SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BYMS ile Denizli'nin 6. Randevusu

0
Güncellendi - 2020-02-28 01:16:51
BYMS ile Denizli'nin 6. Randevusu
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Yukatel Denizlispor, altıncı kez karşı karşıya gelecek. Şuana kadar oynanan 5 karşılaşmada 2 kez BtcTurk Yeni Malatyaspor, 2’kez de Yukatel Denizlispor kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 

İki takım ilk olarak 2015-2016 sezonunda TFF 1.Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında 9.haftada Malatya’da oynanan karşılaşmayı Denizlispor 2-1 kazanmıştı. Sezonun ikinci yarısında 26.haftada Denizli’de oynanan karşılaşma ise 2-0 Denizlispor’un üstünlüğüyle sonuçlandı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Yukatel Denizlispor, 2016-2017 sezonunda bir kez daha TFF 1.Lig’de karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Denizli’de oynanan karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, ikinci yarıda Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 3-1 kazandı. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Yukatel Denizlispor, Süper Lig’de bu sezon karşı karşıya geldi. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı BtcTurk Yeni Malatyaspor 5-1 kazandı. 

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilene göre; sezonun ilk yarısındaki maçta Yeni Malatyaspor'a 5-1 yenilen Denizlispor, Süper Lig'de daha farklı bir mağlubiyeti en son Şubat 1997'de almıştı (0-5 vs İstanbulspor). 

Sahasında oynadığı son beş Süper Lig maçında galibiyet alamayan Denizlispor (2B 3M), daha uzun bir seriyi son olarak küme düştüğü 2009/10 sezonunda yaşadı (10 maç). 

Süper Lig'de beş maçtır kaybeden Yeni Malatyaspor, kulüp tarihinin en uzun serisini sona erdirmek için sahaya çıkıyor. 

Bu sezon Süper Lig'de topladığı puanların en az bölümünü iç sahada kazanan takım Denizlispor (%33; 8/24). 

Bu sezon Süper Lig'de karşılaşmaların ilk yarılarında en az gol atan takım Denizlispor (4). Yeni Malatyaspor ise Fenerbahçe ile birlikte yediği gollerin en büyük bölümünü bu dilimde yiyen iki ekipten biri (%59; 19/32). 

Süper Lig'de kaydettiği son 13 golün 11'ini dış sahada bulan Yeni Malatyaspor'dan (18) daha fazla deplasman golü atan tek takım Sivasspor (20). 

Bu sezon Denizlispor formasıyla iç sahada en fazla gol atan oyuncu olan Oscar Estupinan (4), son karşılaşmada Kayserispor filelerini havalandıramadı. Kolombiyalı oyuncu, bu sezon Süper Lig'de üst üste iki iç saha karşılaşmasını boş geçmedi. 

Yeni Malatyaspor'a karşı sahaya çıktığı son iki maçta rakip fileleri birer kez havalandıran Hugo Rodallega, Süper Lig kariyerinde sadece bir takıma üst üste üç karşılaşmada gol atabildi (Ankaragücü). 

Şu an Yeni Malatyaspor kadrosunda yer alan oyuncular arasında rakip fileleri en fazla havalandıran isim olan Thievy Bifouma (6), son üç golünü deplasmanda kaydetti.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Süper Lig'e o sezon yükselen takımlara konuk olduğu son yedi maçı kaybetmedi (3B) ve son dört karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız