SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'ta Ödül Günü

0
Güncellendi - 2018-05-16 03:58:35
Yeşilyurt'ta Ödül Günü
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kaymakamlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği okullar arası ‘Siyer-i Nebi’ ile ‘ Aydınlık Gelecek Sizinle Gelecek’ proje yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

ÖDÜL TÖRENİNE YOĞUN İLGİ

Mahmut Celaleddin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen ödül törenine; Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Erdim,  Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“FİLİSTİN’Lİ KARDEŞLERİMİZE YÖNELİK GERÇEKLEŞEN SALDIRILARI NEFRETLE KINIYORUM”

Törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İsrail’deki A.B.D. Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistin’lilere yönelik İsrail Hükümeti tarafından gerçekleşen katliamı nefretle kınadığını ifade ederken şunları söyledi; “ Müslümanların ilk kıblesi, barış ve huzurun adresi, Müslümanların kırmızı çizgisi, medeniyetimizin şekillendiği ilk yer olan Kudüs’te zalim İsrail Hükümeti tarafından Filistin’li kardeşlerimize yönelik gerçekleşen saldırıyı lanetliyoruz.  Tüm dünyanın göz önünde Kudüs’te yine büyük bir vahşeti izledik, 60’a yakın kardeşimiz şehit düşerken binlerce yaralımız var. A.B.D.’nin kışkırtmasıyla İsrail’in Kudüs ve Filistin’de yaşayan kardeşlerimizin üzerine yağdırdığı bombaları ve vahşeti tüm dünya bir kez daha seyretti. Bu zulme rıza gösteren, seyirci ve sessiz kalan tüm devletleri şiddetle lanetliyorum” dedi.

“YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Başkan Yardımcısı Şahin, Âlemlerin Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatının, ahlakının ve ilminin öğrenciler tarafından öğrenilmesi amacıyla gerçekleşen ‘ Siyer-i Nebi’ ile öğrencilerin erken yaşlarda araştırma ve geliştirme yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlamak adına düzenlenen ‘ Aydınlık Gelecek Sizinle Gelecek’ proje yarışmasında dereceye giren öğrencilere, danışman öğretmenlere ve emeği geçenleri tebrik etti.

Yarışmalara katkı sunan İlçe Kaymakamlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okul müdürleri ve öğretmenlere teşekkürlerini sunan Başkan Yardımcısı Şahin, “ Belediye olarak her yaştan vatandaşımızın eğitim hayatlarına katkı sunacak bu tür yarışmalar, paneller, konferanslar ve çalıştaylar düzenlemeye önem veriyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa düzenlediğimiz Siyer-i Nebi yarışmasını artık geleneksel hale getirdik, bundan sonrada devam edecektir. Bugün dünya hakikaten kötü bir noktadaysa, dünyanın farklı noktalarındaki zulüm ve baskı altında kalıp hayatını kaybeden insanların sayısının artmasının sebebi; Kuran-ı Kerim ile Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed’i anlayamamaktan ileri gelmektedir. Bizlerde özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize Kuran-ı Kerim ile Peygamber Efendimizi tam manasıyla anlamalarına yardımcı olmak adına Siyer-i Nebi yarışmaları başta olmak üzere çeşitli etkinliklerle bu tür eğitim programlarının artıracağız.” dedi.

‘ SİYER-İ NEBİ’ YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER AÇIKLANDI

Değerler eğitiminin uygulanmaya konulduğu bir süreçte en büyük değer ve örnek rol model olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanması amacıyla Yeşilyurt İlçesindeki ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlenen ‘Siyer-i Nebi’ yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

Yürütme ve Jüri Heyeti gözetiminde gerçekleşen yarışmalar sonucunda, 840 öğrencinin katıldığı ‘Siyer-i Nebi’ yarışmasında dereceye giren okullar şunlar;

İlkokul kategorisinde; birinci Yakınkent İMKB İlkokulu, ikinci Özel Bilge Olimpiyat İlkokulu, üçüncü Mustafa Avni Cüreoğlu İlkokulu, dördüncü ise Niyazi Mısri İlkokulu,

Ortaokul kategorisinde; birinci Şehit Kenan Çetin Ortaokulu, ikinci Cahide Nebioğlu Ortaokulu, üçüncü Şehit Fuat Bozkurt Ortaokulu, dördüncü TOKİ İmam Hatip Ortaokulu,

Lise kategorisinde ise birinci Tecde Anadolu Lisesi, ikinci Malatya Fen Lisesi, üçüncü Beydağı Anadolu Lisesi, dördüncü Akmercan Anadolu Lisesi oldu.

‘AYDINLIK GELECEK SİZİNLE GELECEK’ PROJE YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER AÇIKLANDI

Yeşilyurt Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle öğrencilerin araştırma ve geliştirme alanındaki yeteneklerini gün yüzünü çıkarmak hedefiyle düzenlenen ‘Aydınlık Gelecek Sizinle Gelecek’ proje yarışmasına katılan öğrenciler, Fen Bilimleri, Çevre, Enerji, Sağlık ve Teknoloji alanındaki eserleriyle yarıştılar.

Yarışma sonucunda ortaokul kategorisinde; birinci Şeker Ortaokulundan Turan Kayaoğlu-M. Toygar Çoşkun, ikinci Erkenek Hürriyet Ortaokulundan Abdullah Salman-Zübeyr Turgut, üçüncü Fevzi Çakmak Ortaokulundan Ahmet Kuşbey, dördüncü ise Özel Malatya TED Kolejinden İhsan Berke Savaşlı oldu.

Lise kategorisinde birinci Beydağı Anadolu Lisesinden Yaren Doğan, ikinci 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesinden Hulusi Sümer, üçüncü Özel Malatya Final Anadolu Lisesinden Beyzanur Bozkurt, dördüncü ise 20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Lisesinden Vedat Ayaz-Medeni Kekin oldu.

 ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

‘Siyer-i Nebi ‘ ile ‘Aydınlık Gelecek Sizinle Gelecek’ proje yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, her iki yarışmada ödüllendirilen öğrencilere toplam 28 bin 400 TL. para ödülü verildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız