SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Yeni ve Güçlü Malatya'yı Hep Birlikte İnşa Edeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, "Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak." dedi.

- Bakan Kurum, Malatya Valiliğini ziyaret etti.
Bakan Kurum, beraberinde AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bakan yardımcıları ve bakanlık bürokratları ile birlikte  Vali Aydın Buraş’u ziyaret ederek, ilin sorun ve talepleri ile ilgili bilgi aldı.

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Kurum, daha sonra Vali Aydın Baruş ile bir süre görüştü.

- AKP İl Başkanlığı ziyareti
Kurum, AKP Malatya İl Başkanlığı ziyaretinde, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, baş sağlığı diledi.

Türkiye'nin şehitler sayesinde bugün buralarda olduğunu vurgulayan Kurum, şöyle devam etti:

"Şehitler sayesinde güçlü Türkiye'yiz. Terörle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Mehmetçiklerimiz, emniyet güçlerimiz, milletimizle 84 milyonla bu mücadeleyi veriyorlar. Allah'ın izniyle de bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Tüm terör örgütlerini yok edene kadar da bu mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum."

Bakan Kurum, Malatya'ya yatırımla projeyle geldiklerini belirterek, yatırımları her zaman vatandaşla, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle, teşkilatla istişare ettiklerini ifade etti.

Anlayışlarının milletle beraber yol yürümek olduğunu vurgulayan Kurum, şöyle konuştu:

"İnşallah bundan sonra da aynı anlayış, aynı bakış açısıyla yürüyeceğiz. Afetlerde her zaman vatandaşımızın hep yanında olduk. Vatandaşımızın ne sorunu, problemi varsa hep yanında olduk. Aslında 84 milyonluk büyük ailenin kararlarını hep ortak almaya çalıştık. Şehirlerimizin alt ve üst yapısını güçlendirecek projeler yaptık. 20 yıldır şehirlerimizin çehresi adeta baştan aşağı değişti. Eğitimde, sağlıkta, sanayide, turizmde şehirlerimize yapılması gereken tüm yatırımları Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptık inşallah bundan sonra da aynı anlayışla, hizmet siyasetiyle, eser siyasetiyle çalışacağız."

Bakan Kurum, güçlerinin milletle beraber yol yürümek olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnandığımız bu doğrularda vatanımız, milletimiz, bayrağımız, ezanımız için hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm gönüllere gireceğiz, hiçbir kardeşimizi ötekileştirmeyeceğiz ve 84 milyonluk büyük ailemizle inşallah güçlü Türkiye yolunda 2023'leri, 2053'leri, 2071'leri milletimizle yönetmeye devam edeceğiz. Bizler gelip geçici fani kullarız ama üzerimize düşeni de en iyi şekilde yapmak durumundayız. Milletimiz bize bundan dolayı oy veriyor, bundan dolayı bu makamlara geliyoruz ve makamın gerekliliğini de hep birlikte yapmak durumundayız. Hizmet, eser üreteceğiz ve milletimizin gönlüne girmek suretiyle bu anlayışla yatırımları, projelerimizi yapacağız."

Malatya programının bugün dolu dolu geçtiğini dile getiren Bakan Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

"24 Ocak'taki depremde zarar gören vatandaşlarımızın o gün yanındaydık bugün de yeni konutlarını teslim ettik. O gün acılarına ortak olduk, bugün mutluluklarına şahit olduk. Söz verdiğimiz gibi en kısa sürede vatandaşlarımıza konutlarını teslim ettik. Tüm alanlarda çalışıyoruz. Köydeki vatandaşımızın yolunu, suyunu, elektriğini yine orada ihtiyaç duyduğu projeleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Hayallerimiz, hedeflerimiz var. Hedeflerimizi bir bir gerçekleştireceğiz. Milletimize hizmet etmeye, gönlüne girmeye devam edeceğiz. 2023 seçimlerine çok az kaldı. Hakikaten 20 yıllık AKP iktidarının taçlandırılacağı yeni bir döneme gireceğiz. İnşallah Allah'ın izniyle milletimizin destekleri ve dualarıyla bu hizmet kervanına yeni projeleri katacağız. Cumhurbaşkanımızı 2023'te yeniden başkomutan seçmek üzere kapı kapı gezeceğiz. Tüm mahalle ve köylere gidip vatandaşımızı tek tek dinleyeceğiz ve inşallah onların daha iyi şartlarda yaşayacakları yeni ve güçlü Malatya'yı hep birlikte inşa edeceğiz."

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca da Bakan Kurum'un kente önemli katkıları bulunduğunu, kendisini Malatya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehit evi ziyaretinden sonra Malatya'dan ayrıldı
Bakan Kurum, Suriye'de şehit olan Özel Harekat Polisi Aytaç Altunörs'ün ailesinin Bostanbaşı- Barguzu Caddesi'ndeki evini ziyaret ederek, ailesine başsağlığı dileklerini ilettikten sonra uçakla Malatya'dan ayrıldı.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Hadi ya (2 yıl önce)
    20 yilda malatyada yapilan rezaletleri beceriksizlikleri gorduk bu sehrin gelisim olayini bitirdiniz cunku o kadar kotu altyapi ve yerlesim yaptiniz ki bu sehir sayenizde hic gelismeyecek ve borc bataginda olacak dunyaya kayisi satan sehir. Size oy verenlere vergimden yapilan sosyal yardimin zerresi bile haram olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (2 yıl önce)
    THK nın uçaklarını onarmak için bütçe bulun ormanlarımız yanmasın. Avrupa'nın çöpünü ülkemize getirmeyin topraklarımız kirlenmesin. Kontrolsüz HES yapmayın "akışına öldüğümüz" ırmaklar kurumasın. Şehrin yanı başında taş ocakları kurmayın bağımız bahçemiz kurumasın. Biz ezanımıza da bayrağımıza da sahip çıkarız.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Millet vekilleri çağırmıştır bakanı oylar gidecek diye nasil olsa malatya çantada keklik ne derlerse malatya kanar oy verir
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ferit (2 yıl önce)
    20 yıldır su basmasını çıkamadınız yeni Malatya inşa edeceklermiş artık film bitti Malatya da kaybedeceksiniz
    %92
    %8
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın bakan, 20 yıl önceki gelir seviyesine geri döndük. Daha neyin sözünü veriyorsunuz. Artık sizin sözünüze güven kalmadı. 20 Yıl sonra geldiğimiz nokta pahalılık, kuyruklar. Sözün bittiği yerdeyiz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Ülke rezil durumda siz hala ruyadasiniz güçlü ülkede halk açım dememeli siz halkı açlığa yoksulluğa mahkum ettiniz emekliyim 2500 TL ile nasıl gecinecegim.hala utanmadan güçlü Türkiye bitirdiniz ülkeyi gidin artik biktirdiniz
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Cevat Çobanlı (2 yıl önce)
    20 senedir iktidarda olan adamlar hâlâ vaatlerde bulunuyor. Son 5 yılda ilerleme kaydedilen bir şey söyler misiniz sayın bakanım
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Naci (2 yıl önce)
    Bu bakan Malatya'ya niye geldi tecde mahalle parkı açılışınamı.ramazanda bakanlar boş boş şehirleri geziyorlar demekki ülkenin haline bak
    %83
    %17
    Yanıtla