SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeni Normali Oluşturmamız Lazım"

0
Güncellendi - 2020-09-22 01:54:42
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder , Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çocukların okula döndükleri ilk teneffüsün 40 dakika müjdesi vermesinin ardından, 81 ilde 81 okulda öğrenim gören çocuklara ‘Kayısı Çekirdeği’ ile yanlarında olacakları sözünü yerine getirdi. Başkan Güder ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un hazırlatmış olduğu dezenfektan setini çocuklara dağıtırken, özel gereksinimli öğrencilere Yeni Malatyaspor forması hediye etti.

Uzun bir aradan sonra bugün minikler için ilk ders yılı başladı. Minikleri bu özel gününde yalnız bırakmayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut ile birlikte Şehit Polis Okan Doğan İlköğretim Okulu’nda ilk kez okul ile tanışan çocukların heyecanını paylaşarak onlara çeşitli hediyeler verdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullar tatil edilmesi ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan öğrencilere uzun teneffüs müjdesi gelmişti. Müjdeyi sosyal medya hesabından duyuran Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğünüz ilk günün ilk teneffüsü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız” diyerek, öğrencilere müjdeyi vermişti. Bakan Selçuk’un paylaşımına Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Sayın Bakanım 40 dakikalık teneffüs zili çalmadı değil mi daha. Biz de 81 ilde 81 okuldaki çocuklarımıza kayısı çekirdeğimizi gönderelim” paylaşımıyla destek olmuştu.

Başkan Güder, okullarda bazı kademelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte vermiş olduğu sözü yerine getirdi. Okulları ziyaret eden Güder, minik öğrencilere kayısı çekirdeği ile birlikte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un hazırlatmış olduğu dezenfektan setini takdim etti. Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut ziyarette yaptığı açıklamada: “Eğitim öğretimin başladığı bugünde bizi yalnız bırakmayan Battalgazi Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Pandemi sürecinin yaşandığı bu dönemde öğrencilerimizle bir araya gelip okullarımızı tekrar cıvıl cıvıl hale getirdikleri içinde veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Gördük ki çocuklarımız okullarını, öğretmenlerimiz ise çocuklarını özlemiş ve bu mutlu buluşmaya bizlerde şahitlik ettik. Bu mutlu buluşmayı sağlarken de sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda belediyemizin hazırlamış olduğu hediyeleri öğrecilerimize vermek için Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Osman Güder Bey’le öğrencilerimizi ziyaret ettik. Hem öğrencilerimizin mutluluğuna tanıklık ettik. Öğrencilerimizin mutlulukları ile birlikte bizde mutlu bir atmosfer yaşadık. Bu atmosferi yaşamamızda vesile olan sayın bakanımıza, belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın gözündeki o ışığı görebildik. Pandemiden dolayı çocuklarımıza sarılamadık ama yüreklerimiz onlarla birlikte attı, onların mutluluğu bizleri de sevindirdi. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve pırıltı bize gelecek dönemlerin daha çok güzel olacağını gösterdi. İnşallah bu süreci çok daha kısa bir sürede atlatarak eskisi gibi cıvıl cıvıl bir ortamda cıvıl cıvıl koşarak, eğlenerek eğitim-öğretimimizi sürdürmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah bunları da yaşarız” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BU MUTLU GÜNÜNE ŞAHİTLİK ETTİK”

Miniklerin bu güzel günlerinde onların mutluluklarını paylaşmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi tabi bir pandemi sürecini yaşıyoruz. Yaklaşık 7-8 aydır bu pandemi ile tüm dünya boğuşuyor. Ülke olarak bizde bunun mücadelesini veriyoruz. Aslında okullarımız ilk açılışlarında okullarımızın bahçesine geldiğimizde burada öğrencilerin sevinçli hallerini yansıtan seslerden geçilmezdi. Ama maalesef sağlık kurullarının almış olduğu kararlar gereği bugün birinci sınıflar ve liselerde 12’inci sınıflar ders başı yaptılar. Özellikle birinci sınıfa gelen öğrencilerimizi ziyaret edip onların duygularını almak ve o sevinçlerine, neşelerine ortak olmak istedik. Bu yönüyle sayın bakanlığımızın başlatmış olduğu öğrencilerimizi hediyelerle okulda karşılama kampanyası kapsamında Battalgazi Belediyesi olarak hem kayısı hem çekirdeği evlatlarımıza ikram ettik. Sayın bakanımızın adına da dezenfektanlarımızı ve diğer hediyelerimizi öğrencilerimize takdim ettik. Öğrencilerimizin yüzlerinde mutluluklarına şahit olduk. İnşallah umut ediyorum ki gereken tüm tedbirleri aldıktan sonra yeni normalimizi koruyarak okullarımız eğitim öğretimlerine devam edecek. Bir kısım dersler yüz yüze olacak bir kısım dersler ise dijital ortamda olacak.  Yeni normali oluşturmamız lazım. Bu yeni normal sürecinde tüm tedbirleri en üst düzeyde tutacağımızdan hiç endişemiz yok. Görüldüğü gibi Eğitim camiasındaki tüm çalışanlarımız gereken tedbirleri almışlar ve yeni normal diye tabir ettiğimiz tüm kurallara uyuyorlar. Umut ediyoruz ki kısa sürede COVID-19 aşısının bulunması ve bu hastalığında hastalık yapma etkisini kaybedip aramızdan ayrılmasını temenni ediyoruz. Çocuklarımıza yeni yılın 2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını inşallah kısa sürede tüm derslerin öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin yüz yüze gelerek işlemesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Güder ayrıca, Akşemseddin İşitme Engelliler Okulu’nda ilk dersi zili ile birlikte eğitim öğretim hayatına başlayan özel gereksinimli öğrenciler ile bir araya geldi. Güder, burada eğitim gören öğrencilerine üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu 44 numaralı Yeni Malatyaspor formalarını hediye etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız