SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yazıhan Merkez Camii'nin Temeli Atıldı

0
Güncellendi - 2016-12-11 03:20:35
Yazıhan Merkez Camii'nin Temeli Atıldı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, Yazıhan Merkez Caminin temel atma törenine katıldı.

Törene İlçe Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İl Müftüsü Ümit Çimen, İl Müftü Yardımcısı Emin Yılmaz, İlçe Müftüsü Cemil Alıcı, İlçe Protokolü, Kolin İnşaat ve Ziver İnşaat yetkilisi, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Yılmaz’ın Kur'an-ı Kerim tilâveti’ nin ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Alıcı, cami ve camiyi yaptırmak için kurulan dernek hakkında bilgiler verirken 1 500 000 TL.- proje bedelli camiinin iki yıllık bir sürede tamamlanacağını ve tamamlandığında ilçe merkezindeki ikinci cami olacağını ifade etti.

Caminin yapılmasında öncülük eden Vali Toprak’a şükran ve teşekkürlerini ileten İlçe Müftüsü Alıcı, cami inşaatının demir, çimento vb. inşat malzemesini veren Kolin İnşaat ve Ziver İnşaat yetkililerine, en fazla maddi bağışta bulunan Vahap Köse’ye ve maddi ve manevi destekte bulunan Yazıhan’ lı işadamları ile vatandaşlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Öztürk’de ilçede kutsal bir mekânın temelinin atıldığını, Camilerin ilk olarak Peygamberimizin mimarlığı ile Medine’de yapılmaya başlandığını ve Anadolu’nun fethi ile ülkemizin her tarafında inşa edildiğini belirtirken camilerin o bölgenin tapusu ve aidiyet sembolü olduğunu, burada ibadet etmenin de en büyük bahtiyarlık olduğunu ifade etti.

İlçe Kaymakamı Bedirhanoğlu’da konuşmasında, Vali Toprak’ın “Ben sürece değil sonuca bakarım” sözlerinden destek alarak caminin yapım aşamasını derneğin kurulmasından başlamak üzere hızlandırdıklarını ve çok kısa sürede cami inşaatının temelinin atılması safhasına geldiklerini söyledi.

Başta Vali toprak olmak üzere sürece katkısı olan herkese teşekkür ederken ayrıca gündemde olan öğrenci servisi sorununu da Vali Toprak’ın destek ve talimatları ile çözüme kavuşturdukları bilgisini de verdi.

Vali Toprak’da katılımcıları selamladıktan sonra yaptığı konuşmada “ Bu güzel, mübarek cuma gününün bereketi ile birlikte birazdan temelini atacağımız cami inşaatının hayırlara vesile olmasını diliyorum ve cumanızı tebrik ediyorum. Bu gün hava biraz soğuk, bu soğuk havada bizi sıcak tutan, bizi birbirimize kenetleyen, böylesi güzel bir ilçe ve böylesi güzel bir ilçenin bu gün temelini atacağımız güzel cami inşaatının, gelecekte insanlarımızın birliğine, beraberliğine, sevgisine, hoşnutluğuna ve ülkemizin geleceğine, milletimizin sevgiyle, kardeşlikle yoğrulacağı böyle bir mekânın güzelliğidir.

Herkese çok teşekkür ediyorum. Camiler, cem olduğumuz, bir araya geldiğimiz, birlikte ülkemizin, milletimizin, dinimizin, yüce değerlerimizin hissiyatının daha da kabardığı ve o güzelliklerle birlikte herkese geniş bir pencereden güzelliklerle baktığımız mekânlar. Onun için bu mekânların varlığı tüm halkımızın hangi meşrebe, inanca, düşünceye sahip olursa olsun güzelliklerin oluşmasına sebebiyet veren, altyapı oluşturan hakka ulaşma noktasıdır.“ dedi.

Vali Toprak, bir ay kadar önce ilçeye yapmış olduğu ziyarette caminin bazı sıkıntılar sebebi ile yapım sürecinin uzayacağını öğrendiğini, bunun önüne geçmek için de gerekli talimatları verdiğini ve böylelikle kısa bir sürede cami inşaatının temelinin atılacak duruma geldiğini ifade etti.

Yapılacak olan Yeni Camide sadece Yazıhan’ lı ve çevre mahallelerdeki vatandaşların ibadet etmeyeceğini, şehirlerarası yol güzergâhında olması ve yola da yakın olması sebebi ile buradan geçen herkesin ibadet edeceğini ifade etti.

Vali Toprak’ın caminin bu aşamaya gelmesinde emeği geçenlere, maddi ve manevi destek verenlere teşekkür etmesinin ardından İl Müftüsü Çimen’in okuduğu duanın ardından Yazıhan Yeni Caminin temeli atıldı.

Bülten

yazihancami

yazihancami2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız