SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yerli Otomobil İçin 'Bedelsiz Arsa' Teklifi

0
Güncellendi - 2017-11-18 05:04:35
Yerli Otomobil İçin 'Bedelsiz Arsa' Teklifi
A- A+ PAYLAŞ

Yerli otomobil üretimi için Malatya sanayisinin gerekli alt yapıya sahip olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, talep gelmesi halinde bedelsiz arsa tahsisine de hazır olduklarını ifade etti.

Sanayi Bakanı Faruk Özlü'nün yerli otomobil üretimine talip olunması konusunda "Şehirleri yarıştıracağız" açıklaması üzerine birçok ilde oda, belediye başkanları ve valiler harekete geçti.

Malatya, Vagon Onarım Fabrikası amacıyla inşa edilen ancak şu anda kullanılmayan dev tesis başta olmak üzere, bölgenin en büyük organize sanayi bölgesiyle de yerli projeye talip.

Konuyla ilgili İHA’ya açıklamada bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, günden güne büyüyen ekonomisi ve huzurlu yapısıyla ücretsiz yer temin etmek suretiyle bu önemli projeye talip olduklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin ‘Lojistik Merkez yapılması için anlaştık’ dediği devasa Vagon Onarım Fabrikası’nın yerli otomobil üretimi için aday gösterilmesi Malatyalıları heyecanlandırdı. 500 bin metrekarelik alanı ve her türlü hazır alt yapısıyla yerli oto üretimi için uygun görülen fabrika, şehre yakınlığı, ulaşım ve konaklama gibi artılara da sahip. 1989 yılından beri atıl vaziyette bekletilen fabrika tesisi ve boş alan kullanılacağı günü bekliyor.

Yerli otomobil üretimi için Malatya sanayisinin gerekli alt yapıya sahip olduğunu belirten MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, talep gelmesi halinde bedelsiz arsa tahsisine de hazır olduklarını ifade etti.

(iha)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • Yerelli (6 yıl önce)
    Otomobil üretim fabrikasının yeri Malatya olması için 7 den 70 e SEFERBER olmalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • kış (6 yıl önce)
    VAGON ONARIM FABRİKASI ADIYLA 1977 YILINDA YAPIMINA BAŞLANILAN FABRİKA BİNASI VE MÜŞTEMİLATI O GÜNÜN ŞARTLARINDA ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILDI...MUTFAK BÖLÜMÜNDE ORDUYU BESLEYECEK DEVASA FIRINLAR VE KAZANLARINA KADAR KONULDU...HALEN YERİNDE VE ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ...O GÜNLERDE ÜLKEMİZDE NE HIZLI TREN VARDI NE YERLİ OTOMOBİL..SADECE İKİ SERAMİK FABRİKASI VARDI BUGÜN ONLARCA FABRİKA MİLYONLARCA M2 SERAMİĞİ BİR DÜNYAYA SATIYOR...HER FABRİKANIN KAPALI ALANI ENAZ 50 000M2...O GÜNLERDE SAVUNMA SANAYİSİNDE TEK FABRİKA YOKTU BUGÜN SAVUNMA SANAYİ FABRİKALARI DÜNYA ÖLÇEĞİNE ERİŞMİŞ...DAHA NİCE DEV TESİS TÜRKİYEDE KURULMUŞ BÜYÜMÜŞ...O YIL DOĞAN ÇOCUK BUGÜN KIRK YAŞINA GELMİŞ...DEVLET VE ÖZEL SEKTÖR YATIRIMLARI ARTMIŞ...ONLARCA MİLLETVEKİLİ ..VE BELEDİYE BAŞKANI GELMİŞ...TİCARET ODASI YÖNETİMİ ŞEHRİN TİCARET VE SANAYİSİNİ GELİŞTİRECEĞİM İDDİASIYLA EL.DEĞİŞTİRMİŞ...AMA BU TESİS HALA MAHZUN..EMEKLER...HARCANAN PARALAR BOŞA GİTMİŞ...BU TESİSİN BUGÜN BU HALDE BULUNMASININ SEBEBİ : SADECE...UFUKSUZLUK....HAYALSİZLİK...BECERİKSİZLİK.FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEMEK....YAZIK OLUYOR BU MEMLEKETE...33 000 KAYITLI İŞSİZ...150 000 ORTA ÖĞRETİM GENÇLİĞİ OLAN BU ŞEHİR.. EKONOMİSİNİ BÜYÜTMEK ZORUNDA...BU POTANSİYELİ FAZLASIYLA VAR...KAYISIYI ÇIKARINCA İHRACAT RAKAMI KAÇ DOLARA DÜŞER BİR DÜŞÜNMEK GEREKMEZ Mİ...BU GÜN HAYATTA OLAN KAÇ MİLLETVEKİLİ... KAÇ BELEDİYE BAŞKANI BU ŞEHİRDE OTURUP BU ŞEHRİN KALKINMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYOR...VEKALET GÖREVİ BİTEN ŞEHRİ TERK EDİYOR...SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR...BİZ BU ŞEHİRDE YAŞIYORUZ AMA DERTLERİ BİZİ İLGİLENDİRMİYOR SANKİ...FERDİ YAŞIYORUZ..KENDİ YAŞAM STANDARDIMIZI NASIL YÜKSELTİRİZ...BUNU DA AHLAKİ YADA AHLAKSIZ HİÇ FARK ETMEZ NASIL YAPARIZIN DERDİNDEYİZ...BU ŞEHRİN DERTLERİYLE DERTLENENLER HESAPSIZ ..ARTNİYETSİZ..BİRARAYA GELEBİLMELİ...MALATYANIN ÇÖZÜLEMEYECEK DERDİ YOKTUR...SADECE ALLAH ( CC)IN VERDİKLERİYLE DEĞİL ...KENDİ HAYALİ..UFKU VE GAYRETİNİ DE ..KALKINMAK İÇİN KULLANABİLMELİDİR...BÖYLE DÜŞÜNENLERE SELAM OLSUN......
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (6 yıl önce)
    Film Festivali yaparak gülüp eğlenmek varken otomobil fabrikası Malatyanin neyini gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (6 yıl önce)
    Kendinizi küçük görmeyin! Öz güven vagon fabrikasından bal gibi de fabrika olur. Lojistik dediğin sanki diğer şehirlere gelen araçlar maliyet siz uzay yolu ile geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • aziz (6 yıl önce)
    Arkadaş temel yatırımlarımı bile alamıyoruz yerli otomobil bilmem neler, bugün şehir içi ulaşımda adı çevre yolu kendi ölüm yolu olan yoldan başka şeçeneğimiz yok bugün iki saat devlet hastanesindeydim birer saat arayla iki tır arabaları biçti, tırcıların da yapacak birşeyi yok bir şekilde bu şehirden geçmek zorundalar, elazığın ikinci çevre yolu da bitecek bizimki daha birinci etap akçadağ yol ayrımından sivas yoluna kadar yeni başladı asıl önemli olan diğer kısım ne olacak belli değil, belki 2025 gibi biter, her gün bu şehirde benzer şeyleri yaşamasak belki inanırdık ama yerli otomobil ile malatya adının yanyana geçmesi komediden öteye geçemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Tcdd 5. Bölge Müdürlüğü kapanmak üzere. Bugünü yarını yok. Adana ya bağlanacak. Onu kurtarsınlar otomobil fabrikası onların olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (6 yıl önce)
    Valla almanyada acik ve net anlasiliyor araba üretim fabrikalari hangi sehirdeyse o sehir saha kalkmis durumda her konuda her acidan Biz arsa degil fabrikanin kendisinide yapsak Malatyaya verilecekmis gibi hic gelmiyor bana,Cok ama cok büyük bir pasta Malatya gibi sahipsiz bir ili yedirmezler bu pastayi bize gelene kadar rahat 50 il gecer bizim elimizde olani birakmadi götürdüler kaldiki böyle büyük pastayi kimse Malatyaya yedirmez
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa bayraktar (6 yıl önce)
    diğer iller komisyon kurmuşlar illerine davet ediyor yatırımcıları bizimki ise talep gelmesi halinde arsa tahsis ederiz diyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Çelik (6 yıl önce)
    Allah aşkına yerli otomobil burada olurmu, bir düşünün ya , ehil olmayan insanlarla bu ülkenin başı dertte
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (6 yıl önce)
    Yerli oto pazarının Elazığ, Adıyaman ve kısmen Sivas olduğu düşünüldüğünde gayet mantıklı. Bir de otomobil üretiminde ana aksamlardan olan kayısı ve konfeksiyonun da bizde olduğu düşünüldüğünde uçarız gibime geliyor. Yeni nesil otoların kaporta aksamları %92 oranında yenilebilir teknoloji ile kayısı ve çekirdeğinden yapılmaktadır. Bu bilgiyi her yerde bulamazsınız, paylaşayım dedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya serdarı (6 yıl önce)zeki isimli kullanıcı yorumuna
    gerçekten harika bir tespit.
    0
    0
    Yanıtla
  • cihangir (6 yıl önce)
    bu işler siyasi olarak gerçekleştirilir görelim acaba o babayiğitler varmı beş millet vekili bir bakan bir MYK üyesi ile temsil edilen % 75 oyla destekliyen şehire bu imkan sağlanacakmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Malatya iki siir ile butun oyunu kapar akp...yasasin rant yadasin muteahhid tayfalari
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Nasrettin hocanın gölü mayalaması misali " YA TUTARSA. Böyle olmaz. Madem bir bakanımız var. O halde bu iş ciddiye alınarak bakanlar ve şirket yöneticileri bazında kulis yapılır. Dosyalar hazırlanır ve sunulur. Demedi demesinler le bu iş olmaz. Ayrıca o beceride Malatya lı bürokrat daha görmedik. Ha Elazığ olsa becerir bu işi.
    0
    0
    Yanıtla
  • barıs (6 yıl önce)
    bunlarda biliyor Malatya da olmaz sırf gündem yapmak için boş işlerle demeç verip basına kendi reklamlarını yapıyorlar..otomobil fab.Malatya da kurulmaz neden mi..kuruluş yeri itibariyle Malatya rantabl degil işletmeci açısından..otomobil yan sanayi dediğimiz yani fabrikaya input ssaglayan lastik fabrikaları,cam fabrikaları,akü fabrikaları,yedek parca üreten diger fabrikalar vs vs hepsi marmara bölgesinde konuşlanmış,ayrıca ulasım itibaryle yani nakliye maliyetleri acısından deniz kara demiryolu itibariyle en uygun bölge..sanki otomobilin bütün parcaları aynı fabrikada üretileyorda gelip burada üretip satacaklar..yaaa bırakın artık bu milleti oyalamayı..orası depreme dayanıklılık testini bile gecemez artık..ahır yapsan bi depremde içindeki hayvanlar telef olur..ahır bile olmaz ordan artık ahır
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    Olasılığı çok düşük bir şeyi söyle, millet ağzında gevelesin de esas sorunlara laf etmesin. Sonra da dönüp dersin ki, biz istedik de vermediler gardaşş
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Ankara’nın Doğu tarafına Bırakın araba fabrikasını o arabanın jant fabrikasını bile kurmazlar rahat olun...şimdi küçük bir örnek verelim...1— 1999 Marmara depreminde adapazarı ve Kocaeli vagon ve lokomotif fabrikaları yerle bir oldu yıkıldı, Malatya da hazır fabrika var kalanı taşıyalım, üretim orda yapılsın dediler, işçiler oraya gelmeyiz dediler yenisi tekrar oraya yapıldı. 80 trılyon harcandı yenisine! 2— 2010 yılında devlet hızlı tren için travers fabrikası yapmaya karar verdi, Malatya’da hazır fabrika var yapın denildi... binali yıldırım Erzincan’a yenisini yaptı ulaştırma bakanı erzıncanlı diye... Malatya mı ne yaptı? Yüzde 70 oy hazır:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Sonuna kadar haklısın 80 ile fabrika yaparlar malatya ya yine yapmazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Yıldırım (6 yıl önce)
    Vagon onarım fabrikası denen harabe bir önce yıkılsa da Malatya'nın gündemini meşgul etmekten kurtulsa. Mühendislikten, ticaretten anlayan hiç bir insan bu döküntüye yatırım yapmaz. Hele yerli otomobil gibi katma değeri yüksek bir ihracat kalemi için kimse böyle gecekondudan bozma yapılara para harcamaz. Küçük şehirlerin kasaba siyasetçilerinin boş vaatleri bunlar. Tesis tasarım planlama ciddi bir iştir. Malatya'ya iyilik yapmak istiyorsanız insanlara boş hayal satmayı bırakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eline sağlık...
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa bayraktar (6 yıl önce)Yusuf Yıldırım isimli kullanıcı yorumuna
    en güzel çözüm
    0
    0
    Yanıtla
  • tesisi görmeden konuşman normal sana tavsiyem en kısa zamanda git binayı ve tesisleri gör....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Ortada fol yok yumurta Yok bu ne böyle anlamadım hele bi tasarlasınlar yer kolay
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    Yok efendim oto sanayi kurmak için illada deniz olmalıymış.Artı limana yakın olursa maliyet dahada düşermiş bunlar lafmı be?..Elin gavuru okyanus ötesinde imal edip taa buralara kadar getirip satabiliyor bizse Bir adımlık yolu bahane ediyoruz..japonya amerika neresi ve ne kadar mesafede?Oradan getirip satıyorlar..Almanı fıransızı şöyle dursun..İskenderun limanına bir adım ötedeki vagon fabrikası neden olmasınki?..İmalatından tutun idari binaları,mühendislerin ve ustaların lojmanları bile hazır vaziyette..Kara yolu ve demir yolu tam içinden geçiyor..Üstelik demir çeliğin çıktığı yer malatya..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bırakın bu boş hayalleri, mevcut fabrikaların nerede olduğuna bakın.Ford Gölcük'te, Tofaş,Renault Bursa'da,Toyota Adapazarı'nda. Neden biliyormusunuz. Lojistik olarak limanlara yakın olmaları ve yan sanayinin bu bölgede bulunmasından dolayı. Üretilecek oto sadece iç pazara satılmayacak, ihraçta edilecek. Oturun maliyet hesaplarını yapın bakalım neresi daha uygun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    Malatya da arabanın montajının yapildigi fabrikanın olması mantıkli degil..Limani olan bir sehir de olması gereklidir baska ülkelere lojistik icin. Ancak uretilecek aracın ki üretileceği bile henuz meçhul, parcalarindan birkaçinin uretildigi fabrikalari Anadolu daki 3-5 sehire dagitabilirler...Ornegin kaportası Siirtte, benzin kapağı malaytya da, bagaj kapağı Tunceli de gibi..Sunu da belirtmekte fayda var, maalesef 2015 de fikri isik secim oncesi başlatılan yerli oto hamlesinde tubitak 20 milyon euro harcadigi belirtiliyor ve sayin cumhurbaşkanı bu şirketler isterlerse bizimkini kullanabilirler istemezlerse kullanmazlar dedi...Kullanmazlarsa ki henüz şirketler kullanacaklarını belirtmediler, o 20 milyon euro niye harcandı???? Ulkemizde siyasilerin yaptıkları islerden dolayı hesap vermeleri gerekiyor..Bu akparti chp mhp olayı degil...Egitim sistemi mi değişti gel bakalım bakan kardesim niye değişti bu sistem niye basarili olamadı? 20 milyon euro harcanmış gel bakalım fikri isik bakamin niye basarisiz oldu bu proje? denmeli...nokta
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybars (6 yıl önce)
    Arkadaşım Yerli Otomobil diye toplama bilgisayar satacaklar hemde yerli üretim vergisi basarak daha fazla fiyata satacaklar.Benim şehrimin Şeker fabrikasını ve tekelini verin kaldırım mühendisliği yapanları bitirin, Şehrimin eski güzelliklerini geri verin, Yol diye binlerce hektarlık kesilen yeşil alanımı şehrime geri verin.Anasını ağlattınız malatyanın Almanyada satılan ithal arabalar nedense ülkemizde satıldıgında %176 lik vergilerle karşılaşıyor 2019 da ya IYI PARTİ YADA CHP MALATYA DA İKTİDAR OLACAKTIR..YETER...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert MALATYALI (6 yıl önce)Baybars isimli kullanıcı yorumuna
    son cümlen ile hala uykuda olduğun anlaşılıyor. uyan da balığa gidelim
    0
    0
    Yanıtla
  • tolga tekin (6 yıl önce)
    burası olsa olsa büyükbaş hayvan besisi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • bravo tam tespit
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Malatya dan olan yatirimi goturmesinler yenisi kendilerin olsun..vagon fabrikasi curuttuler bari ciftcilere verseydiler iki tosun baglardi icine...malatya da siyasetci yok kaldir endirci var..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (6 yıl önce)
    Denize kıyısı olan bir çok ilimiz yerli otomobil için talip olurken Malatya'mıza bu fabrikanın yapımını zor verirler.Talip olan iller arasında Malatya'mızın adı bile geçmiyor. Malatya'mızda bu işin üstesinden gelecek,Ankara'ya söz geçirecek siyasilerimiz maalesef yok.Onlar sadece koltuğu nasıl korurum ve günü birlik işlerle meşgul.Keşke olsa.Boşuna hayal görmeyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Vay be bu nasıl bir aldatmaca çok değil daha bir kaç ay önce Gümrük ve Ticaret bakanı burası lojistik merkez olarak projesi onaylandı ihalesi bekliyor diye müjde vermedi miydiiiii AKP yine pembe bir balonu sönmüş oldu desenize
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakır ? (6 yıl önce)
    Parti kurun oy verelim o zaman birşey yapılmıyor diyenler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet DAŞCILAR (6 yıl önce)
    MALATYA' ya yeni LİDER lazım.. Rahmetli Turgut ÖZAL gibi; CESUR, MERT, KARARLI, Malatya'ya hizmet ve yatırım getirecek, Malatya'lıları kendi etrafında toplayacak, Adam gibi Adam lazım..
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    o zaman TÜTÜNÜN kilosu 5 tl siyasiler köylüden oy gelsin diye 30 tl alınırdı satılmadığı içinde depolar konulurdu depo müdürler tütünü sigara fabrikalarına 3 tl satardı depo sayımı yapılmadan önce müdürler satıkları tütün ortaya çıkmasın diye depoyu yakardı bu Türkiye nın bir çok yerinde oldu o zaman TCDD tekelle kiraya vermişti TCDD de ceza aldımı bir bilgiye sahip değilim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    vagon onarım fabrikası yine malatya gündeminde,6 aydır.ses yoktu.9569 uncu kez yine siyasi malzeme yapıldı fırsat değerlendirildi.burada eğer bir araba fabrikası doğacak olsa ,o arabaya binilmez.anca orada at arabası yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYTAÇ (6 yıl önce)
    otomobil fabrikasını malatyaya taşıyacak babayiğit varmı öle.. bizde sadece söylem var eylem yok.. yıllardan beri söylemi eyleme geçiremiyoz... bld. bşk. seçim öncesi.. ahmet çakır'ın projelerinde ne vardı.. telefirik... hayvanat bahçesi... kuzey çevre yolu en kısa zamanda bitecek. hanii ortada ne var hiç bişe.. bakanımız olmasına rağmen bizimki sadece söylemde kalır.. öle yiğit yöneticimiz yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (6 yıl önce)
    1999 yılında geçirdiği yangın sebebiyle binanın ağır sanayi için tasarlanmış taşıma kirişleri-kolonları deformasyona uğradı...Yapının statiği ile ilgili ciddi problem olduğu mahkeme kararıyla tescillendi. Bu yüzden TEKEL , T.C.D.D' ye 2000 li yıllarda 6 trilyon tazminata mahkum edildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    Ben birçok sosyal medya haber sitelerin devlet sitelerine mail atım vagon fabrikasın hazır tesis olduğun hata lojmanlerin bile olduğun yazdım amma Malatyalılar bu konuda çok cılız kalıyorlar buna rağmen Malatya ya yapılmaz bizim ki bir temenni
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Güneş (6 yıl önce)
    Bu bina boş kalmaktan dolayı herhalde çürümüştür.
    0
    0
    Yanıtla
  • çürümek ne kelime... geçirdiği yangın sebebiyle binanın ağır sanayi için tasarlanmış taşıma kirişleri deformasyona uğradı...Yapının statiği ile ilgili ciddi problem olduğu mahkeme kararıyla tescillendi. Bu yüzden TEKEL , T.C.D.D' ye 2000 li yıllarda 6 trilyon tazminata mahkum edildi.
    0
    0
    Yanıtla