü bir araya toplayacağız, gücümüzü üretmek için kullanacağız, dışarıya muhtaç olmayacağız kendi imkânlarımızı, uzay sanayimizi, savunma sanayimizi, üretim gücümüzü daha iyi bir noktaya getireceğiz ve bu güçle birlikte inşallah önümüze çıkan engelleri de aşmış olacağız.

Muhtarlarımız siz herkes için önemlisiniz, aslında 80 milyonumuz için önemlisiniz. Kuluncak da yaşayan her bir kişi önemli, Malatya'da yaşayan her bir kişi önemli, kurum tüzel kişilik bizim için önemlidir.

Sayın Cumhurbaşkanımız da Ankara'da, külliyede tüm muhtarlarımızı sırasıyla beş yıl içerisinde orada misafir ediyor ve edecek. Sizlerin meramlarını, hissiyatlarını orada alıyor ve hakikaten bize talimatları da yukardan aşağıya doğru aşağıdan yukarıya doğru biz milletimizin emrindeyiz. Ben vali olarak, kaymakam olsun, seçilmiş olsun, atanmış olsun hiç önemli değil biz vatandaşa yönelik devletin hizmetlerini yapmak üzere buradayız.

Makam ve mevki anlamında değil, onun için imkânımız, kudretimiz, kabiliyetimiz, heyecanımız varsa bunu milletimizin, sizlerin ve halkımızın daha iyi yaşamasına fırsat verebilmek adına yerine getiriyoruz. Gücümüzü ülkemizin daha iyi noktaya gitmesi için kullanabilmektir bizim de amacımız. Hep birlikte, arkadaşlarımızla birlikte amacımız budur, tekraren hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zahmet ettiniz buraya geldiğiniz sizleri dinledikten sonra da biz de onları iyi bir şekilde inşallah sonuçlandırabiliriz.”dedi.

İlçedeki genel güvenlik ve asayiş konuları, yatırım çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, elektrik, hayvancılık, tarımsal desteklemeler, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık konuları ile personel ihtiyaç ve sorunlarının ele alındığı ve dört saate yakın süren toplantı sonunda daire müdürleri ve yetkililer iletilen sorun ve taleplere ilişkin cevaplandırmalarda bulundular.

Toplantı sonrası Vali Toprak ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektiren Muhtarlar Vali Toprak’ı ilçelerinde görmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek tüm sorun ve taleplerini bir arada iletmiş olmaktan dolayı kendisine teşekkürlerini ilettiler.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız