SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Ders Yılı Öncesi Güvenlik Toplantıları

0
Güncellendi - 2018-09-13 04:43:51
Yeni Ders Yılı Öncesi Güvenlik Toplantıları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ali Kaban başkanlığında, yeni ders yılında üniversiteler ile ilk ve orta dereceli okullarda alınacak önlemlerle ilgili Valilik'te iki ayrı toplantı düzenlendi.

ÜNİVERSİTELERLE İLGİLİ TOPLANTI..

Üniversitelerde 2018-2019 Eğitim-Öğretim Dönemi öncesi tedbirlerin konuşulduğu toplantıda, üniversiteler ile üniversitelere bağlı yükseköğretim kurumlarında, yurtlarda ve üniversite çevresinde huzurlu eğitim ortamının devam ettirilmesi ve gerekli tedbirlerin aldırılması ile ilgili kurumlarla üniversite yönetimlerinin eşgüdüm içerisinde hareket edilmesi konuları ele alındı.

Üniversiteler ve yurtlarda meydana gelmesi muhtemel olayları önlemek ve üniversite içinde öğrencilerin huzur ve güvenliğini sağlamak için alınması gereken tedbirleri görüşmek amacıyla düzenlenen toplantıya, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Yurt - Kur İl Müdürü Ebubekir Kayhan ve diğer yetkililer katıldılar.

Toplantıda üniversite, yurtlar ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri ve kurumlar arası koordinasyonun sağlanması konuları ele alınarak, Üniversiteler ile bunlara bağlı Yüksek Öğretim Kurumlarında, öğrenci yurtlarında ve çevresinde meydana gelebilecek olaylara karşı gerekli güvenlik tedbirlerinin aldırılması, yasal olmayan eylem ve etkinliklere meydan verilmemesi, olaylara karışanların tespit edilerek haklarında yasal işlem yapılması, ilgili Kurum/Kuruluşların ve Üniversite Yönetiminin koordine içerisinde hareket etmesi hususları görüşüldü.

İLK VE ORTA DERECELİ OKULLARLA İLGİLİ TOPLANTI..

Eğitim ve öğretim yılının 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle güvenlik toplantısı da düzenlendi.

Vali Ali Kaban başkanlığında okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, eğitim kalitesinin artırılması ve diğer hususlarla ilgili olarak eğitim öğretim yılı öncesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı güvenlik toplantısına Battalgazi Kaymakamı ve Yeşilyurt Kaymakam Vekili Abdül Kadir Duran, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Şahin, Battalgazi Belediyesi Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurcan Berber, Muhtarlar ve Okul Aile Birliği Temsilcileri katıldı.

Öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görmeleri için gerekli her türlü tedbirin alınacağını söyleyen Vali Ali Kaban, ilgili kurumlar ve okul idareleriyle birlikte okullar açılmadan önce konu ile ilgili eksikliklerin giderilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılacağını söyleyerek ‘Çocuklarımız bizim her şeyimiz’ dedi.

Toplantıda alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi, gerekiyorsa ilave tedbirlerin değerlendirilmesi, okul kantinlerinin denetlenmesi, hassas olduğu belirlenen okulların bulunduğu yerlerde başta uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele konusu olmak üzere kolluk kuvvetlerince gerekli tedbirlerin alması,  güvenlik birimlerince okul irtibat görevlileri isimlerinin önceden belirlenerek ilgili okul müdürlüklerine bildirimlerinin sağlanması ve amaca yönelik her türlü ilave tedbirin alınması konuları değerlendirildi. Toplantı, daha sonra karşılıklı görüşmelerde alınan önerilerle sona erdi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ahmet (5 yıl önce)
    Değerli valim emniyet müdürüm lütfen ama lütfen çocuk parklarına bir el atın aslında şu an parktakilerde çocuk yaştalar ama hiç onları kontrol eden yok birde parklara numara verildin polisi arayacağım ama parkın adı yok varsada bilmiyoruz belli biryerine numaralandırılmış olsanız daha hızlı ulaşım sağlanacak tır teşekkür ler Parklar çok berbat
    0
    0
    Yanıtla