SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yazıhan Ovası'nda Ne Yetiştirelim?"

0
Güncellendi - 2017-01-20 03:14:48
A- A+ PAYLAŞ

Boztepe Recai Kutan Barajı’nın sulama suyunun verilmesi ile birlikte tarımsal üretimde önem kazanan Yazıhan Ovası’nda ve sulanacak alanlarda yetiştirilecek ürün çeşitliliği ve getirisi konusunda Yazıhan Belediyesi’nin organize ettiği toplantıların üçüncüsü yapıldı.

Yazıhan Belediyesi’nde düzenlenen toplantıya Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nihat Tursun, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, Malatya Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, Gıda, Tarım ve ayvancılık İl Müdür Yardımcısı Zülküf Yıldırımoğlu, DSİ 92. Şubesi Başmühendis Özkan Yalçın, Yazıhan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zafer Tanrıverdi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve DSİ mühendisleri, mahalle muhtarları katıldılar.

Toplantının açılışında konuşan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Boztepe Recai Kutan Barajı’nın hizmete girmesi ile birlikte Yazıhan Ovası için tarımsal planlama yapmak ve bölgede  yetiştirilecek ürün çeşitliliği konusunda çiftçiyi bilgilendirmek amacıyla organize ettikleri toplantının üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini belirterek, “Belediyeler yol yapan, asfalt yapan, park yapan kurumlar olmamalı. Bu hizmetlerin yanında sosyal, kültürel, ekonomi ve tarıma dayalı bölgesel çalışmalarda yapmak zorundalar. İşte biz bu vesileyle, bu anlayışla yeniden Yazıhan da sulama alanı olarak açılacak Boztepe Barajı ile birlikte 120 bin dönüm arazimizin suyla buluşması dolayısıyla böyle bir çalışmayı başlattık. Bölgemizdeki 120 bin dönüm arazinin sulandığında gerek Yazıhan, gerekse de bizim Yazıhan’daki çiftçilerimiz, Malatya’daki ekonomimiz, ülke ekonomimiz büyük oranda gelişecek ve katkı sunacak. Arazilerimizin suyla buluşması neticesinde işte bunun en rantabllığı nasıl olur, en reel olanı nasıl olur, bu nedenle bu çalışmalarımızı başlattık. Biz üzerimize düşeni yapacağız gerisini tabi çiftçimize bırakacağız. Bizim amacımız burada yeni sulanacak alanlarda keşke şunu ekseydim yani bundan daha verimli bir sonuç alırdım denmemesi üzerine önceden tedbirimizi almak üzere bu çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. İnşallah Yazıhan’ımıza, üreticimize, çiftçimize hayırlı olur. Bununla ilgili gerek bitki deseni olarak, örtüsü olarak yani hangileri ekilir, hangileri biçilir, hangi sebzeden verimli sonuç alınır, bunlarının çalışmasını şimdiden yapmalıyız.” dedi.

Toplantıya katılan Karum ve kuruluş yönetici ve temsilcileri de teknik bilgilendirmede bulundular.

Toplantının önümüzdeki aylarda  bir kez daha yapılacağı ve sonucun kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • hasan (7 yıl önce)
    CEVİZ ÖNE ÇIKIYIR Meyvecilik yatırımlarında cevizin ağırlığı giderek artıyor. Halen Hakkari, Kastamonu, Çorum, Bursa, Denizli, Tokat, Kırşehir, Bingöl, Siirt, Sakarya, İzmit gibi illerde ciddi ceviz üretimi var ve sürekli yeni bahçeler kuruluyor. Naksan, Ramsey, Ataman gibi şirketler plantasyon ceviz bahçeleri kuruyor. Ceviz üretimine sadece Tarım Bakanlığı değil, Çevre ve Orman Bakanlığı da destekler veriyor. Çevre ve Orman Bakanlığı, ağaçlandırma projeleri çerçevesinde 49 yıllığına ücretsiz alan tahsis ediyor. Tarım Bakanlığı ise fidanların yarı ücretini ödüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Fındık, kayısı, incir, kiraz, vişne, ayva ve haşhaş tohumu gibi 7 üründe dünya birincisi olan Türkiye'nin karpuz, kavun, çilek, pırasa, bal ve fiğden oluşan 6 üründe üretim sıralamasında ikinci, mercimek, elma, salatalık, yeşil biber, yeşil fasulye, kestane, Antep fıstığında ve koyun sütünden oluşan 8 üründe ise üçüncü sırayı alıyor. DÜNYADA 150 ÇEŞİT MEYVE VAR 90 TÜRKİYE YETİŞİYOR.
    0
    0
    Yanıtla