SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerel Kalkınma AK Parti'yle Geldi"

0
Güncellendi - 2019-02-13 03:38:02
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, "Bu yerel seçimde Malatya olarak yine güçlü çıkmak istiyoruz. Türkiye'de bugüne kadar seçimler, sadece yerelde bir seçimin çok ötesinde anlam ifade ediyor. 31 Mart seçimleri de öyle. Yerelde en doğru belediye başkanımızı seçmeye gayret edeceğiz ama bir yandan da bu seçim sonuçları Türkiye'nin şuana kadar yürütmüş olduğu birçok mücadele açısından da önemli" dedi.

Milletvekili Çakır, Malatya'daki temasları kapsamında, Memur-Sen İl Temsilciliği'ni ziyaret etti. Çakır, Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Bingöl ve şube başkanlarıyla ülke ve Malatya gündemini değerlendirerek, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimin önemini istişare etti.

Memur-Sen'in hem kendi alanında kendi üyelerine karşı başarılı çalışmalar yaptığını hem de ülkeyi geleceğe taşıyacak sorunlara, geçmişe, değerlere sahip çıktığını ifade eden Çakır, "Memur-sen güçlü bir sivil yapılanma. Güçlü bir sendikamız. Bizlerde her zaman sendikacılığa önem verdik. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti sendikacılığa büyük önem verdi ve her zamanda istişare ediyoruz" dedi.

Milletvekili Çakır, yeniden bir seçim sürecine girdiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"AK Parti olarak sadece seçim süreçlerinde sahada olan bir anlayış değiliz. Her zaman halkın içerisinde olan, halkı temsil eden, vatandaşımızın derdini dert edinmiş, halk için siyaset yapan bir anlayışız. Önümüzde bir yerel seçim var. Bende Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Malatya'mıza 9 yıl hizmet ettim. Malatya belediyecilik hizmeti anlamında çok önemli yatırım ve hizmetler aldı."

Türkiye'de büyük bir gelişme, kalkınmanın olduğunu dile getiren Çakır, "Büyük reform ve projelerin yürütüldüğü, ekonominin büyüdüğü bir dönemi yaşıyoruz. Tabi bununla birlikte yerel yatırımların, kalkınmanın da yakalanması gerekiyor. Yerel gerçekten AK Parti anlayışıyla güçlendi. Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında başlatmış olduğu o yerel kalkınma ve 'hizmet için varız' ile başlayan bir anlayıştı. Şehirlerin kimliğini değiştirdi. Şehirlerin yaşanabilir bir şehir haline gelmesini sağladı. Alt yapılar, üst yapılar, fiziki yapılanmalar, sağlıklı planlamalar, geleceğe dönük kent düşüncesiyle kentlerimiz Avrupa'yla yarışır, Avrupa'nın çok daha ötesinde başarılı, yaşanabilir kentler oldu. Yerel başarı ve kalkınma AK Parti'yle geldi" şekline konuştu.

Çakır, 31 Mart'ta Türkiye'nin önemli bir seçim yaşacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yerel seçimde Malatya olarak yine güçlü çıkmak istiyoruz. Türkiye'de bugüne kadar seçimler, sadece yerelde bir seçimin çok ötesinde anlam ifade ediyor. 31 Mart seçimleri de öyle. Yerelde en doğru belediye başkanımızı seçmeye gayret edeceğiz ama bir yandan da bu seçim sonuçları Türkiye'nin şuana kadar yürütmüş olduğu birçok mücadele açısından da önemli. Türkiye'nin yürüttüğü bir çok mücadele var. Farklı farklı terör yapılarıyla, vesayet odaklarına karşı yapılan mücadeleler var. 'Beşli çete' denilen bir vesayet yapısı vardı. Bunlar sizlerin gayretleriyle yıkıldı ama cumhurbaşkanımızın onurlu ve dik duruşu ülkenin kendi ayakları üzerinde durmasını sağladı. Demokratikleşme noktasında atılmış adımlar var. Bu iç vesayetlerin beşli çeteyle sınırlı olmadığını biliyoruz. Esas bunların geri planında bunları yöneten üst akıl vardı. Artık insanlarımız daha bilinçli, olayların sadece haberlere yansıdığı şekliyle olmadığını bunun perde gerisini görebilen bir anlayışta. Bunun gerisindeki olayları da çok iyi biliyoruz."

Türkiye'nin bir yandan terörle mücadele ederken her alanda büyümesini sürdürdüğünü de kaydeden Çakır, "Aslında bu terör örgütlerinin birer taşeron olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin gerçekten yılmadan, olayları normal karşılamadan mücadele sürecinin devam etmesi gerekiyor. Bu kalkınmanın, terörle mücadelenin devam etmesi gerekiyor" dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MERVE (5 yıl önce)
    AKP KAZANDIM DEMESİN SELAHATTİN BAŞKAN KAZANACAK, ÇÜNKÜ HALK OYUNU SELAHATTİN BAŞKAN İÇİN KULLANIYOR REİSİMİZ BUNUN FARKINDA OLDUĞU İÇİN VEKİLLERİN DEDİĞİNİ YAPMADI
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Kusura bakmayın oyumuz akp ye değil selo başkana; başka bir aday olsaydı yeminen başka partiye oy verecektim,
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    Ahmet çakır herşeyi teröre bağlamayın.kabzımalcılarda terörist size göre.BECEREMEDİNİZ,İKTİDAR OLAMADINIZ,YÜZÜNÜZE GÖZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ.AKP ye Oy vermiş biriyim bana da terörist demeyin sakın...
    0
    0
    Yanıtla