SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Başkan Emecen'i Görevden Aldı

0
Güncellendi - 2017-11-25 20:39:03
Yeni Başkan Emecen'i Görevden Aldı
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürü Arif Emecen’in görevden alındığı öğrenildi.

Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen Mevlüt Uysal’ın, 16 Kasım'da İETT’in 2018 yılı bütçesini İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunan İETT Genel Müdürü Arif Emecen’i bütçenin kabul edilmesinin ardından görevden aldığı belirtildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken, 30 Mart 2014 seçiminden sonra Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla Genel Sekreterlik görevine atanan Arif Emecen, Mayıs 2016 tarihinde bu görevinden ayrılmıştı. Emecen, ihalesinden yapımına ve hizmete girmesine kadar tüm aşamalarıyla Malatya kamuoyunda büyük tepki toplayan trambüs projesinin de mimarıydı.

"Eksik kaldığını düşünüyoruz, değiştirdik"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İETT Genel Müdürü Arif Emecen'in görevden alınmasına ilişkin, "İETT ile ilgili de şu anda büyükşehirde en fazla gelen şikayet; sizler de biliyorsunuz, metrobüsten ve İETT'den. Dolayısıyla arkadaşımız bu manada bugüne kadar muhakkak güzel hizmetler yaptı ama bu manada eksik kaldığını düşünüyoruz, değiştirdik. İnşallah yerine bu şikayetleri daha aza indirecek yeni bir arkadaşımızı görevlendireceğiz, o şekilde devam edeceğiz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi'nce (İSMEK) Öğretmenler Günü dolayısıyla Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Uysal, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uysal, gazetecilerin İETT Genel Müdürü Arif Emecen'in görevden alınması sorusuna ilişkin şunları söyledi:

"Büyükşehirde göreve geldik, göreve geldiğimizden sonra prensibimiz, 'herkesle çalışabiliriz, yola çıkarız, eğer eksiğini gördüğümüz, yavaş olduğunu hissettiğimiz, uyumda sıkıntı yaşadığımız olursa, o esnada bakarız' demiştik ilk göreve başladığımız zaman. İETT ile ilgili de şu anda büyükşehirde en fazla gelen şikayet; sizler de biliyorsunuz, metrobüsten ve İETT'den. Dolayısıyla arkadaşımız bu manada bugüne kadar muhakkak güzel hizmetler yaptı ama bu manada eksik kaldığını düşünüyoruz, değiştirdik. İnşallah yerine bu şikayetleri daha aza indirecek yeni bir arkadaşımızı görevlendireceğiz, o şekilde devam edeceğiz."

Bir soru üzerine Uysal, Emecen'in yerine atanacak kişiyle ilgili değerlendirmelerin sürdüğünü ifade etti.

Atanacak ismin henüz belirlenmediğini bildiren Uysal, şöyle konuştu:

"Alternatiflerimiz var, onların üzerinde çalışıyoruz. Diğer konularda da önümüzdeki süreçte eksik gördüğümüz varsa, aslında işini iyi yapıyordur ama üzerindeki amiri ile anlaşamıyordur. Bizler için de 'farklı düşünüyoruz anlaşamıyoruz' diyebilir. O tür şeylerde her halükarda değişiklik olacak. Kesinlikle değişiklik olmayacak, kesinlikle şunlar, şunlar değişecek diye bir kararımız yok. Baştan söylediğimiz geçerlidir. Önümüzdeki süreçte çalışma esnasında arkadaşlarımızla yola ne şekilde devam edeceğimize o şekilde bakacağız. İETT genel müdürümüz ile anlaşmazlıktan ziyade İETT ile ilgili şikayetlerden kaynaklı olarak böyle bir tasarruf kullandık."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • erhan (6 yıl önce)
    bişey olmaz malatya belediyesi geri alır onu motaşı kurtarır başkan alışkındır böyle başka yerde işe yaramayanları malatya belediyesine almaya durmak yok devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx (6 yıl önce)
    İBB den yapılan açıklama; “İETT ile ilgili de şu anda büyükşehirde en fazla gelen şikayet; sizler de biliyorsunuz, metrobüsten ve İETT’den. Dolayısıyla arkadaşımız bu manada bugüne kadar muhakkak güzel hizmetler yaptı ama bu manada eksik kaldığını düşünüyoruz, değiştirdik. İnşallah yerine bu şikayetleri daha aza indirecek yeni bir arkadaşımızı görevlendireceğiz” Umarım Malatya Büyükşehir Belediyede birimleri hakkında kendisine yapılan şikayetleri değerlendirme erdemini ve cesaretini gösterebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalcin (6 yıl önce)
    Gel Malatya belediye tasarımlarla tıklım tıklım kadroyu duyan geldi bedava çalışıyor son 5 yılda görenleri almayacaksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Çok güldüm buna tabi birileri bir bedel ödeyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Gısırcı (6 yıl önce)
    Bencede
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Malatya'daki görevine dönerse hiç şaşırmam.
    0
    0
    Yanıtla