SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeni Yılın İlk Zammı Ekmeğe..

Yeni Yılın İlk Zammı Ekmeğe..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası'nın, artan maliyetleri gerekçe göstererek aldığı zam kararıyla Malatya’da 200 gram pide ve somun ekmek 5 TL oldu. Zam, 2 Ocak Pazartesi gününden itibaren uygulanıyor.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası’nın pide ekmek ve pişirim ücretlerinin yeniden belirlenmesi ile ilgili rayiç taleplerini karara bağladı. Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası’nın işletme, hammadde ve imalat maliyetlerinin artmasının yanında, 2023 yılı itibariyle SGK primleri, işyeri kiraları ile birlikte işçi maliyetlerindeki artışları gerekçe göstererek talep ettiği rayiç üzerine Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 200 gram pide ekmeğini ve somun ekmeğini 5 TL olarak belirledi.

Ekmek zammı 2 Ocak 2023 tarihi itibariyle uygulamaya konuldu.

Ayrıca, 200 gram yağlı ekmek 10 TL, Güveç pişirme 25 TL, tava ve tepsi pişirme 15 TL,  Alüminyum folyo üstü pişirme 10 TL ve Biber, patlıcan şiş pişirme tarifesi ise 5 TL olarak belirlendi.

Malatya'da daha önce 200 gram ekmek 4 TL'den satılıyordu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • Vahap (1 yıl önce)
    Daha yüzde 25 emekli maaş zammı yeni aldık hemen yapmayaydınız:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kötüye muhalefet (1 yıl önce)
    Bu dünyada yapın yapacağınızı fakiri fukarayı düşünen kalmadı, hükümet diyor enflasyon yüzde yirmi düştü fırsatçılar diyor zamlandı, bu buğday ve un kışın ekilip toplatılıp un haline gelmedi bu yazın olan olay fiyat belli oran belli, ama işin aslı onlar bir kuruş zam yaptı bende bire on zam yapayım nasıl olsa bir ay sonra bir on daha koyar çarka ayak uydururum bizim milletimizin dişi kanlandı enflasyon yüzde bir de olsa bunlar zam yapmaya devam eder çünkü devlet çok yumuşak çok mülayim yazdığı üç otuz ceza onu da bir yıl sonra af getirip siliyor, ver yüksek cezayı altı ayda belini düzeltemeyecek şekilde ver hapis cezasını yatsın suçuna göre üç beş sene, ortalık aç esnaf dolu bir tozu dumana katmışlar olan alttakilere oluyor varsın olsun biz alacağımızı ahirete bıraktık.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Yav arkadaş borver firincinin maliyetini. Geçen yıl faturaların kaç para geliyordu şimdi ne kadar geliyor. Geçen sene motorin kaç para idi şimdi ne kadar. Evinizin genel girdi maliyetini hesaplayın yüzde kaç artış olmuş. Sonra zam yapan kimler ise ona göre sorgulayın.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • murat bal (1 yıl önce)
    Belediye ekmeği fazla üreterek fiyat dengelemeli esenlik market te bu işi yapmalı. Ama esenlik diğer marketlerle aynı ekmek istanbul ile aynı.Memlekete başkan seçerken takım seçer gibi seçmeye devam edelim.Bu işin partisi olmaz adaylara bakıp oy vermeyi kaliteyi desteklemeyi bilmez isek bu işin sonu ekmek yerine başka şeyler yedirmeye kadar varır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aslanbey (1 yıl önce)
    Fırından ekmek almayalım ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aslanbey (1 yıl önce)
    Bir Ekmek 5 LİRA Olur mu kabul etmiyoruz biz bu zammı vallhi iymis elinde ekmek olan su olan piyasa belirliyor nerde bu millet susma .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yaşar (1 yıl önce)
    Yuh..Allah ıslah etsin. Firsatsizlar .protesto ediyorum. Ekmeği fırında almayacağım..teflon tava ekmeğine devam..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Bilal (1 yıl önce)
    Asıl siz hazirandan sonra görün. Kim kazanırsa kazansın Hazirandan sonrası çok fena olacak.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Millet olarak 15/20 hiçbir fırında ekmek almak lazım herkes un alıp evinde ekmek yapmalı o zaman bu fırıncı halini görürüz
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Elektrik için de evlerin önüne baraj yapak,doğru diyon.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • doğru söylüyorsun :)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bu daha neki yavaș yavaș, alıștıra alıștıra, yıl sonuna kadar 1,00 TL 1,00 TL arttıra arttıra 10,00 TL yi bulur. Artık kullardan ümidi kestik, ümidimiz Allah'tan. Vicdan ve merhamet yok maalesef insanlarda insaf kurumuș.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Abuzer (1 yıl önce)
    Fırıncılar Odası dilekçe yazın bir evde günlük 5 ekmek, 1 aylık 750 ₺ ekmek çok pahallı. Protesto ediyoruz ekmek 4 ₺ olmalı.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Bu zamların sebebinin hala chp olduğunu sanan birilerinin olduğu bu ülkede biraz zor düzelme olur..
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Her toplum hak edildiği şekilde yönetilir. Bu zam sadece gelecek digerlerinin habercisidir.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    2021 yılı haziran ayında 1,5 liraya satılan ekmek, 2023 yılı ocak ayında 5 liraya satılacak. Aradan on sekiz ay geçmiş artış oranı yüzde 233 TÜİK duy sesimizi Bizi yöneten Cumhur ittifakının bundan haberi var mı?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vatandas (1 yıl önce)
    Asgari ücrete %55 zam yapıld yine ekmeğe gelen zam az olmuş...
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Sencer (1 yıl önce)
    Ne zammı bu yav. Herşey düşerken. Doymadınızmı daha.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Ali Koç (1 yıl önce)Sencer isimli kullanıcı yorumuna
    Ne düştü ki her şey düştü derken yazmışsınız :))
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Sanayii de kullanılan elektrik, doğalgaz düşmedimi, motorin 30 tl den 22 tl ye düşmedimi. Döviz 5 ay dır sabit, un fiyatları sabit eeee. Sen fırıncımısın yoksa.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Ali Koç (1 yıl önce)Sencer isimli kullanıcı yorumuna
    Elektirik ne kadar zam geldi ne kadar düştü motorin 30 tl oldu ses çıkmadı 8 tl indirildi bak indirim geldi diyorsunuz yazık çok yazık
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Asgari ücret? Adamlar bir sürü adam çalıştırıyor. Kiralar artmıyor mu? Ekmek sadece elektrik doğalgaz mı? Suyu var mayası var sütü var tuzu şekeri var. Temizlik var, deterjan fiyatları artmıyor mu?
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Yav ekmek 1.5 yılda 1.5 tl den 4 tl olmamış mı. Olmuş. Zaten yaklaşık %200 armamışmı. Bunun içinde maya da, tuz da, su da, un da kirda da var. Zaten bunlardan dolayı %200 artmış. Yetmezmi. Yeter yav. Yeter. Fazlası aç gözlülük. Milleti soymaktır. Bu biyerde durmalı. Bunlara kalsa buişin sonu yok sürekli zam zam nereye kadar. Keyfi zam yok artık olmamalı.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Enflasyon yüzde kaç artmış haberin varmı senin burda boş yapıyorsun ekmeğe gelen zam az fırıncılar iş bırakacak
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Fırında çalışan işçi değilmi asgari ücrete zam gelsin fırıncı onun altında mı çalışsın bı artan maliyetlere bakın boş yapmayin fırıncılar iş bırakacak bu zam az diye bu mal ne yazıyor
    %50
    %50
    Yanıtla
  • hakkı (1 yıl önce)
    ekmekten önce toki konutları aidatları oldu kağıtları ne hızla değişmişlerse. 148tl den 278tl yapmışlar... dar gelirlilerin oturduğu tokide bu kadar yüksek aidat olmamalı!!!
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Suleyman (1 yıl önce)
    Benim anlamadigim un ayni yag ayni mazot ayni neden zengin adam zaten ekmek yemiyor gariban lar ekmek yiyor aman geç kaldiniz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    Sanırım bizim insanımız ne yapıyorsa kendine yapıyor. Bu ekmekçi yarın artacak olan peynir-zeytin fiyatı için isyan edecek fakat kendi yaptığı "fırsat zammı"nı görmezden gelecek.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 yıl önce)
    pazar gününden 5liradan aldık k.tevzide.1gün bekleyemediler.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • taylor (1 yıl önce)
    Petrol ucuzluyor,Döviz düşüyor zamlar yükseliyor. Allah merhametsizleri ıslah etsin.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • İşçi maliyeti yükseldi bunu göz ardı etmeyin.unada zam yakindir
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Kaç fırının var itiraf etsene kim olduğunu bilelim
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    İnsanlarda bu fırsatçılık olduğu sürece düzelmemiz.biraz zor herkes kendini sorgulasın Allah içinmi yoksa nefsi içinmi .
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Feryat (1 yıl önce)
    Gereksiz bir zam. Tamamen keyfi bir zam. Hele hele sanayii de elektrik ve doğalgaz indirimi yapılıyorken. Un fiatlarıda sabir. Ama doymayanların gözü hep millet in boş olan cebin de ve ekmeğinde. Vali beyi ve belediye başkanı nı buişe müdahale etmeye çağırıyoruz. Keyfi bu zam uygulanmamalı.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Tuğba (1 yıl önce)
    Pazar gününden zam yapan fırınlarda vardı. Hiç bir fırsatı kaçırmıyorlar. Neden diye sorduğumda herkes yaptı diyorlar. Bunları denetleyen yok mu akıllarına göre zammı erkene çekiyorlar ??
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ali koç (1 yıl önce)Tuğba isimli kullanıcı yorumuna
    Denetleme yapılıyor yapılmazsa herkes her zamanda kafasına göre fiyat belirler gramaj noksanlık olur koskocaman malatya yüzlerce fırın var 10 20 30 tane ekip olsan denetleyemezsin bir günde bu vicdana insanlığa dayalı fırıncı kardeşlerimizin.....
    %32
    %68
    Yanıtla