SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yeşilyurt'un AKP'lileri Şaşırtmadı.. Hayrettin Abacı'ya Red!

0
Güncellendi - 2017-03-08 22:08:47
Yeşilyurt'un AKP'lileri Şaşırtmadı.. Hayrettin Abacı'ya Red!
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Avukat- Yazar Hayrettin Abacı’nın isminin bir sokağa veya parka verilmesine ilişkin önergeyi gündeme bile almadan reddetti.

ABACI TEKLİFİNE RED!.

Toplam 37 üyesinden 31'i AKP'li, 6'sı CHP'li olan Yeşilyurt Belediye Meclisi, geçtiğimiz hafta vefat eden Malatya’nın simge isimlerinden Baro eski başkanlarından merhum Hayrettin Abacı’nın isminin ilçe sınırları içeresinde bir sokağa veya parka verilmesine ilişkin CHP'nin önergesini gündeme bile almadan reddetti. Logosunda “Yeşilyurt Belediyesi Hepimiz için” sloganını kullanan belediyenin bu tavrı ‘vefasızlık’ olarak nitelendirilirken CHP Grubu önergenin neden gündeme alınmadığına ilişkin yazılı cevap istedi.

Başkanvekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında toplanan Yeşilyurt Belediye Meclisi, gündeme alınması ve görüşülüp karara başlanması amacıyla CHP'li Günnur Tabel tarafından verilen “Hayrettin Abacı isminin bir sokak, park veya meydana verilmesi önergesi, Başkanvekili Yakıcı tarafından okundu.

Önerge ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Tabel, “Önergemiz, siyasi amaçlı değildir. Tecde ve Yeşilyurt başta olmak üzere Malatya’ya büyük emekleri olan Hayrettin Bey’in isminin bir sokağa, parka veya bir caddeye verilmesi bir vefa göstergesidir. Önergemizi de bu doğrultuda veriyoruz” dedi. Önergenin gündeme alınması için yapılan oylama da AKP'li üyelerin kabul yönünde görüş belirtmemesi üzerine gündeme alınmadan reddedildi.

Önergenin gündeme alınmaması üzerine söz alan  Tabel “Reddediliş gerekçesini yazılı olarak tarafımıza bildirilmesini istiyoruz. Önerisinde bulundu. Başkanvekili Yakıcı da “ Önergenin gündeme alınmama gerekçesini yazılı olarak önümüzdeki toplantıda tarafınıza ileteceğiz” diye yanıtladı.

DİĞER KONULAR..

Öte yandan Komisyon raporları ve Birim Müdürlüklerinden gelen teklifleri görüşen Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt ilçe sınırları içerisindeki mahallelerde sıcak asfalt yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankasından temin edilecek 6 milyon TL’lik kredi için Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a yetki verilmesini oy çokluğu ile kabul etti.

İslam Medeniyeti ve kadim medeniyet anlayışımızın hüküm sürdüğü yurt içi ile yurt dışındaki tarihi kentlere geziler düzenlemeye önem veren Yeşilyurt Belediye Meclisi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda; Çanakkale Zaferinin 102. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale’ye araştırma, inceleme ve kültür gezisi düzenlenmesini oy çokluğu ile kabul etti.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, personeller, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları, muhtarlar, meclis üyeleri, kamu personeli, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek başarılı öğrenciler ve öğretmenlerin yer alacağı 1.000 kişilik heyet, 20 ayrı kafile halinde düzenlenecek gezi-gözlem tanıtım gezisinde Çanakkale Şehitliği, Seyit Onbaşı, Gelibolu Yarımadası, Conkbayırı, Kanlı Sırt gibi yerleri gezecekler. Gidiş ve dönüş tarihleri daha sonra açıklanacak Çanakkale gezisinin ulaşım, konaklama ve rehberlik masrafları Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanacak.

Ağırlıkla imar maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Karakavak Mahallesindeki bir park alanı ile Tecde Mahallesi 5577 ada 5 Nolu taşınmazın bir bölümüne trafo alanı ayrılması onaylanırken, Yeşilyurt Belediyesine ait bina ve tesislerde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde verilebilmesi için iç düzenleme yapılmasına ilişkin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi ise Hukuk İhtisas Komisyonuna havale edildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)
    Yeşilyurt Belediyesi evvela çok övündüğü 500 Metrelik fidanlık önündeki asfalta ve yol çizgisine baksın diktiği saat günde 2 defa doğruyu gösteriyor. ona göre değerlendirin. Demek ki belediyenin yaptığı 24 şeyden 2 si doğru kalanı YANLIŞŞŞŞŞ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Yorumlara bakıyorum da hani kişi bilmediğinin düşmanıdır derler ya..Hayrettin Abacı'yı tanımayan,bilmeyen kişiler asılsız ithamlarda bulunuyorlar.Hani şu yeşillikler kaybolmasın diyerek bahçelere imar girmemesi için ömrünün son nefesine kadar mücadele ettiğini kaç kişi bilir.Tecde'nin imara açılmasıyla en az 50-60 daire alacak olmasına rağmen imarın Tecde'ye girmemesi için verdiği mücadeleyi bilenler bilir..Şunu da belirteyim.Abacı'nın ailesi isim konusunda herhangi bir talebi olmamıştır.CHP'li meclis üyeleri jest amacıyla bir teklifte bulunmuşlardır.Sağolsun AKP'li meclis üyeleri de anında red etmişler.Hani onlara sorsanız neden red ettiniz diye acaba cevap CHP'liydi mi diyecekler,yoksa solcumuydu diyecekler.AKP'li meclis üyeleri bu konuyu birde TECDE sakinlerine sorsalardı ya..Abacı'ya red haberleri abacı ailesini derinden üzmüştür..Ölümünün haftası dolmadan böyle bir durum pekte anlaşılır bir durum değildir..Sokaklara acayip acayip isimler verilirken Abacı'nın isminin verilmemesi yakışmadı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (7 yıl önce)
    Bu kadar büyütme'ye gerek yok arkadaşlar. tecde doğumlu Hayrettin Abacı. doğduğu bölgede bi sokağa verebilirlerdi. hatta Malatya'da okul, cadde. Sokak isimlerinde okadar çok İnönü varki birini silip bu ismi yazsalardi nolur sanki neyse çok fazla takılma'ya gerek yok daha güçlü bir Türkiye için evet
    0
    0
    Yanıtla
  • Biz TECDE için önereceğiz...ve elimizden geldiğince de takip edeceğiz...Şu ana kadar ailesinden böyle bir talebi yoktur.Ama biz mahalle sakinleri olarak,talebimizin olduğunu ileteceğiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • erkan (7 yıl önce)
    Böyle gazetecilik olmaz taraflı bir başlık atıyorsunuz.Sizene adı üstünde belediye meclisi ister verirler ister vermezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Niçin Hayrettin ABACI ismini versinler ki,AŞK sokağı SEVGİLİ sokağı gibi isimler veriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin Ülger (7 yıl önce)
    Yorum Yapan arkadaşlar Av. Hayreettin Abacı'yı tanımayabilir, Malatya için, Kayısı için, yazmış olduğu yazıları, Panel ve toplantıda yaptığı konuşmaları bilmesen merhum Abacıyı tanıyamayız. Önce Malatya lı olmak lazım; merak ediyorum acaba başta sayın başkan olmak üzere Yeşilyurt belediyesi meclis üyelerinin kaç tanesinin Malatya 'lı olduğudur. Merhumu Malatyalılar bilir, Allah rahmet eylesin o bizim gönlümüzde, sokağa verseniz nolur, vermeseniz ne olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ERSİN (7 yıl önce)
    iki kelime... AYIP ve VEFA...
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Çok büyük ayıp. AKP bu gibi haraketler de bulunduğu müddetçe kazanmaz kaybeder.
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (7 yıl önce)
    Reddeden insanların bu ve bundan öncekı kararlarda bılınclı hareket ettıgıne ınanmıyorum, ne denırse onu yapıyorlar,
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Yaşadığı memleketten haberi olmadan geçmişini bilmeden yaşayanlar ya sonradan gelenlerdir, yada her bahar yeşerip sonbaharda kuruyanlardandır!
    0
    0
    Yanıtla
  • Necip DUMAN (7 yıl önce)
    Arkadaşlar Rahmetli Hayrettin beyi yakından tanıyan biriyim.İnanın hayatımda gördüğüm en dürüst ve hakkı savunan adamlardan birkaç tanesinden biridir. Tertemiz bir insandı. Ve Cennetlik olduğuna tüm kalbimle inanıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (7 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi müteahhitlere 3 aydır ödeme yapmıyor.iflas etmek üzereler
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Gereksiz ve alakasız bir çok ismi sokaklara veren belediye, Malatya tarihinde önemli bir yeri olan üniversitenin kurulması nda emeği olan bir zaatın ismini vermeyi reddetmesi şaşırtmadı doğrusu.
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN DEMİRCİ (7 yıl önce)
    CHP nin Malatya belediyesi adayı CHP li eski baro başkanı Malatya'ya ne fayda sağlamış malatyaya valilik makamını mı kurmuş İnönü üniversitesini mi kurmuş çocuk esirgeme kurumu hatta latin alfabesini getirmiş Yok yok cumhuriyeti kurmuş ne saçmalıyonuz ya adam Malatyalı bir avukat aday olup seçilememiş CHP li bir siyasetçi Meclis üyeleri kabul etmez etmez oraya sokağa Hayretin Abacı ismini versin diye mi seçildiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan bey. İçinden dışa vuran bu kin ve nefretin sebebini söylermisin ayrıca Malatyalı değil isen lütfen bu tartışmaya dahil olma çünkü konu Malatya AKP veya CHP değil
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN DEMİRCİ (7 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kin nefret yok çok şükür hayrettin abacıyı bilirim chp adayı olarak bide baro başkanı olarak adam rahmetli olmuş belki çokta güzel kişilikli bir insandı bilmiyorum ama habere bakın Meclis üyelerini yargılıyorlar ayrıca doğma büyüme Malatyalıyım
    0
    0
    Yanıtla
  • Rekabeti hiç sevmem. Fakat level kaç ? İstikrar vaad ediyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • haci bilen (7 yıl önce)
    Ahmet Kaya'nın bile adına sokak var. Ayıp etmişler...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    O meclis üyelerine sormak istiyorum acaba hanginiz şahsi bir menfaat düşünmeden memlekete bir çivi çaktınız hanginiz İnönü üniversitesi gibi bir eseri Malatya ya kazandırmak için çalıştınız hanginizin Malatya nın çoğrafyasıyla tarihiyle kültürüyle gelenekleriyle görenekleriyle ilgili herhangi bir yerde iki satır yazınız var hanginiz hiçbir menfaat beklemeden memlekete bir çivi çaktınız varsa eğer çıkıp söyleyin insanlar bilsin sizin adınızı da bir yerlere verilmesi için kampanya başlatalım yoksa da bu memlekete emeği geçen insanlara lütfen biraz saygı gösterin siyasi görüşlerinden ötürü insanları ayrıştırmayın ben rahmetli Mehmet Hayrettin Abacı yı çok iyi tanıyorum yüz elli iki yüz yıllık ata dede komşumuz o hiçbir zaman inanç tüccarlığı yapmadı inandığı gibi yaşadı yaşadığı gibi de öldü. Allah gani gani rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gazi (7 yıl önce)
    BELEDİYENİN İMKANLARI İLE EŞ DOST AKRABA ÇANAKKALE GEZİSİ OH NE ALA NE GÜZEL MEMLEKET TIPKI BELEDİYE PARALARI İLE 81 İLDEN 500 KİŞİYİ MALATYA'DA TOPLAMAK GİBİ BİR ŞEY...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Malatyalı olmayan bir kişiyi Yeşilyurt gibi Malatya ya simge olmuş bir ilçeye Belediye başkanı seçerseniz sonuçları bu olur Malatya değerleri bir bir yok olur Hayrettin Abacı Malatyalı değil hatta TC vatandaşı bile değilde, bunlardan olsaydı her tarafı adıyla donatmışlardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaş çok haklı bakınız ayrıştırma falan yapmak istemiyorum ama gerçekten bir tane malatyalı malalatyayı yöneten var mı var ama az yazık değil mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Taraftar YMS (7 yıl önce)
    Haber başlığı çok ayrıştırıcı olup bunu doğru bulmuyorum. Gazetecilik bu olmamalı, aynısını CHP li üyeler yapsa yine haber başlığı yanlış olur. Bu tip şeyleri ayrıştırarak haber yapmak hiç bir kesime bir şey kazandırmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Semt sakini (7 yıl önce)
    Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. Oku o zaman. Okumaktan KAÇAN vatandaş.
    0
    0
    Yanıtla
  • yunus emre (7 yıl önce)
    bu zihniyetten bir şey olmaz, abuk subuk sokak cadde isimlerini koyacağınıza malatyaya mal olmuş Hayrettin ABACI gibi insanların isimlerini verin! Malatyayı malesef uzlaşıdan uzak sığ bir anlayışda olan zihniyetlerden yönetiliyor, bu zihniyettende sittinsene bir şey olmaz!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Koç (7 yıl önce)
    Siz neyi biliyorsunuz ki, neyi öğrenesiniz. Birde ukalaca kimmiş demişsin. Sen kimsin. Sen Malatya için ne yaptın. Bugün marjinal bur grubun kurtarılmış bölge yapmak istediği İnönü Üniversitesi'nin kurulmasında çok büyük emekleri vardır. Bu bile yetmez mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (7 yıl önce)
    kimki bu vatandaş, madem malatya için o kadar önemli biz neden ismini bilmiyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zaten sizin bilmemeniz önemsiz olması için yeterli bir sebep.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kendisi 1926 yilinda tecde de dogmus, istabul univeritesinde hukuk okumus ve bitirince malatya'ya donmus bir avukattir. Sen hatirlamazsin, malatya da bircok onemli icraatin gelmesine, kurumun kurulmasina onculuk etmistir..ornek inonu universitesi... Artik ogrendin, bilmemek onemli degil, cahil kalmamak onemli..sevgiler...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (7 yıl önce)Murat Tek isimli kullanıcı yorumuna
    he he kesin öyledir....
    0
    0
    Yanıtla